Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 82o [BB]

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
178 Wyświetlenia
Pomarancza

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP3$2.44:///////;CO$0.77:///////;BU$2.68:///////;SB$3.76:///////;BB (Hero)$2.20:///////;UTG2$0.60:///////;MP1$1.66:///////;MP2$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 2:c, 8:s.
3 folds, MP3 calls $0.02, 2 folds, SB calls $0.01, Hero checks.

Flop: ($0.06) 2:s, 2:d, Q:s (3 players)
SB checks, Hero bets $0.06, MP3 raises to $0.12, SB folds, Hero calls $0.06.

Turn: ($0.3) Q:d (2 players)
Hero checks, MP3 bets $0.14, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.3.

Chyba przy takim turnie nie ma się co pakować w rozdanie i lepiej fold?
Z kolei na flopie lepiej było 3betować czy sprawdzić ten miniraise?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Huricano

No bez jaj przecież ten młotek może mieć wszystko!

Na flopie jak najbardziej 3-bet bo jesteś z przodu(masz stacka) vs każde Qx, turn jest już trochę gorszy no ale nie fold...on dalej może mieć trapowane KK-AA czy cokolwiek z dupy nie wiem JT, A5, 77, flushdraw...

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza Autor wątku
Pomarancza

Ale to jest NL2, mam tutaj tyle opcji na wyciąganie z ludzi kasy, że na prawdę uważam, że można spokojnie odpuścić taki spot z freeplay'a w myśl zasady "nie wiesz co zrobić? pasuj" przy czym karty typu QJ, QT, QXs itd są nagminnie przez ludzi limpowane. AA/KK też, ale dużo rzadziej.

Odpowiedz
Cytat
l1nkpl

Stackoff na flopie jak mozna, on sie tutaj wyplaci z kazda wyzsza dama i KK / AA.

As played na turnie easy fold - call nie ma sensu bo co zrobisz na river jak walnie beta za pule albo z dupy allin co jest dosc czestym (sick!) zachowaniem?

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza Autor wątku
Pomarancza

Też mi się wydaje, że stack off na flopie jest rozsądny, ale tak to bywa przy freeplay'u że nie bardzo ma się pomysł na grę, bo normalnie by się te karty spasowało preflop. ;d

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Freeplay jest spoko, ale flop mi sie nie podoba totalnie! Betujesz pot - zgoda, to jest suerp, ale dostajesz przebicie, na stole na ktorym jestes po prostu mega happy moga wrzucic stacka! 3bet i to duzy 3bet, bo on nic mocnego, czy drawa nie bedzie foldowal i lecisz po value. Stackoff flop!

Odpowiedz
Cytat