Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 KK sick shove

17 Posty
8 Użytkownicy
1 Reakcje
848 Wyświetlenia
RedRere
PokerStrategist

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2939845
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $13.42
SB: $10.00
BB: $18.78
UTG: $22.99
MP: $10.00
Hero (CO): $17.93

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with K♣ K♠
1 fold, MP raises to $0.30, Hero raises to $0.90, 3 folds, MP calls $0.60

Flop: ($1.95) Q♣ 8♥ 7♣ (2 players)
MP checks, Hero bets $1.10, MP calls $1.10

Turn: ($4.15) 9♣ (2 players)
MP checks, Hero checks

River: ($4.15) 5♦ (2 players)
MP checks, Hero bets $2.40, MP raises to $8 all in, Hero ???

Robię Xb na turn, bo nie chcę zrzucać do x/r, którego spodziewam się w miarę często, bo board trafia nieźle w range villaina, z tego powodu może tam prawie 100% zakresu tak grać i nie za bardzo mogę tam callować.

X back z intencją callowania rivera z racjonalnym sizingiem. Ale takie coś? Co robicie?

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi

Witam. Preflop oczywiscie standard. Flop spada nie zbyt dobry bo trafia niezle w jego range. Mysle ze bet moglbyc nawet wiekszy ok 1,40-1.50. Turn przynosi zarowno kolor jak i strita. Check na nim jest dobry choc bet w ok 2.50 tez by nue byl zly. River to blank. Skoro czejales turna powinienes przeczekac tez river. Gdzyz on nie wiele znienil w ukladzie sil.

Odpowiedz
Cytat
RedRere Autor wątku
RedRere
PokerStrategist

Po 33 rękach koleś 18/9 i 33%ft3b
Czemu chciałbyś wyższy sizing na flopie? W sensie najpierw piszesz, że trafia w jego range, a potem że chcesz izolować się tylko na lepsze ręce?
Nie rozumiem trochę w końcu co na tym turnie :DD Wg mnie wygląda to tak, że betując mam value od drawów teoretycznie, tylko mam wrażenie że on tam będzie wrzucał bardzo dużo, bo może tam mieć sety, strita, flusha jak i dużo draw, które też będzie chciał grać przez shove. Ja miałbym tam marginalnego calla z moim Kc.

River jest blankiem co raczej właśnie zmienia sporo w "układzie sił" bo wszystkie jego drawy missnęły, a oczekuję że OOP będzie betował sety/flushe/strity. Po checku wydaje mi się że odpuszczanie beta byłoby stratą value, no ale może właśnie lepiej zobaczyć SD?
Moja linia nie jest zbyt face-up, więc myślałem że mogę dostać jakieś luźniejsze hero calle od Qx nawet JJ, TT.

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Z Kc xb T spoko. R b/f. Żeby callować shipa musiałbyś mieć solidne info że potrafi zamienić sdv w blef .

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

imo wp :f_drink: stosuję tylko inną politykę sizingową. Wyżej flop bo jest mega wet i duuuużo gorszych rąk Cie sprawdzi. River natomiast niżej bo to thin value. Raise dostaniesz od blefów i lepszych rąk.

Odpowiedz
Cytat
LeborW
Poker Player

Ja zawsze gram linie pod przeciwnika. Jak nie mam historii rozdań/info na totalnego unka to gram raczej dość tight. Flopa mocno betuje tak ok.80-90 % pota. Nie jestem wirtuozem post flop a na boardzie leży mnóstwo drawów, czyli sporo rąk duży bet Ci opłaci.

Check turna mi się nie podoba, jaki % czasu będzie miał tam kolor? Niewielki a na pewno dużo mniejszy niż może się wydawać. Straihgt? Call 3bet bez pozycji z JT/65 ? Przy mocnym becie na flopie by w większości wyrzucił. Ja bym dał drugą beczke ok 65%pota.

Jego c/r all in na river się moim zdaniem kupy nie trzyma. Co on tam może mieć, jedynie AQ mi przychodzi do głowy. Z kolorem daje 2 checki? To nie ten level. Poza tym jak poczekałeś na turnie, to river raczej też check, albo dużo mniejszy bet taki za 30 % puli i call do 3beta.

Podsumowując grałbym 2 moce beczki + c/c na river.

Ale mój poziom to NL2 :D

Odpowiedz
Cytat
LeborW
Poker Player

Napisane przez ShakeMeDown
imo wp :f_drink: stosuję tylko inną politykę sizingową. Wyżej flop bo jest mega wet i duuuużo gorszych rąk Cie sprawdzi. River natomiast niżej bo to thin value. Raise dostaniesz od blefów i lepszych rąk.

