Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl100 88 oop

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
119 Wyświetlenia
ciachooooo

reg z bardzo wysokim winratem, nie mam na niego notek, bo zapomnialem zapisac reinstalujac postgresql...

gra 28/22 z 9% 3betem
open na CO 25%, fold vs 3b 52%

afq 51/48/28
cb IP 78/57/51
bet IP vs skip cb 76/75/32

bet/fold IP 49/54/67(3)

1) co gramy w takim spocie?
2) co gramy vs jego bet bet bet na tym boardzie?
3) z setami gramy x/c, x/x, x/r?

$0.50/$1 No Limit Holdem
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Player5 ($100) 100bb
CO Player1 ($141.42) 141bb
BTN Player2 ($120.86) 121bb
SB Player3 ($221.84) 222bb
BB ciachooooo ($108.67) 109bb

Pre-Flop: ($1.50, 5 players) ciachooooo is BB 8♠ 8♥
1 fold, Player1 raises to $3, 2 folds, ciachooooo calls $2

Flop: 7♥ 3♠ 5♣ ($6.50, 2 players)
ciachooooo checks, Player1 bets $5, ciachooooo calls $5

Turn: J♦ ($16.50, 2 players)
ciachooooo checks, Player1 checks

River: A♦ ($16.50, 2 players)
ciachooooo checks, Player1 bets $14, $14 to ciachooooo ($100.67)?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
kuczenty

wiadomo ze callujac tego flopa wygladamy na pp, seta, czasami jakiegos Axs.

na river repujemy wasko, wylacznie sety i kiedys doszedlem do wniosku, ze repujac wasko wole miec to zagranie jako sporadyczne w proporcji mniej wiecej 75/25 (sety/bluff)

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Cześć

Co powiesz na x/r flop? Moim zdaniem on tutaj cbetuje wszystko, a overpary + sety do tylko 15% jego range'u na tym boardzie. 2OC ma najczęściej i te karty będą sobie na Ciebie realizowały equity, albo Cie wyberrelowały na broadwayach. Dla mnie To jest fajna alternatywa dla x/c flop, gdy nasza ręka jest face up i nawet słaby reg, na jakich kartach może nas wyberrelować.

Co do Twojego rozegrania, to na R nie sądzę, abyśmy mogli tutaj blefnąć. Sety masz b. rzadko i często zamieniasz tutaj pocket parki albo KQ, czy nawet słabego asa w blef i nie sądzę, aby rywal w ten sposób rozegrał coś innego niż asa (KQ blefowały na turnie, bo karta spadła dosyć dobra).

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ciachooooo Autor wątku
ciachooooo

x/r flop? w zyciu bym nie pomyslal, ze to od Ciebie uslysze (czy tam przeczytam)

a co osiaga x/r flop? vs 3bet sie skladamy, jak dostaniemy call, to prawie kazda karta jest dla nas zla na turnie, wiec jaki masz plan?

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Może vs. CO nie jest to zbyt popularna strategia, ale gdybym tu grał vs. BTN to z BB gram z oveparą (88-TT) tutaj x/r 100% czasu. Dlaczego? Ponieważ dostaniemy ogromną ilość floatów, calli od gorszych rąk i mamy wciąż valuebeta na turnie, ew. check/call gdy karta spadnie słaba. Prawda jest taka, że jak dostaniesz 3beta to zawsze grasz call, bo on z nutsami będzie callował - a jak nie chcesz callować to grasz re-raise i wyrzucasz go z ~25% equity (ale zazwyczaj jego raise pójdzie z czymś kompletnie niegrywalnym).

Ja ostatnio na video pokazałem właśnie 2 Tobie też znanym trenerom podobną akcję, gdy miałem 99 na 8-high rainbow boardzie i stwierdzili, że grają tak samo (to było BB vs. BTN, więc znacznie szerszy range, bo 60%)

Moim zdaniem vs. CO może to nie jest aż tak dobry play (bo jednego 8x'ów z 60% range'u callujących raise jest znacznie więcej niż 7x'ów z 25%), ale wciąż uważam to za dobre zagranie i zarabiamy w ten sposób hajs, ponieważ floaty z mojego doświadczenia będą tutaj bardzo częste (rywal nie wie o co kaman i robi ciekawskie calle "zobaczymy co będzie na turnie". Sam fakt, że Ciebie to zszokowało jest niejako dowodem na to, że ludzie się nie spodziewają kompletnie czegoś takiego (bo myślą, że się polaryzujesz na nutsy i blefy) i będą popełniać błędy.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat