Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL100 AJo TPTK folded

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
138 Wyświetlenia

Prima Network $100.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 862257
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

UTG: $104.07
CO: $105.63
BTN: $146.41
SB: $125.03
Hero (BB): $101.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is BB with J :heart: A :diamond:
UTG raises to $3, 2 folds, SB calls $2.50, Hero calls $2

Flop: ($9.00) J :spade: 2 :heart: 5 :heart: (3 players)
SB checks, Hero checks, UTG bets $6.00, SB folds, Hero calls $6

Turn: ($21.00) 7 :diamond: (2 players)
Hero checks, UTG bets $14.00, Hero calls $14

River: ($49.00) 7 :club: (2 players)
Hero checks, UTG bets $40.00, Hero folds

Final Pot: $49.00

MP: 17/15/3.6/39/65/(484_
Fold to 3-Bet: 83
C-Bet F/T: 61 / 50

To ten sam gość od AJo czy iść AI na PF. Więc mamy ze sobą historię.

SB: 17/12/2.0/17/0/(82)

Preflop wybrałem call, bo mam dobre pot oddsy i pozycję nad SB. Brałem też pod uwagę sqz, ale mam burzliwą historię z MP i sądzę, że jest zdolny do bluff 4-beta.

Flop jest świetny dla mnie, więc c/c na początek. Turn blank, także c/c, bo może v-betować słabsze waletki, niższe PP i inne random shit, stawiający mnie na FD. River kolejny blank, on gra prawie bet pot - pomimo takiej historii odpuściłem, gdyż trzeci mocny bet na takim boardzie, to dla mnie w większości przypadków {QQ+}.

3 odpowiedzi
czak2
Oldschool Grinder

jak nie chcesz tego sqz co ja osobiście lubie z AJo dużo bardziej wole call z AJs

to ja nie widzę innej opcji rozegrania tego co prawda on repuje tylko AJ/JJ+ ale wątpię żeby on tam cie próbował wyrzucić z TP tym bardziej kiedy spada ta 7 na R gdzie ty po niej możesz poszerzyć swój call-range więc dla mnie on tam gar tylko valuebet i to jest easy ch/f. Ale duzo bardziej wole sqz pf.

Pozdro:s_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zgadzam się z Tobą Czak, też bardzo lubię tu sqz, ale jak już wspomniałem, miałem grube zatargi z PFR'em, dlatego postanowiłem być nieco bardziej ostrożny.

Tak jak napisal czak, call pf nie jest najlepszy. Ja wole albo 3betowac, albo foldowac z AJo 3way oop na UTG raisa.

As played cc flop i turn to std.

Jezeli chodzi o rivera, to jezeli znasz dobrze przeciwnika i wiesz, ze gosc nigdy nie blefuje i nie vbetuje thin to mozesz pasowac tego rivera, ale musisz wiedziec, ze to podchodzi pod hero folda i nie powinien to byc Twoj standard w tym spocie na wszystkich graczy. Chodzi o to, ze wiekszosc regsow jest w stanie vbetowac tutaj AJ/KJ, lub czasami nawet QJ. Nie wspominajac juz o 3barrelowaniu z air/draw.