Nie czytaj moich wypocin - tu masz streszczenie

Odpowiedz
Cytat
RedRere Autor wątku
RedRere
PokerStrategist

No ten flop rzeczywiście wyżej, za to na riverze moje myślenie było takie że chcę użyć sizingu z jakim bym blefował nietrafione drawy.
Na river pokazał TT z clubem, przyznam że całkiem niezły blef, ale raczej niewielki % playerpoola tak gra więc close. Problem w tym, że za bardzo nie wiem na jakie staty patrzeć przy takiej decyzji. WWSD?

Odpowiedz
Cytat
LeborW
Poker Player

Kluczowy był check turn, gdybys betował nie byłoby tematu

Odpowiedz
Cytat
RedRere Autor wątku
RedRere
PokerStrategist

Wydaje mi się że nikt nie przeczytał tego czemu checknąłem na turn, nie żebym był super pewny tego zagrania, to nie tak że gram check bo się boję flusha albo strita, po prostu średnio chcę grać bet/call, a bet/fold chyba nie wchodzi w grę. Z drugiej strony daję przeciwnikowi realizować equity :<

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Betujesz kombinacje KK bez clubsa bo ten układ nie może już się ulepszyć i dostając shipa nie foldujemy sporego equity. Co innego KK z clubsem. Takich blefów możesz spodziewać się od graczy z WWSF 47/48+ i W$SD mniejszym niż około 54. Dodatkowo won when raise R, ale to musi być większa próbka, mniej niż 55-60 t już tych blefów trochę tam bedzie.

Odpowiedz
Cytat
LeborW
Poker Player

Napisane przez RedRere
Wydaje mi się że nikt nie przeczytał tego czemu checknąłem na turn, nie żebym był super pewny tego zagrania, to nie tak że gram check bo się boję flusha albo strita, po prostu średnio chcę grać bet/call, a bet/fold chyba nie wchodzi w grę. Z drugiej strony daję przeciwnikowi realizować equity :<

Dla mnie check na turnie to błąd, chyba, że czekasz bo masz jakieś założenia co do river. Ale nie miałeś założeń, dostałeś all in w twarz i czekasz tylko na odpowiedź czy dobry fold czy nie. Checkiem na turnie wyindukowałeś blef, takie zagranie miałoby sens. Ty po prostu się wystraszyłeś turna co wykorzystał twój przeciwnik, to on Cię przechytrzył, nie ty jego. Amen

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Napisane przez LeborW
[...]co wykorzystał twój przeciwnik, to on Cię przechytrzył, nie ty jego. Amen

Fakt, że hero sprawdził i złapał go na blefie nie ma żadnego znaczenia?

Odpowiedz
Cytat
LeborW
Poker Player

Ogólnie rzecz biorąc nie ma, odnośnie cytowanej części zdania jakbym Ci odpowiedział na pytanie retoryczne o czym by to świadczyło?

W takiej sytuacji bardziej pasuje, że zagrał lepiej niż to na co go stać.

Odpowiedz
Cytat
RedRere Autor wątku
RedRere
PokerStrategist

LeborW no właśnie miałem założenia na river takie żeby callować, a na jego check spróbować jakiegoś valuebeta. Wrzuciłem tą rękę bo byłem ciekawy co myślicie o linii villain na river, czy on może tak grać nutsy.

Dzięki LAPA ma to sens co napisałeś :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

Ładuj turna za 1/2 pota i masz rękę wyjaśnioną, tak jak koledzy już tu pisali jeśli czekasz turna czekaj i river bo twoja gra staje się transparentna i nie logiczna i w zasadzie myślący gracz zawsze zagra w tej sytuacji shove z parą TT i JJ choć na tych stawkach raczej w to wątpię, co nie zmienia faktu że tracisz na turnie value którego możesz nie dostać na river, bo wciąż bijesz masę rąk które na turnie cie sprawdzą a na river na treflu zagrają fold albo ulepszą się w stosunku do twojej ręki ewentualnie spradnie J T i obaj przeczekacie mówię tu o KQ AQ QxJc może gołe QJ flootujące AcXx tego jest po prostu o wiele więcej aniżeli setów i kolorów a check rise na takich stawkach nawet od rąk typu AcQx spodziewał bym się rzadziej niż częściej, tłumaczenie że nie chcesz na check rise zrzucać dobrego equity jest bezpodstawne bo prawdopodobnie większość jego flushy i draw do flushy jest na Ac

Odpowiedz
Cytat
Oksiu
PokerStrategist

Ja tu gram na turnie bet/fold i na river checkback/fold.
Ogolnie jego reraise nie ma zupelnie sensu, wiec najczesciej on to tu robi z powietrzem.

Odpowiedz
Cytat