Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 TT

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
150 Wyświetlenia
soodol

Party Poker $0.10/$0.20 Limit Hold'em - 6 players - View hand 2904228
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Pre Flop: (1.5 BB) Hero is SB with T :heart: T :diamond:
1 fold, MP raises 3BB, 2 folds, Hero 3-bets 9BB, 1 fold, MP calls

Flop: (19 BB) J :club: 4 :heart: 7 :club: (2 players)
Hero bets 11BB, MP calls

Turn: (41 BB) 5 :spade: (2 players)
Hero checks, MP bets 20BB, Hero ?

Gram z TT na rega, który bardzo szeroko calluje do 3beta, gra po 2k rąk 26/20 folduje do 3beta 40% a z mp 27( to jest tylko 3/11,ale zawsze). Obydwoje 100bb

Pre: z mp otwiera 21%,a folduje do 3beta jak wyżej, więc wydaje mi się, że można 3betować for value?(normalnie to calluje)

Flop:normalnie gram x/c bo nie widzę za wiele value, ale w grę wchodzą powyższe staty + mam notkę, że gość potrafi callnąć z utg do 3beta z bu, A4s i callnac na flopie 8h9h4x to A4 + ma staty fold to cbet w 3bet potach 25% (2/8)więc uznałem, że cbetuje dla value.
No i moje główne pytanie, czy po jednej notce i takich tendencjach po 2k rąk, cbetujecie to czy standardowa gierka x/c?
Trochę nie chciałem zostać wyfloatowany, on w single raise floatuje 68%, w 3bet 75%,ale to tylko 3/4. Ma AFq 58 F i 59 T.Nie wiem do końca na jaką statę patrzeć, jeśli chcę zobaczyć ile będzie kontynuował turnów, po floacie na F- po prostu cbet?

Turn: as played: float ma 0/4 2 3bet pocie i 29% w single, moge tu juz grac x/fold? Zastanwiam się czy tacy gracze, nie lubiący się odklejać częściej w takich spotach betną 88,99,78,A7, żeby się protektować czy wezmą check back no i w ogóle jak zagra przeciętny gracz częściej takie ręce?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
waski33

ogolnie jeżeli on tyle otwiera to 3bet jest bardzo spoko. na dodatek jeżęli on sporo calluje to możesz spokojnie wyżej raisować. jak on taki agresywy postflop i może floatować, to ja wolę pot controlować. nigdy tutaj nie masz 3 streetów value i tak.

Odpowiedz
Cytat
soodol Autor wątku
soodol

dzięki za opinię, po akcji pomyślałem podobnie
ktoś ma inne pomysły?

Odpowiedz
Cytat
RedRere

Fajnie jakby się wypowiedział jakiś trener odnośnie dokładnie takich spotów. Podobnie gdy mamy JJ i spada Q lub K, a gramy w 3betpocie bez pozycji. Obie opcje wydają się średnie w tym spocie, bo czekając rozdajemy karty AQ/AK i ewentualnym flushdraw. A betując nie mamy value od zbyt wielu rąk i gdy dostaniemy calla to zostajemy w całkiem sporej puli ze średnią ręką i bez pozycji.

Wydaje się mieć sporo sensu x/c flopa i turna na blanku 2, ale nie chce tutaj zgadywać optymalnych linii.

Odpowiedz
Cytat
soodol Autor wątku
soodol

Była kiedyś ocena rąk przez trenerów,ale usunęli

Odpowiedz
Cytat