Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL16 Zoom, TT 3bet pot

26 Posty
8 Użytkownicy
6 Reakcje
3,229 Wyświetlenia
lokomotywa
Oldschool Grinder

Hejka. Zauważyłem że mam problem z takimi rozdaniami jak to. Jestem na SB i standardowo 3betuję MP z TT. Przeciwnik rysuje się na rega. Spada board na którym mam OP. Cbet Flop moim zdaniem jest w porządku ale dalej mam już mentlik w głowie. Przeciwnik może mieć JJ+ jak i 9Ts, 89s, FD. Gdybym miał pozycję to bym Cbetował FT oraz prawdopodobnie xR ale bez pozycji zaczynam się gubić. Proszę o pomoc jak to prawidłowo rozegrać?

PokerStars - $0.16 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 231.63 BB (VPIP: 29.76, PFR: 21.43, 3Bet Preflop: 5.00, Hands: 84)
Hero (SB): 100 BB
BB: 77.56 BB (VPIP: 10.00, PFR: 10.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 20)
UTG: 223.88 BB (VPIP: 31.03, PFR: 20.69, 3Bet Preflop: 12.50, Hands: 30)
MP: 100 BB (VPIP: 15.38, PFR: 15.38, 3Bet Preflop: 17.65, Hands: 55)
CO: 100 BB (VPIP: 18.18, PFR: 12.73, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 56)

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has T♥ T♦

fold, MP raises to 2.5 BB, fold, fold, Hero raises to 9 BB, fold, MP calls 6.5 BB

Flop: (19 BB, 2 players) 9♥ 6♥ 3♠
Hero bets 10 BB, MP calls 10 BB

Turn: (39 BB, 2 players) 3♣
Hero bets 24.94 BB, MP calls 24.94 BB

River: (88.88 BB, 2 players) 9♣
Hero checks, MP bets 56.06 BB and is all-in, fold

MP wins 84.88 BB

Odpowiedz
Cytat
25 odpowiedzi
mateqx
PokerStrategist

easy call , masz duzo tu missnietych drawow.

Odpowiedz
Cytat
Pawez0
Oldschool Grinder

ta kto na sparowanym bordzie dobiera do fd oop po tej cenie

Odpowiedz
Cytat
Pawez0
Oldschool Grinder

jeszcze sam ma blokera do fd wali value na kilometr ja bym gral x/c flop lub x/shove turn

Odpowiedz
Cytat
zarabiamnazycie
Oldschool Grinder

Tak dużo FD tam nie ma, bo 6 combo, a mamy najsłabszą rękę w zasięgu do ch/c jeszcze mamy Th, a jak jest ogarnięty to on valuebetuje tam AA,KK czasem QQ, które tam ma, bo to MPvsSB. 87s ma tam rzadko na MP, więc też skraca to ilość drawów. Sądzę, że bez info jest to po prostu ch/f river, mamy lepsze ręce do ch/c np. TsTd, blokując wszystkie T9s i nie blokujemy FD.

Odpowiedz
Cytat
LeborW
Poker Player

Ja tutaj najwięcej sałaty wyciągam po lini cbet x/c x/c.

Cbet nie wysoki ludzie tam sprawdzajamega szerokim zasiegiem. X na turnie indukujesz mase mniej lub bardziej idiotycznych blefow a realnie bije Cie 99 ktore najczesciej raisuja flopa,jj i qq. Jezeli idzie po 2 beczke to teoretycznie nic gorszego Cię nie sprawdza wiec x/c jest najlepsze

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

CALL
tyle potrzebujesz : 27,8
Tyle masz :

a prawidlowa linia tu , to : bet, bet , check/call, albo: bet, check/allin

Odpowiedz
Cytat
lokomotywa Autor wątku
lokomotywa
Oldschool Grinder

mateqx a dlaczego w jego zasięgu nie masz KK,AA, AhKh? Grając MP vs blindy wcale nie musi mieć tutaj 4beta for value. Ja tam widzę te karty a prędzej bym wyrzucił 33. Wg moich założeń equity na call wygląda wtedy znacznie gorzej bo dając mu 99+,66,T9s,98s,AhKh,AhQh,KhQh,AhJh,KhJh,QhJh mamy tylko 17,1%. Dopiero dając mu 88 lub 77 możemy callować ale tego nie powinien betować na R.

