Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2, 22

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
236 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$1.00:///////;SB$1.82:///////;BB$0.95:///////;UTG1 (Hero)$2.15:///////;UTG2$2.37:///////;MP1$0.65:///////;MP2$1.97:///////;MP3$0.94:///////;CO$2.13:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG1 with 2:c, 2:d.
Hero calls $0.02, UTG2 raises to $0.08, 7 folds, Hero calls $0.06.

Flop: ($0.19) 9:c, 2:h, A:s (2 players)
Hero checks, UTG2 bets $0.14, Hero calls $0.14.

Turn: ($0.47) 3:c (2 players)
Hero bets $0.33, UTG2 calls $0.33.

River: ($1.13) 4:h (2 players)
Hero bets $0.81, UTG2 calls $0.81.

Final Pot: $2.75.

Czy dobrze zrobiłem, że zagrałem na riverze przy tak niebezpiecznym stole?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
BroiSatse

Osobiście zagrałbym tak samo. Gdybyś przeczekał, UTG2 postawiłby zakład ze swoim mega-prawdopodobnym A i miałbyś ciężką decyzję. A tak to bet/fold i po problemie.

Odpowiedz
Cytat
saja13

Przed flopem podbijaj albo pasuj ;) (z UTG1 ja jeszcze 22 pasuje)

Co do river to jak najbardziej jest to bet bo ta 5 kompletnie nie wpisuje się w jego range. Prawie zawsze będzie miał tutaj Wysokiego asa typu AK, AQ, AJ.

Ten donkbet na turnie trochę gorszy imo. Już lepiej zagrać check/raise na flopie, albo na turnie.

Pozdro :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Witaj.

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

Linia open limp/call jest mega słaba i przede wszystkim czytelna. W dzisiejszych czasach takie zagranie uznaj się, za spory błąd i leak. Postfop w miarę ok, chociaż ten donk turn tak nie wiadomo skąd się nagle znalazł.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer

Napisane przez Thorek
Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

Wyjątek stanowi zasada CALL20. Callowanie betów przeciwnika z pocketem na ręce jest bardzo dochodowe, gdyż, w momencie, kiedy złapiemy seta na flopie, przeciwnik najprawdopodobniej odda nam cały swój stack.

Thorek, czy dobrze napisałem? Jeśli nie, to proszę popraw mnie :)

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Odpowiedź znajdziesz linijkę niżej

Linia open limp/call jest mega słaba i przede wszystkim czytelna. W dzisiejszych czasach takie zagranie uznaj się, za spory błąd i leak.

Co innego, jeśli sprawdzamy podbicie, ale limpować nie chcemy.

Odpowiedz
Cytat