Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl2 77

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
207 Wyświetlenia
betzik

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BB$1.00:///////;UTG1$0.76:///////;UTG2 (Hero)$3.52:///////;MP1$2.00:///////;MP2$0.59:///////;MP3$3.64:///////;CO$2.09:///////;BU$2.14:///////;SB$2.02:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with 7:h, 7:s.
UTG1 folds, Hero calls $0.02, 4 folds, BU raises to $0.10, 2 folds, Hero calls $0.08.

Flop: ($0.23) 7:c, J:c, 7:d (2 players)
Hero checks, BU bets $0.16, Hero raises to $0.32, BU raises to $0.88, Hero calls $0.56.

Turn: ($1.99) 4:h (2 players)
Hero checks, BU bets $1.16, Hero calls $1.16.

River: ($4.31) 9:h (2 players)

Final Pot: $4.31.

Na preflopie gram wyłącznie call pod seta. Na flop spadają takie kary, że w zasadzie nie mogę tego przegrać - czy oddanie inicjatywy przeciwnikowi w takiej sytuacji jest OK? Chcę wyciągnąć z niego jak najwięcej, a ewentualnym zbyt dużym podbiciem mogę go wyrzucić ze stołu.

1 odpowiedź
Thorek

Witaj.

Cieszę się, że przygodę z forum rozpoczynasz od naszego działu oceny rozdań. Jest to świetne miejsce, żeby wyłapać szybko swoje leaki, ponieważ jak wiadomo najszybciej uczymy się na własnych błędach. Dlatego mam nadzieję, że będziesz tutaj częstym gościem. Gwarantuję ci, że na pewno ci to nie zaszkodzi, a tylko może pomóc.

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

Linia limp/call z preflopa jest bardzo czytelna i słaba. Co do gry postflop to przede wszystkim pamiętaj, że zarówno na preflopie, jak i postflop nigdy nie miniraise'ujemy, także tak niskie podbicie do błąd.

Pozdrawiam.