Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] nl10 KJs,

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
139 Wyświetlenia
mefiprv

PokerStars - $0.10 NL (9 max) - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: $18.86
Hero (BB): $10.00
UTG: $6.04
UTG+1: $10.00
MP: $24.29
MP+1: $10.42
CO: $10.15
BTN: $10.15

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has J♦ K♦

UTG calls $0.10, fold, fold, fold, fold, fold, SB calls $0.05, Hero checks

Flop: ($0.30, 3 players) 3♣ 7♦ Q♦
SB bets $0.30, Hero calls $0.30, fold

Turn: ($0.90, 2 players) K♠
SB bets $0.80, Hero calls $0.80

River: ($2.50, 2 players) 8♣
SB bets $2.00, fold

SB wins $2.38

.pr to raczej standart ,jak najmniej podbijam bez pozycji ze srednimi rekami.Na flopie gram w bet za pota ,turn daje mi tp wiec tez gram bo reisujac mysle ze izoluje sie na lepsze rece.River mi nic nie pomaga a wydaje mi sie ze on betujac na 3 stretach napewno nie blefuje i moje tp to moze byc za mało.

1 odpowiedź
Thorek

Witaj.

Preflop to wcale nie jest taki super standard, bo o ile skorzystanie z freeplay jest tutaj dopuszczalne, to pamiętaj jednak, że masz tutaj opcję raise'owania. Pamiętaj, że limpowanie preflop to nie jest pokaz siły tylko słabości i warto walczyć dead money, a nie zdawać się na łaskę boardu. As played na flopie do unka ten call jest dość marginalny. Masz flush draw, czyli potrzebujesz oddsy 4:1, a dostajesz 2:1, czyli jeśli trafisz musisz wyciągnąć jeszcze 0,6 $, żeby call był na granicy EV0. Co do turna to tutaj dużo zależy od interpretacji sytuacji i znajomości przeciwnika. Piszesz, że grasz dalej, bo łapiesz TP, ale tak naprawdę ta TP nie ma dla ciebie żadnej wartości, skoro składasz się na riverze. Pojawia się też drugie pytanie, czy ten król daje ci dodatkowe outy? Co robisz, gdy na riverze spada Jx lub Kx i jak te karty zmieniają twoją sytuację w stosunku do tego co miałeś na tym riverze? Nijak, bo sety cię nadal biją tak samo jak KQ, czyli to jest call znowu pod outy do flusha, a oddsy znowu dostajesz 2:1, czyli na riverze musisz wyciągnąć już aż 2,2 $ w przypadku trafienia, a to będzie bardzo ciężkie, tym bardziej przy grze na unka i nawet przewaga pozycji może ci nie pomóc.

Pozdrawiam.