Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 36s

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
149 Wyświetlenia
jacknintyfour

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP1$0.67:///////;MP2$3.04:///////;MP3$2.14:///////;CO$0.81:///////;BU (Hero)$2.10:///////;SB$2.00:///////;BB$3.79:///////;UTG2$1.36:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 3:s, 6:s.
5 folds, Hero raises to $0.06, SB calls $0.05, BB folds.

Flop: ($0.14) T:c, A:d, K:s (2 players)
SB checks, Hero checks.

Turn: ($0.14) 9:d (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($0.14) 4:h (2 players)
SB checks, Hero checks.

Final Pot: $0.14.

Tu chciałem ukraść blindy. A rise za 3bb bo uważam, że poziom niski i jak będą mieli spasować to i tak spasują, a ja oszczędzam 1 bb.

Teraz jak patrze, to ręka do wygrania, bo mogłem pokusić się o cb, w sumie nie wiem czemu tego nie zrobiłem, pewnie coś ciekawego działo się na innym stole.

Pozdrawiam i proszę o ocenę.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Trochę luźny steal i zagranie to jest dopuszczalne tylko w momencie, gdy znasz przeciwników. Co do flopa, to w heads-upie z inicjatywą i pozycją na boardzie, który wpisuje się w twój range cbet jest zagraniem obowiązkowym. Nie mogłeś się pokusić, tylko musisz to zrobić, bo inaczej steal z preflopa traci całkowicie sens, bo niby na jaki board tutaj liczysz? Po to podbijasz na preflopie, żeby móc zgarnąć pulę postflop nie trafiając boardu.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
jacknintyfour Autor wątku
jacknintyfour

Wiem, zdałem sobie z tego sprawę jak przeglądałem rozdania, ale już po ptokach i teraz wyciągnę z tego wnioski. A z flopa widziałem niski kolor, ale trafiam to za rzadko, więc cb obowiązkowy. W przyszłości się poprawie ;]

Odpowiedz
Cytat