Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 KJo - donkbet river

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
249 Wyświetlenia
kuczenty
Elite Grinder

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $105.95 (106 bb)
SB: $100 (100 bb)
BB: $395.87 (395.9 bb)
Hero (UTG): $109 (109 bb)
MP: $410.21 (410.2 bb)
CO: $96.06 (96.1 bb)

Preflop: Hero is UTG with K J
Hero raises to $3, MP calls $3, 4 folds

Flop: ($7.50) 9 K 8 (2 players)
Hero checks, MP bets $6, Hero calls $6

Turn: ($19.50) 2 (2 players)
Hero checks, MP bets $15, Hero calls $15

River: ($49.50) A (2 players)
Hero checks, MP checks

Results:

Spoiler

$49.50 pot ($2.23 rake)
Final Board: 9 K 8 2 A
Hero showed K J and lost (-$24 net)
MP showed 9 8 and won $47.27 ($23.27 net)

BE reg po duzej probce
26/19, 5,1% 3b
wtsd/w$sd 28/43
call open mp 13% wiec duzo
raise cb flop 14%
bet vs missed cb 54flop/51turn

mysle, ze to dobry board do raisowania roznego rodzajow drawow, backdoorow itd.
dlatego wpadlem na pomysl zagrania x/c przynajmniej dwa razy.

tak wiec river... Zaden straifht draw nie siadl. Flusha moze miec QJ co najwyzej.

Mysle, ze mogl spokojnie betowac vs missed jakies Ax i na takim R zagra po prostu xback.

Nie chce sie tez dac wyblefowac. Co myslicie o donkbecie za ~40 zeby wyrzucic wszystkie AX, moze KQ i blefy, ktore beda czesto betowaly river, a ja nie chce tego callowac. W moim odczuciu takiego beta bedzie callowac tylko QhJh i sety 99,88,22

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Ninjai
BlackMember

Pomysl spoko i napewno dobry vs dobry gracz. Ale ja na twoim miejscu bym zaczal od tego, czy sie te reke otwiera 3xem pre z UTG. Very controversial.

Odpowiedz
Cytat
kozak567
Oldschool Grinder

raczej izi fold pre,a co bys chcial repowac tym donkiem za 40?

Odpowiedz
Cytat
Ninjai
BlackMember

Napewno rece typu AA, AK, A9, KQhh, KJhh, KThh. Ciezko tak naprade tobie repowac slabe rece. Teraz oczywiscie powiesz, ze te rece przeciez betuja flopa i ja powiem, ze niekoniecznie i napewno nie rece typu TPBK+fd na tych pozycjach. Nawet AA tutaj nie ma 3 stritow value vs dobry gracz.

Jeszcze dodam, jak ty na jego miejscu masz KQ i grasz BB, watpie bys sprawdzil river tbh. Tak samo jakbys sie znalazl tam z 98s, to masz mucka i nawet set nie jest jammikiem dla ciebie jako caller vs moj leading range.

A lead z tej racji jest dobry, poniewaz ta karta praktycznie nigdy nie zostanie uzyta do blefu przez MP i bedzie masa XBackow. Przez to, ze bedzie masa XBackow, lead jest b.b. dobry.

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

Napisane przez Ninjai
Napewno rece typu AA, AK, A9, KQhh, KJhh, KThh. Ciezko tak naprade tobie repowac slabe rece. Teraz oczywiscie powiesz, ze te rece przeciez betuja flopa i ja powiem, ze niekoniecznie i napewno nie rece typu TPBK+fd na tych pozycjach. Nawet AA tutaj nie ma 3 stritow value vs dobry gracz.

Jeszcze dodam, jak ty na jego miejscu masz KQ i grasz BB, watpie bys sprawdzil river tbh. Tak samo jakbys sie znalazl tam z 98s, to masz mucka i nawet set nie jest jammikiem dla ciebie jako caller vs moj leading range.

A lead z tej racji jest dobry, poniewaz ta karta praktycznie nigdy nie zostanie uzyta do blefu przez MP i bedzie masa XBackow. Przez to, ze bedzie masa XBackow, lead jest b.b. dobry.

Ja to mogę tylko skopiować, bo pomysł jest genialny i ja bym na to nie wpadł na bank. Zarówno poster handu jak i Ninjai :sdrink :nh

Mogę się pomądrzyć co do preflopu. Mam 3 range które otwieram z UTG:

1. Same regi: http://scr.hu/0s5o/kymuk
(na żółtą wagę 10% kombo rąk: 45s-T8s, AJo,KJo otwieram tylko jak mam ultra weak cioty i wiem że sobie poradzę postflop. = prawie nigdy ;)

2. z fishem na blindach http://scr.hu/0s5o/bkyh8
3. z fishem IP http://scr.hu/0s5o/qdeqv

A tak to się prezentuje w hm2: http://scr.hu/0s5o/ohd0f

Jak widać specjalne poszerzanie UTG o KJo i czasami KQo jest średnim pomysłem.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat