Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl10 KK

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
446 Wyświetlenia
Dyszka90
Oldschool Grinder

CO: $9.90
Hero (BTN): $10.45
SB: $6.27
BB: $13.60
UTG: $10.15
MP: $10.37

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with K :diamond: K :spade:
UTG raises to $0.30, 2 folds, Hero calls $0.30, SB calls $0.25, 1 fold

Flop: ($1.00) 2 :spade: 8 :club: J :club: (3 players)
SB checks, UTG bets $0.85, Hero calls $0.85, SB folds

Turn: ($2.70) 5 :diamond: (2 players)
UTG bets $1.80, Hero calls $1.80

River: ($6.30) 9 :diamond: (2 players)
UTG checks, Hero bets $2, UTG calls $2

Final Pot: $10.30
Hero shows K :diamond: K :spade: (a pair of Kings)
UTG mucks J :heart: A :heart:
Hero wins $9.80
(Rake: $0.50)

agresor to dobry regularny gracz niszczący te stawki nie chodzący do sd z byle czym.
sb imba cs i i on zapewne o tym wie reszta to murk
Te moje edytowane posty ze zmęczenia po prostu muszę odejść od poksa :D

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Dyszka90 Autor wątku
Dyszka90
Oldschool Grinder

River : nie wiedziałem jaki bet on był był by tam wstanie sprawdzić ale gdybym mógł wrócić do tej sytuacji obstawił bym tam nieco więcej no właśnie ile byście tam grali ?

Odpowiedz
Cytat
Lynx33
PokerStrategist

Przy tej dynamice stolika (fisz na SB za tobą i otwierający dobry reg) call preflop jest jak najbardziej w porządku.

Flop i turn dobrze, nie widzę value w raisowaniu vs. range dobrego rega z UTG. Po checku na river villian jest capped na to co ma bo QQ+ prawie na pewno vbetuje więc value bet jest na pewno dobrym zagraniem. Sizing też w porządku.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
nickunknow
PokerStrategist

Nie widziałem jeszcze takiego na sposobu rozegranie ręki. Możecie polecić jakieś artykuły / filmiki, które poruszają ten temat?

Odpowiedz
Cytat
olczykandre
PokerStrategist

ja bym chyba wolal 1/2 pota zagrać praktycznie taki sam range nas calluje a wiecej value :)

Odpowiedz
Cytat
Lynx33
PokerStrategist

Nie jest to standardowe rozegranie bo na NL10 3bet preflop będzie zwykle lepszy ale zauważ, że hero twierdzi, iż nasz przeciwnik na UTG jest bardzo dobrym regiem i na pewno nie będzie szeroko (w ogóle?) callował bez pozycji a mamy na blindach fisza i chcemy by dołączył on do rozdania bo to zwiększy nasze EV.

Jeśli chodzi o flop to znowu można by teoretycznie grać raise for value/protection vs. drawy ale reg na UTG ma tych drawów dosłownie kilka kombinacji (praktycznie tylko A♣T♣, A♣Q♣, A♣K♣, K♣Q♣ bo raczej nie będzie otwierał z UTG T9s etc.) a chcemy by SB callował nas ze słabym zakresem.

Turn ta sama historia. Skoro nie było value w raisowaniu flopa to na turnie niewiele się zmienia. Oczywiście gdyby villain był słabym regiem, który bet/calluje tutaj top pair raise byłby jak najbardziej w porządku.

Na river villain czekając prawie nigdy nie check raisuje i jest tutaj capped na coś w stylu AJ właśnie więc mamy dość prostego value beta i pozostaje tylko dobranie odpowiedniego sizingu. Tu już wszystko zależy od przeciwnika. Jeśli potrafi hero callować to można nawet grać all in, jeśli myśli na nieco niższym levelu wtedy mniejszy sizing będzie bardziej optymalny etc.

Nie jest to standardowe podejście do rozegrania tej ręki zwłaszcza na mikro ale poker nigdy nie jest 'zbiorem standardów' i przy tych informacjach o dynamice stolika jakie podał hero podoba mi się zarówno call preflop jak i linia postflop.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
nickunknow
PokerStrategist

Właśnie dość dziwne mi się wydaje, że nigdy wcześniej się z takim rozegraniem nie spotkałem, bo taka "kotrola puli na preflopie" bardzo dużo nam daje jeśli chodzi o grę przeciwko tagom / nitom. Mianowicie - po co mamy się izolować na lepsze ręce, skoro mamy pozycję i możliwość dochodowego rozegrania takiej ręki post flop? Oczywiście nie będziemy mogli stosować tego 100% czasu, ale to jest jedno z tych ciekawych urozmaiceń gry, które warto sobie przyswoić.

Dzięki za wytłumaczenie.

Odpowiedz
Cytat