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

Aks na 120398210938% bedzie 4betowalo wiec raczej bym je wyrzucil , no jezeli tu dorzucasz te slowplaye to masz 23 % i fold. Szkoda ze nie masz info o przeciwniku. Tylko zobacz ze to naprawde jest mega zawęzony range , jezeli go poszerze jeszcze o a2-a5 w heartsach to nadal masz 28% i call. Czyli wychodzi ze jest to b/e call a takie spoty trzeba brac, bo w longrunie bedziesz tracil.

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

niemozliwe zeby Ci tylko 17% pokazywalo :D
i jeszcze wbilem te aks

Odpowiedz
Cytat
zarabiamnazycie
Oldschool Grinder

polska.pokerstrategy.com
Stół: 9h6h3s3c9c
Equity Wygrana Podział
MP2 27.27% 27.27% 0.00% { TdTh }
MP3 72.73% 72.73% 0.00% { QQ, 99, AdAh, AhAs, AsAc, KdKh, KhKs, KsKc, T9s, 98s, AhKh, AhQh, KhQh, AhJh, KhJh, QhJh }
BE wyjdzie nie dałem mu JJ, bo sądzę, że po prostu większość by to przeczekała. Dałem mu połowe AA,KK, bo czasem może to 4betować, a tego nie wiemy, więc uczciwie. I sądze, że większość na 2nd barrel by odpuściła swoje T9,98 na sparowanym bordzie, bo muszą foldować river, a nie trafią swoich dwóch par, wiec raczej snap call :<, bo to też dobra karta do blefu. Zmieniam zdanie

Odpowiedz
Cytat
lokomotywa Autor wątku
lokomotywa
Oldschool Grinder

mateqx, tak pokazuje 17,1% ale nie daję mu tam A2-A5s, które na tej pozycji mega rzadko będzie miał. Wykluczyłem też 87s. Zakres jaki u niego widzę podałem wcześniej. Na jakim roomie i stawkach spodziewasz się takiego shove'a z bluffem? Ja spotykam się nieczęsto a gdy już zaczynam kombinować i wyłapywać bluffy na takich spotach to kończy się to w 90% utratą stacka.... Najprędzej spodziewałbym się bluffu od villaina grając tak jak napisał LeborW czyli cbet, x/c, x/c.

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

Stary ja wiem ze czasem moze tam miec lepiej, i wiem ze jak sie gra na kilkudziesieciu bi to kazda utrata stacka boli. Ale pokazuje Ci tu profitową decyzję w longrunie. Ja bym nie wykluczał tych rąk, dobry reg raczej bedzie defendowal a2-a5s pewnie czesc tego zakresu leci w 4bet blef, aczkolwiek ty nie dales zadnego infa o przeciwniku poza 55h ktore jest zadna próbka.

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Napisane przez mateqx
Stary ja wiem ze czasem moze tam miec lepiej, i wiem ze jak sie gra na kilkudziesieciu bi to kazda utrata stacka boli. Ale pokazuje Ci tu profitową decyzję w longrunie. Ja bym nie wykluczał tych rąk, dobry reg raczej bedzie defendowal a2-a5s pewnie czesc tego zakresu leci w 4bet blef, aczkolwiek ty nie dales zadnego infa o przeciwniku poza 55h ktore jest zadna próbka.

A od kiedy niskie Axs sa callowane vs 3bet od MP? Na tych pozycjach nie znajdziemy wystarczajaco duzo blefow zeby to callowac, musialby zamieniac jakies pp w blef co zapewne nie bedzie robil.

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

Napisane przez WirusOls

Napisane przez mateqx

A od kiedy niskie Axs sa callowane vs 3bet od MP? Na tych pozycjach nie znajdziemy wystarczajaco duzo blefow zeby to callowac, musialby zamieniac jakies pp w blef co zapewne nie bedzie robil.

xD

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Czyli rozumiem ze Ty jestes tym dobrym regiem i callujesz ?:)

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

sory ziomek ale nie bede wchodzil w dyskusję z Tobą :) ale jestem ciekawy jaki ty range callujesz i 3betujesz vs sb na mp.

ps. vs sb mam tu nawet 35s i 46s w calling rangu :)

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

mp vs sb masz 53s i 64s ?czy pomylilo Ci sie btn vs sb ?

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80
Oldschool Grinder

Napisane przez mateqx
sory ziomek ale nie bede wchodzil w dyskusję z Tobą :) ale jestem ciekawy jaki ty range callujesz i 3betujesz vs sb na mp.

ps. vs sb mam tu nawet 35s i 46s w calling rangu :)

To ile ty otwierasz z MP - 50% czy więcej

PS.Ja tam wątpię, że on otwiera A2s-A5s, a co dopiero caluje do 3-betu

Odpowiedz
Cytat