Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[nl100] AK 4bet pot

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
237 Wyświetlenia

$0.50/$1 No Limit Holdem
iPoker
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG above20 ($100)
CO FridayOnMyMind71 ($215.65)
BTN YouMotherMucker ($100)
SB licherman ($122.20)
BB TRounderX ($305.96)

Pre-Flop: ($1.50, 5 players) above20 is UTG K♠ A♣
above20 raises to $3, 1 fold, YouMotherMucker raises to $10, 2 folds, above20 raises to $22, YouMotherMucker calls $12

Flop: 8♥ 3♦ 4♥ ($45.50, 2 players)
above20 bets $15, YouMotherMucker raises to $34

Final Pot: $94.50

hi, z rywalem od jakiegos czasu sie przepychalismy na preflopie, spodziewalem sie raczej shipa z jego strony, o dziwo gra call mojego 4beta.

Gosc jest 26/21, 3bet 11.5, na btn 10%, agg flop ma tylko 31, takze nie jest jakos przesadnie agresywny. Gram cbeta i dostaje maly raise, shipujemy/callujemy/foldujemy?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Call nie wchodzi w gre. A widziales u niego wczesniej takie zagrania? On musi miec mocno skoro sprawdza 4 beta. Jaki ma Fto4bet? Poza tym Ty otwierasz z UTG i 4betujesz wiec on wie ze masz mocno. Wydaje mi sie ze on tu moze miec FD lub TT+ bo nie spodziewam sie raczej blefow z jego strony. Wiec ja to raczej folduje.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Do tej pory nie widzialem zeby callowal 4bet, po prostu sie shipowal (po 500 handach 1/4 fold to 4bet).

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Hmm jesli uwazasz ze TT i JJ by sfoldowal na Twojego pusha to pushuje, jesli nie to ja folduje:P

Odpowiedz
Cytat
JagaForever
Elite Grinder

srednio mi sie podoba cbet, nie wyrzucisz lepszej, ja chyba gralbym x/c jeden raz lub x/f zalezy ile barreluje

Odpowiedz
Cytat
Barron1899
Oldschool Grinder

Preflop standardowo. Na takim flopie z "air" jednak nie podoba mi się mały cbet, bo rzadko kto tutaj zrzuci cokolwiek, nawet gorsze A high. O ile oczywiście od gorszego A high masz tutaj value, o tyle OOP na turnie będziesz często musiał x/foldować. Z tego względu wolę normalny cbet powyżej pół pota, a jeśli przeciwnik nie folduje na cbety, lubi je raisować, to x/fold. Oczywiście jesli często lubi spazować stacka i raisuje na ten cbet większość swojego range, to możesz grać cbet/ship, ponieważ masz FE i outy.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat