Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[NL10 SH] KJs - Call 3-beczki od unka z TPGK?

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
520 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 5 Players

Hero (SB): $13.23 (132.3 bb)
BB: $10.15 (101.5 bb)
MP: $11.51 (115.1 bb)
CO: $6.70 (67 bb)
BTN: $15.09 (150.9 bb)

Preflop: Hero is SB with J K
2 folds, BTN raises to $0.30, Hero calls $0.25, BB folds

Flop: ($0.70) 2 K 6 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.50, Hero calls $0.50

Turn: ($1.70) Q (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.20, Hero calls $1.20

River: ($4.10) 8 (2 players)
Hero checks, BTN bets $2.20, Hero calls $2.20

Preflop: Nie mam pojęcia czy callować to czy jednak 3-bet jest lepszy. Wydaje mi się, że KJs jest za dobre na light 3-bet (słabsze ręce raczej nie callną) dlatego gram tylko call, BB do tej pory nie dawaj akcji w formie 3-betów. Villain to unk.

Flop: Mój plan to check/call i dać przeciwnikowi blefować cały jego range.

Turn: Board się trochę zagęszcza więc myślę chwilę nad donkbetem na wypadek gdyby przeciwnik przeczekał jego FD, SD ale jednak decyduje się dać mu dalej blefować. Check/raise wyadje mi się, byłby overplayem ponieważ przeciwnik spokojnie może mieć w swoim range AK, KQ aczkolwiek nie wiem jak ma się to do ilości drawów.

River: River wydaje mi się być blankiem. Z drugiej strony przeciwnik raczej nigdy nie wali trzeciej beczki z czymś słabszym od mojej ręki. Tutaj powinien być chyba fold.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Jak ktoś wali 3 razy na IP to albo ma grubo, albo blefuje i nie ma SDV.
IHMO fold na river byłby nie konsekwencją, szczególnie na taki sizing.
Skoro zdecydowałeś się wyłapywać jego bluffy - to do końca - chyba, że pójdą potsize bety. W końcu on może tak grać FD albo kompletne AIR.
Oczywiście na unka jest to loteria, dlatego osobiście wolałbym solidny, pełnowymiarowy 3Bet pre.

Odpowiedz
Cytat
nikoro309
PokerStrategist

Na Turnie nie donkbetowałbym, bo spodziewam się dużo blefów na Q, bo to jest oc do pp i 6x.

Odpowiedz
Cytat
Lepracun
PokerStrategist

- Zdecydowana większość graczy nie blefuje 3ci raz na micro stakes
- Board nie zmienia swojej struktury (nie jest za dobry do blefu)
- Zdecydowanie wyglądasz w tym spocie na Kx. 33-99, 6x często wyrzuci na turnie

Pierwszy punkt uważam za najważniejszy.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez Lepracun
- Zdecydowana większość graczy nie blefuje 3ci raz na micro stakes
...
Pierwszy punkt uważam za najważniejszy.

Na pozycji na pewno, bez pozycji różnie bywa.
Na micro gracze mając grubo nie zmniejszają sizingu CBeta - chcą się nachapać na maksa.
Loteria - IHMO ani Call ani Fold nie jest błędem - dla każdego zagrania są argumenty.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Bardzo dziękuję. :f_drink:

Co do 3-beta preflop Elzo, to gralibyśmy tam 3-bet for value, czy 3-bet for bluff? Wydaje mi się, że dużo rąk oprócz rąk typu suited broadwaye nie będę tam callować a ne te mamy około 40%. Dobrze myślę, że jest to light 3-bet aby wygrać pulę od razu a jak sprawdzi to zawsze mamy dobrze grywalną rękę postflop?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez trzasku
Dobrze myślę, że jest to light 3-bet aby wygrać pulę od razu a jak sprawdzi to zawsze mamy dobrze grywalną rękę postflop?

Dokładnie tak. Do solidnego 4Bet, solidnie foldujemy; zaczepiamy się - gramy; mijamy się z flopem - check-Fold.

Napisane przez trzasku
Co do 3-beta preflop Elzo, to gralibyśmy tam 3-bet for value, czy 3-bet for bluff?

Ciężko używać określenia for value w przypadku unka, którego zakresu call nie znamy: może calluje tylko nutsy a może 100% tego co otwiera? kto go wie.

Odpowiedz
Cytat
enjoy7
PokerStrategist

Czy grać 3bet czy call to już zależy przede wszystkim od BB. Jeśli potrafi dużo sqzować, to szkoda grać call/fold z taką łapą. Sam 3bet nie jest zły, bo masz inicjatywę, niescapowany range i wystarczająco często wygrasz postflop jeśli przeciwnik Cię callnie.

Odpowiedz
Cytat
kukipio
PokerStrategist

Na unka lepiej grać 3bet. Nie wiesz czy to CS, maniak, reg czy nit, więc lepiej nie callować. 3bet powinien być EV+.

Odpowiedz
Cytat