Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 KQ na BU i flop nuts

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
324 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($100)
BB ($151)
UTG ($136)
UTG+1 ($100)
CO ($42.75)
Hero ($102)

Dealt to Hero K♥ Q♣

fold, fold, fold, Hero raises to $2.50, fold, BB raises to $8, Hero calls $5.50

FLOP ($16.50) T♥ J♦ A♥

BB bets $7.85, Hero raises to $19, BB folds

Hero shows K♥ Q♣

Hero wins $30.65

Przeciwnik 23/21 i 10 3betu, cbet w 3betpo 7 na 7. Agr na flopie 4.7, na T 1.7 i R 2.5
Z BB 3betował 16%

Uznałem że jeżeli zahaczył się z AJ AK AQ to będzie wsuwał, całą reszte folduje na dalszych stritach, także delikatny raise dla V.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
jarrekz
PokerStrategist

A moze lepszy 4b pf?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

4bet jest opcją, ale wolę go grać z rękami K2s,Q3, A4 ewidentnie dla blefu, a jezeli z KQ to bez pozycji.

Mając pozycje mam dużo eq na jego range i potrafię go wyblefować, floatować itd jeżeli nic nie trafię. Poza tym KQ dobrze gra sie na flopie vs taki przeciwnik.

Odpowiedz
Cytat
hazelasty
PokerStrategist

call flop

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez hazelasty
call flop

twoj punkt widzenia jest niesamowicie ciekawy, az trudno wiecej na ten temat powiedziec:-P

Odpowiedz
Cytat
czak2
Oldschool Grinder

Yo

Napisane przez hazelasty
call flop

+1 Zwięźle i na temat :D

Jak widzisz jego range 3beta dla mnie to PP/Axs/Kxs/Qxs i pewnie niektóre BW.

Zgadzam się że taki range bardzo mocno trafia w ten board ale zauważ że większość z tego range nie ma lepiej jak weak TP czy GS.

Ty nie obawiasz się też żadnej karty na Turn nie jest też dużo kart które stopują ci akcje to tak naprawdę to tylko KQ które blokujesz.

Wydaje mi się też że jeżeli to jest agresywny gracz to bardzo często będzie betował Turn z Qx/Kx jak i Ax jak ma mocno to i tak najpewniej odda ci stacka później dlatego ja wole call i maxymalizować value od jego drawów/made handów które on na raise będzie foldował.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Motopompa
Elite Grinder

Tez bym tylko callował flop, szczególnie z pozycją, szczególnie mając K w sercach, raise powoduje przeważnie fold a i tak dasz rade wyciągnąc stacka jak coś ma na późniejszych streetach.

Chcesz floataować jak nic nie trafisz a jak masz nutsa to chcesz żeby on foldował już na flopie???

Odpowiedz
Cytat
toony122
Oldschool Grinder

Tez zagralbym call, na tym flopie bedziesz czesto mial jakies rece typu para + gutshot wiec jesli on ma jakies eqiuty w rozdaniu to moze sie pokusic o blefy na kolejnych streetach, poza tym ona 3betuje bardzo duzo i nawet na takim flopie ktory dobrze trafia w 3betting range nie bedzie mial az tylu rak ktore moga wytrzymac raise.

Odpowiedz
Cytat
Barron1899
Oldschool Grinder

Preflop spoko, IP można callować. Na flopie bardzo mi się nie podoba ten raise. Wyrzucasz wszystkie jego blefy, bardzo dużo gorszych rąk typu para + GS i nie dajesz mu z tym betować. Jesteś we 3betowanej puli na pozycji: pot już masz budowany. Betując po jego checku turn będziesz miał na river idealny size na shove. Przy takich spotach powinieneś myśleć o tym, jak maksymalizować value od jego air i weak range, a taki raise na pewno Ci w tym nie pomoże.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat