Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 89s

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
324 Wyświetlenia
MrJuskux

Microgaming - €1 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: €110.13
Hero (BB): €256.36
UTG: €167.31
CO: €93.77
BTN: €38.35

SB posts SB €0.50, Hero posts BB €1.00

Pre Flop: (pot: €1.50) Hero has 9♦ 8♦

UTG raises to €2.50, CO calls €2.50, fold, fold, Hero calls €1.50

Flop: (€8.00, 3 players) 4♦ 7♦ 9♣
Hero checks, UTG bets €5.00, CO calls €5.00, Hero raises to €19.00, UTG calls €14.00, fold

Turn: (€51.00, 2 players) Q♠
Hero bets €41.00, UTG raises to €107.50, Hero calls €66.50

River: (€266.00, 2 players) 9♠
Hero bets €127.36 and is all-in, UTG calls €38.31 and is all-in
Mialem nieudaną sesje i postanowilem powrzucac rece w ktorych najwiecej wtopilem. Prosze o ocene
staty

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
MrJuskux Autor wątku
MrJuskux

Przepraszam że nie dałem żadnego komentarza do ręki.
Pierwsza sprawa to preflop. Nie jestem pewny czy mam tutaj call.Muszę dołożyć 1.5 by mieć udział w 8$ pocie. Wydaje mi się że nie ma błędu w callowaniu.
Flop. No i tutaj nie jestem przekonany do słuszności mojego zagrania. Wydaje sie że mam outy aby stackować się na flopie ale nie jestem pewny czy jest to tutaj konieczne. Przecież wyrzucam tylko gorsze ręce i może jeszcze 1010, JJ. Zawodnik z co bez seta albo mocnego drawa któy zapewne jest wyższy od mojego również do gry nie wejdzie. Tak więc chyba jednak call byłby lepszy. Na turnie z rąk które callowały flopa nic nie wyrzucę oprócz wcześniej wspomnianych 1010, JJ i na ship przeciwnika nie mam już ucieczki.

Odpowiedz
Cytat
G1wave

elo
preflop call spoko, tym bardziej, że UTG jest deep z Tobą.
Jedyny minus to brak pozycji, ale nie mam nic przeciwko graniu fit or fold w tym spocie. Bo jak trafie coś pięknego raz na X razy to zostane nieźle opłacony.

Zacznijmy tutaj od range'ów.
Player 4 zakładam, że to UTG jest dośc tight z early. CO sądąc po stacku może być fishowaty, więc o wiele szerszy range bym mu dał.
Nie jestem super happy stackując się tutaj na 150bb+ vs UTG.
U przeciętnego gracza z NL100 raczej nie wyrzucisz overparki, mocnej 9, jednym x/r.
On ma wysoki WTSD i nie wygląda na takiego co jak już coś ma to lubi foldować.

Za x/r przemawia wysoki cbet UTG i to, że CO będzie wpłacał dead money callując jakieś gówienka i ja to będę mega często zgarniał :D
Jeśli już to lubie tutaj większy sizing OOP ~$24-26, żeby zmaksymalizować FEQ i grać na bardziej faceup range.

Rozważałbym też leadowanie flopa :D granie tego bardziej 4value, nie budowanie jakiegos monster pota. Miałbyś łatwiejsze decyzje T/R :D

Na turnie to jest close, raczej nie masz za wiele FeQ na tej karcie i możesz spokojnie x/decide. On pewnie zabetuje tutaj tylko AdQd, KdQd, KK, AA, QQ.
Zrealizujesz sobie equity vs jego MVR(TT-JJ, T9 itp).

Na raise to chyba superEz Fold xD
Pomimo 'oddsów' masz tak ogromne reverse implied oddsy i villain ma ledwo 40bb left.

Donk na River jest ok.

Results plz _cool:

pzdr! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
MrJuskux Autor wątku
MrJuskux

Przeciwnik pokazał 77

Odpowiedz
Cytat
johhnyEVplus

Zauwazmy ze villain cbetuje na mokrym baordzei w dwoch graczy i do tego jeden z nich jest pewnie donkiem, wiec imo ma tam silny range albo srednio silny - poketparki, sety nutdrawy. Imo jedyna dobra opcja jest lead flop, bo on tam nigdy nic nie folduje, i bardzo ciezko t osie gra na turn po x/raise.

Odpowiedz
Cytat

Lead flop. Z c/r jest np. taki problem, ze dostajac shipa od seta nie masz oddsow na call i Twoj draw 'marnuje sie', zamiast wyoutowac nutsy

Odpowiedz
Cytat