Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 99

12 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
222 Wyświetlenia
Nevrex

$0.50/$1 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
Hero (UTG) ($102) 102bb
UTG+1 ($100) 100bb
CO ($144) 144bb
BTN ($168) 168bb
SB ($194) 194bb
BB ($171) 171bb

Pre-Flop: ($1.50, 6 players) Hero is UTG 9♥ 9♦
Hero raises to $3, 2 folds, BTN calls $3, 1 fold, BB calls $2

Flop: 7♣ 4♣ 8♥ ($9.50, 3 players)
BB checks, Hero bets $6, BTN calls $6, BB folds

Turn: 4♥ ($21.50, 2 players)
Hero checks, BTN bets $14, Hero calls $14

River: 6♥ ($49.50, 2 players)
Hero checks, BTN bets $26.50, Hero calls $26.50

Final Pot: $102.50

Jak widzicie jego range który tutaj nie folduje do cbeta na flopie i ew. turnie?

Jedyne przemyślenie jakie tutaj miałem: mam średnio mocną rękę, board jest bardzo drawy i scary więc zaczynam od checka i calluje turna i rivera bo będzie je raczej betował zarówno z trafionym drawem (na riverze) jak i z missed. Chociaż jego agresja nie powala :P Wątpie aby był tak skupiony aby oceniać tutaj mój range z UTG na dokładnie taki typ ręki po c/c na turnie.

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
spoksik

ja bym chyba wolał bet F, bet T, x/c R na blanku

Odpowiedz
Cytat
Nevrex Autor wątku
Nevrex

Czemu?

Odpowiedz
Cytat
spoksik

nie chce rozdawac equity za darmo na F i T, a na R chce utrzymac jego bluffy w rangu, ale on i tak pewnie nie będzie ich miał - sądząc po aggresion freq.

Odpowiedz
Cytat
gruchacz

Ja to samo, tyle że na R gram c/f - z jego AFq gra bet z tym co nas bije i xb z tym co my bijemy, taki koleś z takim WTSD + AFq R gra xb z missed fd.

Odpowiedz
Cytat
G1wave

Napisane przez spoksik

On nie blefuje riverów. Ja nie jestem pewny czy on tam str8 valuebetuje na river :fdrink
Obowiązkowy bet flop, bet T i izi x/f R. On tu na PF calluje mase SC, PP i w ogóle.
Na dodatek folduje 51% do cbeta, a ten board dość mocno w niego trafia.

Odpowiedz
Cytat
JagaForever

Siemano
dla mnie jest to rowniez izi bet T , on z call open na BTN ma szeroki range. 4 na Turnie to dla jego pp dobra karta i moze dalej callowac PP ze wzgledu ze ty bedziesz barrelowal dwa FD+ czasem over cardsy a twoj range nie polepszyl o showdown value. On ma rowniez duzo SC i BW, jezeli floatowal moze miec teraz 2FD od ktorych rowniez ciagniesz value, Za betem sklania jeszcze maly fold to cbet T, on spokojnie moze tutaj callowac dalej osed, GS+2over 9x i na pewno FD. Grajac x/c masz potem bardzo tricky river poniewaz polowa kart jest zla dlatego mi sie nie podoba.

Jezeli dostalbym raise na tym turnie to czesto gralbym call. Tu ofc zalezy na jakich przeciwnikow, ale on sie bardzo poralyzuje wtedy do fulli , z ktorymi i tak ludzie czesciej graja call ip a moze cie raisowac z drawami izi. Tutaj zalezy od jego raise cbet T i czy masz reada jak rozgrywa nutsy.

4heart jest dla Ciebie najlepsza karta a jak grasz na kartach typu T+ lub clubs?

Odpowiedz
Cytat
G1wave

Jezeli dostalbym raise na tym turnie to czesto gralbym call. Tu ofc zalezy na jakich przeciwnikow, ale on sie bardzo poralyzuje wtedy do fulli , z ktorymi i tak ludzie czesciej graja call ip a moze cie raisowac z drawami izi. Tutaj zalezy od jego raise cbet T i czy masz reada jak rozgrywa nutsy.

Callowanie raise na turnie jest chyba najgorszym możliwym zagraniem w tamtym spocie.

Odpowiedz
Cytat
JagaForever

Mowie ze na niektórych graczy, ktorzy nigdy nie beda tutaj raisowac fulla ip i sa draw heavy. Mam swiadomosc bardzo duzej ilosci zlych kart na R, w sumie jest to ponad polowa ale jezeli ktos ma AFq R 1.2 tak jak u Niego nie spodziewam sie bluffu i moge spokojnie foldowac. Jednak duzo czesciej spotkamy sie z callem na turnie przez co nasz bet bedzie profitowy.

Odpowiedz
Cytat
Libera

Gram tutaj bet flop bet turn ponieważ jest dużo draw z którymi on może sprawdzić, dodatkowo on mało folduje vs CB

Jeżeli po drodze gdzieś dostaje raise jest to easy muck bo on nie jest agresywny, a nasza ręke jest po prostu bardzo średniej wartości, na tym riverze gram c/f on nie sprawdzi z gorszą ręką i też gorszej tobie z jego agresją w bluff nie obróci

Odpowiedz
Cytat
Nevrex Autor wątku
Nevrex

Napisane przez Libera
Gram tutaj bet flop bet turn ponieważ jest dużo draw z którymi on może sprawdzić, dodatkowo on mało folduje vs CB

Jeżeli po drodze gdzieś dostaje raise jest to easy muck bo on nie jest agresywny, a nasza ręke jest po prostu bardzo średniej wartości, na tym riverze gram c/f on nie sprawdzi z gorszą ręką i też gorszej tobie z jego agresją w bluff nie obróci

Nie o to pytałem więc nie jestem usatysfakcjonowany tą odpowiedzią.

"Jak widzicie jego range który tutaj nie folduje do cbeta na flopie i ew. turnie?"

Dalej mam rozsterki na temat rozdania taki, że nawet jeśli ja c/c vs jego w miarę szeroki range przy jego niskiej agresji to nie potrafię sobie tego rangu zwizualizować. Stąd też było moje pytanie. Jeśli będę znał jego range, będę mógł w lepszym stopniu wybrać lepszą linię.

Odpowiedz
Cytat
Libera

Pisz troszkę grzeczniejszym tonem

Napisałem Ci, że chce value na flopie i turnie od jego draw których on tam ma mase
Tak widze jego zakres z którym on kontynuuje na flopie i turnie oczywiscie ręce typu Tc9c Ac6c JcTc on powinien raisować na flopie:

TT, AcQc, AcJc, AcTc, Ac9c, Ac6c, Ad6d, Ac5c, Ac4c, Ac3c, Ac2c, KcQc, KcJc, KcTc, QcJc, QcTc, JcTc, T9s, 98s , 7d6c, 7s6s , 7h6h

Odpowiedz
Cytat