Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl100 A5s SB v BU wersja 1

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
174 Wyświetlenia
mgrudzie
Oldschool Grinder

nl100 SB vs BU wersja 1
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.5/$1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]SB (Hero)$100.00:///////;BB$132.52:///////;MP2$92.74:///////;MP3$150.12:///////;CO$24.38:///////;BU$119.83:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:s, 5:s.
3 folds, BU raises to $2.00, Hero raises to $8.00, BB folds, BU calls $6.00.

Flop: ($17) T:d, Q:h, 5:c (2 players)
Hero bets $10.07, BU calls $10.07.

Turn: ($37.14) 2:h (2 players)
Hero bets $20.64, BU calls $20.64.

River: ($78.42) 4:c (2 players)
Hero raises to $61.29, BU calls $61.29.

Final Pot: $201.

• Jak podoba Wam się takie rozegranie tej ręki? Jakie inne rozwiązanie proponujecie?

Przeciwnik po ok 800 rozdaniach wygląda na luźnego Rega, 29/23 z BU openem 80%, Total fold vs 3b 50%. Aż tak luźno nie może callować otb, ale daję mu luźniejszy flatting range niż przeciętnemu regowi (jeśli z którymś rangem się nie zgadzasz, to krytykuj, zakładam, że preflop stackuje będąc luzakiem TT+ zawsze, 99 pewnie zazwyczaj)

Jak trafia jego range w ten board?

Imo folduje tutaj tylko air i 22-44, a calluje gutshot+, 5x+.
Equity dla naszej ręki vs continuing range:
(na flopie 28% FE+ 31% pot equity - wiem, że liczę jakby nigdy nie raisował, ale a) może to być na tej strukturze prawdą b) nie wiem ile raisuje ze względu na próbkę, robiłbyś tak samo, czy już zakładasz że część rąk raisuje i w jakiś sposób wprowadzasz to do obliczeń?)

Turn:
Folduje gosze od 2nd pair/OESD. FE 27%, pot equity when called 23% ( z lepszych układów wyrzucam pp niższe od 2nd pair)

River:
Jeśli calluje z TP+, to calluje 41% czasu, dodając do tego AT – 50% czasu. Więc ship +EV.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Jeśli gracz jest super luźny, to na pewno spodziewam się też małego FE na każdym streecie. Na turnie calluje pewnie nawet gołe KJ, każdy fd i niektóre combosy pewnie raisują. Ciekawi mnie jego raise turn (tego nie podałeś), bo z mojego doświadczenia część graczy tutaj wjeżdża z AQ/KQ, słabym flushdrawem i ofc two pairsem, tak więc część z tych rąk trzeba u niego zdyskontować i z bluffcatcherów zostawić np. słabe Qx'y i mocne Tx'y + drawy, które miały na tyle dużo equity by zagrać call. No chyba, że Ty mało barrelujesz turna i on się boi braku FE w swoim raisowaniu.

Ship wedle Twoich wyliczeń na pewno jest dobry, gdy nie macie historii (ja jestem bardziej skłonny tutaj callować AT na tym boardzie niż 99 na T4342 z busted fd, bo tutaj jednak ludzie ze wszystkimi broadwaysami czy busted drawami z turna jadą po prostu do końca.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat