Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 KJo

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
281 Wyświetlenia
AltairZiom

$0.05/$0.10 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($10) 100bb
UTG+1 ($4.35) 44bb
CO ($11.62) 116bb
BTN ($12.49) 125bb
SB ($10.92) 109bb
Hero (BB) ($14.55) 146bb

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) Hero is BB K♣ J♠
1 fold, UTG+1 raises to $0.20, 1 fold, BTN calls $0.20, 1 fold, Hero raises to $1, UTG+1 folds, BTN calls $0.80

Flop: 3♣ 6♣ 2♥ ($2.25, 2 players)
Hero checks, BTN checks

Turn: J♣ ($2.25, 2 players)
Hero bets $1.40, BTN raises to $2.80, Hero goes all-in $13.55, BTN goes all-in $8.69

River: 3♥ ($25.23, 2 players, 2 all-in)

Final Pot: $25.23

STATY :

1) MP - UNK ; Hands - 2

2) BU - 27/18 ; AF - 2 ; WTSD - 34 ; W$SD - 43 ; Hands - 971

Call open BU : 26%
3-Bet BU : 6,5%
3-Bet vs MP : 6,3%
Fold to SQZ : 60%

Fold to cbet IP : 29%
Fold to cbet OOP : 41%
Fold to cbet 3-bet pot : 0% (1)
Bet vs miss cbet IP : 44% (16)
Raise cbet : 9%

AF f/t/r : 1,77/2,12/3,25
AFq f/t/r : 37/31/30

OPIS :

Preflop : SQZ chyba nie jest dobrym pomysłem vs midstack UNK + mało foldujący BU. Za bardzo wziąłem sobie do serca CRE nie przemyśliwując sprawy na szybko. Teraz bym folodwał. No ale calling SQZ range BU jeżeli dobrze obliczam to ok. 10% + ok. 6% top rangu jako bloker więc daje mu coś takiego [99-22,KJs+,QJs,JTs,KQo].

Flop : Gość mało folduje do cbetów + na tym flopie mam 27% equity + pomaga mi tylko czy aż 9 outów dających mi redraw do flusha, 5 outów do TP, 1 mega out do TP+FD. Jednak gdy to trafię będę musiał grać 2nd barrel co może związać mnie z pulą dlatego zdecydowałem na check/fold po prostu.

Turn : Spada mój mega out !! Standardowo betuje for value vs jego range. mam 81% gość gra raise i teraz

1) mój call nie ma sensu bo co zrobie na river jak nie trafie flusha ? Check/fold więc to słabe.
2) Teraz on sprawdzi mojego pusha z [66,33-22,QcJd,QcJh] o ile ma tam te sety które slowplayował. vs taki range mam 31% euqity wyrzucając sety 93% equity.

PYTANIA :

1) Preflop sqz jest dla was do przyjęcia i jakie argumenty tutaj dajecie ??
2) Postflop gameplan jaki macie wy na preflope/flopie ??
3) I najważniejsze co robicie na turnie ??

4) Jaki calling SQZ range dajecie mu na PF i jak to obliczyć ??
5) W przypadku naszego pusha na turnie ile equity potrzebujemy aby to było opłacalne i jak to obliczyć ??

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
muckinfella

1) Preflop sqz jest dla was do przyjęcia i jakie argumenty tutaj dajecie ??
2) Postflop gameplan jaki macie wy na preflope/flopie ??
3) I najważniejsze co robicie na turnie ??

1. Squeeze jest dosc 'w ciemno', bo OR jest unkiem i nie ma tutaj specjalnych zasad-> wszystko powinno wyniknac z dynamiki na stole. Generlanie za sqz przemawia duzy gap pomiedzy vpip/pfr BU, ktory powoduje ze on tam ma spory call open range z kazdej pozycji + wiemy, ze 26% to bardzo szeroko. Ogolnie w ciemno OOP z tego typu rękoma polecam Ci bardziej fold >= sqz >> call na tych stawkach.

2. Na scary/wysokich/jakkkolwiek zachaczajacych nas boardach pojedynczy cbet/fold, natomisat na suchych/niskich/dry boardach mozesz ez XF. Zalezy tez od tego, kto callnie.

3. To nie moze byc b/c, jedynie b/f albo b/ship. Masz tpgk + 2nd nut flushdraw + zainwestowales w pule niewiele-> wole fold. Z A:cJx to wyglada troche inaczej natomiast tutja zarowno Twoja made, jak tez draw moze byc praktycznie dead.

Odnosnie 4- nie da sie tego obliczyc bez znajomosci jego tendencji. Bedzie tam mial srednio ~40% z 25% range. 5 pytasz o FE?

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
AltairZiom Autor wątku
AltairZiom

1. Squeeze jest dosc 'w ciemno', bo OR jest unkiem i nie ma tutaj specjalnych zasad-> wszystko powinno wyniknac z dynamiki na stole. Generlanie za sqz przemawia duzy gap pomiedzy vpip/pfr BU, ktory powoduje ze on tam ma spory call open range z kazdej pozycji + wiemy, ze 26% to bardzo szeroko. Ogolnie w ciemno OOP z tego typu rękoma polecam Ci bardziej fold >= sqz >> call na tych stawkach.

2. Na scary/wysokich/jakkkolwiek zachaczajacych nas boardach pojedynczy cbet/fold, natomisat na suchych/niskich/dry boardach mozesz ez XF. Zalezy tez od tego, kto callnie.

3. To nie moze byc b/c, jedynie b/f albo b/ship. Masz tpgk + 2nd nut flushdraw + zainwestowales w pule niewiele-> wole fold. Z A:cJx to wyglada troche inaczej natomiast tutja zarowno Twoja made, jak tez draw moze byc praktycznie dead.

Odnosnie 4- nie da sie tego obliczyc bez znajomosci jego tendencji. Bedzie tam mial srednio ~40% z 25% range. 5 pytasz o FE?

Pozdr

Ok co do 1 się zgadzam. Fold > SQZ ze względu na open raisera (Mid stack + UNK).

Co do 3 i 4 w jego rangu AJ jest na granicy (ma spory 3-Bet PF) za to jego calling range sqz obliczyłem tak samo jak callingrange w przypadku 3-Beta z tym że zamiast Raise 1st brałem pod uwagę callopen nie wiem czy słusznie i czy to ma sens.

(100% - Fold to SQZ) x call open : 100 = callingrange

Stack off jest tutaj mocno na granicy. Aczkolwiek pokazał QcJx.

A jak z pyt. 5 ?

Odpowiedz
Cytat
muckinfella
AltairZiom Autor wątku
AltairZiom

Chodzi mi o to ile Equity potrzebujemy aby nasz push był opłacalny.

Odpowiedz
Cytat