Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 A2s -> XF na turnie w/NFD?

12 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
296 Wyświetlenia
evog
Elite Grinder

$0.50/$1 No Limit Holdem
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($105.22) 105bb
CO ($104.13) 104bb
BTN ($104) 104bb
Hero (SB) ($100) 100bb
BB ($103) 103bb

Pre-Flop: ($1.50, 5 players) Hero is SB A♠ 2♠
2 folds, BTN raises to $2, Hero raises to $8, 1 fold, BTN calls $6

Flop: 9♠ 4♠ J♥ ($17, 2 players)
Hero bets $11, BTN calls $11

Turn: 10:heart: ($39, 2 players)
Hero checks, BTN bets $19, Hero folds

Final Pot: $39

BTN wins $75.05 (net +$37.05)

Hero lost $19

Villain to reg:
- 51% open btn
- 69% fold to 3bet na btn
- 5.8% 4bet n btn
- call 3b na btn 19% co daje mu ~10% range

- fold to 3b in SRP 47/40/36
- raise CB ~10%

Na turnie mamy praktycznie zerowe foldEQ i czesto możemy nadziać się na raise(villain ma na turnie 25-35% 2pairs+) i na to nie możemy callować.
XC na turnie raczej nie wchodzi w grę bo na spade river musielibyśmy ZAWSZE zebrać stacka od jego 2pairs+ żeby wylądować w okolicach breakeven.
Zostaje XF?

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
soekholdem
BlackMember

Cześć,

Wszystko co napisałeś ma sens. Na flopie nawet cbet ma znikome FEq ale jeżeli nie betujemy tu nutFD to co innego. Także cbet spoko. Turn też mam często tą zagwozdkę, ale nauczyłem się x/f. Boli, ale nic innego nie wchodzi w grę T jest idealne dla jego calling range.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Lepracun
PokerStrategist

A co sądzisz o x/r na flopie?

Stół: Jh9s5s
Equity Wygrana Podział
MP2 44.12% 44.12% 0.00% { As2s }
MP3 55.88% 55.88% 0.00% { TT, AJs, KJs, QJs, JTs, T9s, KsQs, KsTs, QsTs, AJo, KJo, QJo }

Na A, 3, 5 i :spade: ship turn?

On nawet z Jx ma tu bardzo cięzkie zycie, bo ja tu repuje overpairs i monsterdrawy. Co uważasz?

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

Na stack off range : http://scr.hu/0s5o/y033l

Ma to sens, ale widzę dużo gorszych rąk niż nut FD do tego. 67s,78s,QsTx,KsQx,KsTx.

Poza tym x/r inwestujemy więcej kasy a osiągamy w sumie to samo bo jeżeli on ma 10% range to się mocno zahaczył na tym boardzie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
G1wave
BlackMember

mozna x/c flopka, zeby protectowac swoj zakres (obv wtedy tez czekam od czasu do czasu top), ale to wiadomka fajnie miec jakies ready/historie.

Jak betne flopka to koncze na R slodziutkim jamem.
Zgodzę się, że ta karta poprawia jego zakres, bardziej niż Twój, ale to nie znaczy, że masz nagle przestać betowac i giveupowac wszystko, bo 0 FeQ :f_cool: On pewnie peeluje dalej AQ, AJ/KJ/QJ/98/ jakies spady/heartsy, poza tym masz NFD! z czym Ty chcesz blefowac w tym spocie jak nie z NFd? z AA?

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

A po co Ci bluffing range na tym turnie? Betuje tylko A8,AsKs,AsQs i nie widze potrzeby przy jego calling range tego zwiekszać. Nikt się nigdy nie dowie, że tam nie masz blefów, a gto w takich spotach to jakiś mit.

Odpowiedz
Cytat
G1wave
BlackMember

To nie chodzi o to czy on sie dowie czy nie, chodzi o to jak wyglada Twoj zakres i jak on go postrzega.
Na pewno value betujesz tutaj: JJ/TT/99/JT/KQ/87, moze nawet szerzej i chcesz blefować raptem 4 combo?
Co robisz z heartsami ktore podlapiesz na turnie? Tez x/f?

To co nie jest MITem? x/f wszystkiego poza nutsami?

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

No dokładnie jak ON go postrzega. Żeby jakoś specjalnie postrzegał moj zakres to musi widzieć SD. Jeżeli nie to gra stnd pozycja vs pozycja + HUD.
W jego oczach masz pełno semiblefów i dopiero się dowie, po 1000k hands vs Hero, że masz mocno jak betujesz ten turn.

Co byś nie zrobił i tak ludzie będą myśleli że betujesz ten turn z semiblefami. Zbudowanie x/f i x/r range na tym turnie nie pozwoli im na floaty. Dodatkowo czasami pojdzie bet/XX/ wpadnie Ci flusha i gość nie uwierzy.

Odpowiedz
Cytat
G1wave
BlackMember

no bo betuje ten T z semiblefami tak samo jak z valuehandami.
Nie specjalnie widzę, żeby on mogl cos z tym zrobic.

W jego oczach masz pełno semiblefów i dopiero się dowie, po 1000k hands vs Hero, że masz mocno jak betujesz ten turn.

To jest obv joke z tym 1kk hands vs hero.
Patrzac na strukuture boardu to tych semiblefów tak na prawde nie jest tak dużo.

Bardzo mnie ciekawi Twoj x/r range w tym spocie?
Bo jak dla mnie to poza explotem na kogos typu ft3b:20 ftcb:20 betIP:100 to x/r tutaj nie ma większego sensu.

Zbudowanie x/f i x/r range na tym turnie nie pozwoli im na floaty. Dodatkowo czasami pojdzie bet/XX/ wpadnie Ci flusha i gość nie uwierzy.

Mowisz o budowaniu x/f i x/r range a wcześniej stwierdziłeś ze gto to mit w tym spocie.
A czy nie buduje sie zakresu po to by byc unexploitable? =gto?
A pozostale 80% czasu spadnie blank i przegrasz SD vs 98.

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

x/r czasami nutsy czasami kombo draw, czasami to cbetne.
Nie mówię, że GTO to mit. Ma swoje zastosowanie np w proporcjach value/blefów na river itp. Pomaga zachować sensowne frekwencje. Dla większości graczy implementacja gto zrobiła straszną krzywdę.

Każdy gra swoje grunt to myśleć i mieć jakiś plan.

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Próbowałem przerobić różne scenariusze tej ręki z CRev i wychodzi mi że trzy strzałki często mogą być profitowe ale niedużo ponad breakeven, czasami -ev. Natomiast XF w najgorszym wypadku ma ev0, a w wypadku gdy villain czeka jakieś tam one pair handy to zarabiamy więcej niż na 3 beczkach.

G1wave jeżeli chcesz to możemy przeanalizować w CRev scenariusz tego jak Ty to widzisz, napisałem na skype.

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

Ta dyskusja średnio ma value, bo gośc ma ft3bet 70% i jestem prawie 100% sure, że ten turn & river barrel są słabe z As2s. Dużo ciekawsze by było na ft3bet 50 i powiedzmy ~2x% range.

Odpowiedz
Cytat