Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 - Kk

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
328 Wyświetlenia
Gomez224
PokerStrategist

No-Limit Hold'em, $0.10 BB (9 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

Hero (CO) ($13.44)
Button ($16.86)
SB ($22.06)
MP1 ($1.95)
MP2 ($8.55)
MP3 ($7.30)
BB ($10.35)
UTG ($9.29)
UTG+1 ($9.90)

Preflop: Hero is CO with ,
UTG calls $0.10, 4 folds, Hero bets $0.50, 2 folds, BB calls $0.40, 1 fold

Flop: ($1.15) , , (2 players)
BB checks, Hero bets $0.70, BB raises $2.10, Hero calls $1.40

Turn: ($5.35) (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($5.35) (2 players)
BB bets $4, Hero calls $4

Total pot: $13.35

Jak to rozdanie przebiegało z mojej perspektywy. Pre-flop i flop raczej standard. Ten check/raise taki niespodziewany. Gdybym dał 4bet to słabsza ręka już tego nie sprawdzi, a musiałbym sprawdzic all in od mocniejszej ręki.Dlatego tylko call w celu kontroli puli. Ten check na turnie bardzo mnie zaskoczył, a jednocześnie z zakresu rąk wykluczyłem 9x. Zacząłem się zastanawiac czy tutaj nie dac value beta, ale ostatecznie check w celu indykcji blefa na river od słabszych rąk. No i river call.

Jakieś sugestie ???

7 odpowiedzi
rusher88
PokerStrategist

Twoj tok myslenia wydaje mi sie poprawny. Szkoda ze nie podales statystyk, bo ewentualnie moznaby dopasowac linie do przeciwnika.

Rozumiem za na ewentualny bet na turnie od BB należałoby zagrać fold?

Wreszcie jakaś niestandardowa ręka :D

Preflop - wiadomo Ok.

Flop - Dostajesz mocnego check/raisa. Pierwsza myśl - set. Można się przekonać sprawdzając beta i na turnie grac check/fold.

Turn - Niespodziewany check po agresji na flopie, myślę, że jesteś z przodu i masz tutaj valuebeta. Kolejnego check/raisa bym się nie spodziewał.

River - Po indukcji blefu na turnie, musisz sprawdzić.

rusher88
PokerStrategist

@zarobek:

Jesli villain faktycznie ma cos lepszego niz my, to wyciagnie od nas stack. Bet na turnie to minimalnie 3,5$ -> 3,5 + 2,1 + 0,5 = 6,1$. Jesli gosc zagra tutaj raise staniemy nad decyzja....

[ Pula z naszym betem = 8,85.
W eff stacku zostajem przeciwnikowi 10,35 - 6,1 = 4,25 ( + 3,5$ za dorownanie do naszego betu ) = 7,75 i to jest jego push. ]

... dolozenia 4,25 do puli 16,6 z gorsza reka. Tego chcemy uniknac.

Z setem będzie betować turn, bo gra bez pozycji. Dla mnie to jest strata value, bo raisa i tak nie dostaniemy.

Jesli villain faktycznie ma cos lepszego niz my, to wyciagnie od nas stack.

Zakładam, że nie po checku na turnie.

Od razu piszę: Linia jaką zagrał Gomez jest dobra i jest bezpieczniejsza, bo nie narażamy się na raisa, ale IMO tracimy value.

rusher88
PokerStrategist

zarobek napisał
Od razu piszę: Linia jaką zagrał Gomez jest dobra i jest bezpieczniejsza, bo nie narażamy się na raisa, ale IMO tracimy value.

Nie do konca - raise jako bluff spasuje na turnie, a tylko taka linia jaka zagral Hero wyciagniemy od niego cos na river. Na turnie bluff z flopa sie po prostu zrzuci... wiec tam value otrzymujemy od JX, bo tylko to nas sprawdzi - imho. Lepsza reka oczywiscie zagra check/rasie badz call i bet river, gdzie jestesmy commited. Ale to zalezy od tego jak dobry byl przeciwnik.

Tak więc wszystko zależy od przeciwnika. Bet or not bet turn zależy od jego statystyk i trochę od gry na wcześniejszych streetach. Jednak znowu za check behind przemawia fakt, że przeciwnik to big stack i raczej porządny gracz, bo robi normalnego 3xraisa, co się rzadko zdarza na tych limitach.