Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl2 22

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
159 Wyświetlenia
betzik

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]SB (Hero)$2.84:///////;BB$1.98:///////;MP2$0.55:///////;MP3$3.67:///////;CO$2.13:///////;BU$1.52:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 2:c, 2:d.
MP2 calls $0.02, 3 folds, Hero calls $0.01, BB raises to $0.06, MP2 calls $0.04, Hero calls $0.04.

Flop: ($0.18) 5:h, 2:h, Q:s (3 players)
Hero bets $0.10, BB raises to $0.30, MP2 folds, Hero raises to $0.50, BB calls $0.20.

Turn: ($1.18) 3:h (2 players)
Hero checks, BB checks.

River: ($1.18) 7:h (2 players)
Hero checks, BB checks.

Final Pot: $1.18.

Results follow:

BB shows a pair of queens(A:s Q:c).
Hero shows three of a kind, twos(2:c 2:d).

Hero wins with three of a kind, twos(2:c 2:d).

Preflop gram pod seta, którego ostatecznie na flopie trafiam. Mam wrażenie, że w tym rozdaniu po flopie moja gra jest najlepsza - moje podbicie powinno być wyższe, jednak obawiałem się, że przeciwnik kompletuje kolor. W efekcie turn i river odpuściłem zupełnie.

1 odpowiedź
Thorek

Witaj.

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

Limp jest tutaj dość słaby, ale dopuszczalny. As played pozwoliłbym BB na kontynuację agresji, ponieważ grając check zrzucasz go z nietrafionych rąk. które mógłby cbetować. As played na raise grasz prawidłowo 3-bet, jednak bardzo źle dobierasz wysokość podbicia. Pamiętaj, że zarówno na preflopie, jak i postflop nigdy nie miniraise'ujemy, także takie zagranie jest tutaj po prostu błędem i nie spełnia zadania protection, bo villain dostał dobre oddsy na drawowanie pod flusha. To powinien być raise do 0,9 $. As playe turn i river trzeba grać pasywnie.

Pozdrawiam.