Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 Tt

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
192 Wyświetlenia
StraightGinn

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($6.16)
Hero ($10)
UTG ($11.53)
UTG+1 ($9.95)
CO ($11.44)
BTN ($8.84)

Dealt to Hero T♠ T♥

fold, fold, CO calls $0.10, fold, SB calls $0.05, Hero raises to $0.60, CO calls $0.50, SB calls $0.50

FLOP ($1.80) 7♥ Q♠ Q♥

SB bets $5.56 (AI), Hero raises to $9.40 (AI), CO calls $9.40

TURN ($26.16) 7♥ Q♠ Q♥ A♥

RIVER ($26.16) 7♥ Q♠ Q♥ A♥ 7♠

SB shows 6♦ 6♣
(Pre 19%, Flop 7.2%, Turn 4.8%)

Hero shows T♠ T♥
(Pre 45%, Flop 10.7%, Turn 21.4%)

CO shows K♠ Q♦
(Pre 35%, Flop 82.1%, Turn 73.8%)

CO wins $24.42

Wydaje mi się, że dobrze zagrane. Jedyne czego się obawiałem to własnie Q u CO, ale bardzo mała szansa, że będzie miał więc wygląda na EV+

3 odpowiedzi
muckinfella

Nie widze tutaj opcji, kiedy calluje flop. On gra tutaj overbet 4x pot (!!) a Ty w najlepszym wypadku masz 65-35 przy jego flushdraw. Nawet, jesli on tak raz na sto zagra z airem to i tak fold jest tutaj +EV majac za soba gracza o pelnym stacku.

Dodatkowo nie podales readow/statow dlatego nie rozumiem Twojego zdania, ze Qx jest tam malo prawdopodobne?

StraightGinn Autor wątku
StraightGinn

Rush poker - nie ma statów ;)

Wiedziałem, że w zasięgu SB są wszystkie pocket pary poniżej QQ i flush drawy. Taka linia nie ma sensu dla damy.

Teraz pozostaje kwestia CO. Stół jest paired, szansa, że ma cokolwiek jest tak mała, że raczej nie muszę się martwić jego ręką.

hellYeahEnT

Nie wklejaj wynikow rozdan bo inaczej sie ocenia.

Odnosnie rozdania to tez bym tak zagral bo ten push zawiera wg mnie bardzo rzadko Q, najczesciej reke ktora dominujemy 7x, jakis pp wlasnie no i drawy i to niekoniecznie A high wiec call na jego push easy ev+.

Czy przejmujemy sie tym gosciem na CO ? Mnie sie wydaje ze nie bo jest dosc malo Q w jego zasiegu (AQ i w sumie KQ tez powinien podbic pf). Gdyby limp/callowal wszystko (AA KK AQ tez) to mozna sie w sumie zastanawiac, ale jak statow nie mamy to call. Mysle ze CO sprawdzi nas tutaj z lepsza reka raz na dobre kilka razy i wystarczy kasy ktora zarobilismy na tym donku zeby to zrekompensowac i wyjsc na plus jeszcze.

Aha i nie graj tego gowna. Ten rush poker w oogle nie rozwija