Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 Jj

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
257 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB$10.00:///////;MP2 (Hero)$10.00:///////;MP3$10.75:///////;CO$18.56:///////;BU$11.89:///////;SB$15.13:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with J:d, J:h.
Hero raises to $0.40, MP3 folds, CO raises to $1.00, 3 folds, Hero raises to $3.40, CO calls $2.40.

Flop: ($6.95) Q:c, 2:d, 2:c (2 players)
Hero bets $6.60, CO calls $6.60.

Turn: ($20.15) T:h (2 players)

River: ($20.15) 2:s (2 players)

Final Pot: $20.15.

50/26/3 3bet: 20% (3/15)

W jego range jest Qx, ale rowniez inne AK/AJ/AT/niskie pocket pair, na ktore moja decyzja jest chyba ev+.

8 odpowiedzi

Ja tutaj na takiego gracza jestem sklonny nawet zagrac shove PRf, zeby nie miec trudnych decycji post flop, ale mi sie wydaje, ze okej zagrane,

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Gralem shove preflop.

Napisane przez Supernite
Gralem shove preflop.

skoro twoj shove Prf wynosi 40% stacka to spoko :D _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A co, mam grac instant AI po 3betcie?...

Nom na tego gracza nie wydaje mi sie to wcale takie glupie

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 53,104% 52,227% 1,755% 46,018% JsJh
Gracz 2: 46,896% 46,018% 1,755% 52,227% 99+, ATs+, KQs, AJo+

myślę, ze to jest najgorsza opcja.

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 55,922% 55,189% 1,464% 43,346% JsJh
Gracz 2: 44,078% 43,346% 1,464% 55,189% 88+, ATs+, KTs+, AJo+, KQo

ale jestem skłonny przypuszcza, ze z tym mógłby cie callnac. Taki agro nie lubi pasowac + dajesz mu do zrozumienia, ze musi na ciebie uważać + w przyszłości może uznać twój normalny 4bet za słabość.

Od razu mowie, jest to alternatywa, taka ciekawostka, sam jestem ciekawy co powiedzą trenerzy.

Turekk
PokerStrategist

Jak już robisz 4bet to grałbym mniejszy tak 2.5-2.7, ale jak on często 3betuje to pomysł Rekina z ai preflop moim zdaniem też jest dobry. Wydaje mi się że często sprawdzi cię z jakimś Ax czy niższym pocketem.

Jezeli chcesz grać 4bet i pchać cbetem stacka na flopie przy 1 overkarcie to lepiej grać 4bet wyżej a nie niżej z prostego powodu:

Jeżeli przeciwnik chce grać call 4bet i fit or fold flop to będziesz zarabiał więcej właśnie na tym wyższym 4becie gdy on będzie pasował, zniweluje to też straty w longrunie gdy on swoje trafi.

Jeśli on tu calluje z overkartami do Twojej pary to ma 30% że trafi flopa.
Jeżeli zagrasz 4bet przykładowo do 5$ to w uproszczeniu w 70% zarobisz 5$, w 30% stracisz 10$ czyli EV masz + 0,5$

W 4betowanej puli jeżeli ten fishek sobie tak lubi callować 4bety nie masz miejsca na manewrowanie, to jest jeden bet i koniec.

Więc jeśli wolisz zagrać 4bet który nie będzie all inem nie mając pozycji na fishka który sobie będzie callował, to z kartami typu JJ i QQ najlepiej go zrobić właśnie wysokim a nie niskim, gdzieś 4.5 - 5, a nawet i wyżej jeśli oceniasz że przeciwnik ma potrzebe zobaczenia flopa zanim się zrzuci. Spełnij ją i weź od tego należną prowizję :)

I na koniec, nie mówię czy będzie lepszy normalny 4bet czy odrazu AI, pokazuję tylko jak lepiej tego 4beta zagrać z takim przeciwnikiem.

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Próbka na której on tak gra? Grał rozsądnie postflop?

Nie podobają mi się pozycje 3bet po takiej próbce jest bezużyteczny, więc podejmując decyzję staram się wziąć czynniki bardziej ogólne np. ile stealuje z BTN (żeby ustalić czy gra pozycyjnie), showdowny (aby ustalić zakres) i ogólną grę rywala (czy jest totalnym fiszem).

Nie jestem super szczęśliwy 4betując JJ na tych pozycjach, bo liczysz że sprawdzi z AJ/TT. Jeżeli już podejmujesz decyzję: "tak 4betuje", wtedy sizing uzależniam od tego czy będzie callował 4bety. Jeżeli ma taki zwyczaj, wtedy powinieneś shovować, ponieważ zazwyczaj na flopie zobaczysz overcardę, a każda overcarda mocno trafia w range calla.

As played widzę shove, c/c zależnie od tego czy rywal jest agresywny. Na agresywnego wolę grać c/c żeby wrzucić stacka z AK, na pasywnego preferuję od razu wrzucić AI żeby wyrzucić AK które (z założenia że jest pasywny) zagra check behind, a ma equity.

Wróciłbym do preflopa i przede wszystkim spojrzał na próbkę, ale raczej trudno spasować JJ vs osoba która ma taką dziurę między VPIP a PFR. 4bet>fold>call preflop. Sizing chyba spory 4bet>shove>niski 4bet.