Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl100 qA

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
160 Wyświetlenia
sandraardnas

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $103.44 (103.4 bb)
BB: $103 (103 bb)
MP: $103 (103 bb)
CO: $102.30 (102.3 bb)
Hero (BTN): $100 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with Q A
2 folds, Hero raises to $2, SB raises to $6, BB folds, Hero calls $4

Flop: ($13) 4 9 Q (2 players)
SB bets $7.44, Hero calls $7.44

Turn: ($27.88) 7 (2 players)
SB checks, Hero bets $18, SB calls $18

River: ($63.88) 5 (2 players)
SB bets $32, Hero calls $32

Results:

Spoiler

$127.88 pot ($2.80 rake)
Final Board: 4 9 Q 7 5
SB showed J A and won $125.08 ($61.64 net)
Hero mucked Q A and lost (-$63.44 net)

siema, łotr to 2stolikowy unk, dopiero się dosiadł, zagrał parę rozdań, raz 3betował, brak info.

Co myślisz o stakofie na drawowatym flopie tutaj na fisza?

As plyed na turnie betujesz wyżej? Myślałem, że za tyle sprawdzi jakies randomowe fd, które by zrzucił do ponad 20$.

Na river zastanawiał się z 10 sekund i betnął.
Do tego sizingu chyba nie ma opcji na fold? Myślałem, że może pokazać np KQ albo TT lub AhKx czy też 55o.
Za rzadko mam takie spoty, ale spodziewałem się value heavy zasięgu, który mogę bić dość często.

Z Q8 też myślisz, że powinien być call?
Do jak wysokiego sizingu tutaj sprawdzasz?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Libera

Hej

Cieżko spot na river, ale bez info o przeciwniku na ten sizing z tptk nigdy tutaj nie folduje, oczywiście po takiej akcji zrobiłbym tutaj notke, że przeciwnik gra c/c z nutsami i donkuje river za 1/2

Co do pomysłu stack off flop, to z tą ręką mi się calkiem podoba, jak spadna 2 blanki to i tak nie będziemy tego foldować, nie spodziewam się też, że przeciwnik zacznie nam strzelać 2x bez equity a jest sporo draw które mogą iść na całość jak i sporo kart na turnie typu T 8 K J które sprawiają, że nasza ręka staje się coraz słabsza w grze range vs range.

Z Q8 też myślisz, że powinien być call?
Do jak wysokiego sizingu tutaj sprawdzasz?

z Q8 to ja to folduje preflop:)
Ciężkie pytanie, znając mnie samego to pewnie nawet all ina jestem w stanie sprawdzić, ale nie jestem przekonany czy to jest do końca dobre, jednak jeżeli przeciwnik gra 2 stoły, a ja potrzebuje być dobry w 33% przypadków to myśle, że tragedii nie będzie.

Odpowiedz
Cytat