Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 AKo 3bet pot.

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
198 Wyświetlenia
TthreeO
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $18.53 (185.3 bb)
Hero (BB): $10 (100 bb)
UTG: $10.93 (109.3 bb)
MP: $10.60 (106 bb)
CO: $9.21 (92.1 bb)
BTN: $9.95 (99.5 bb)

Preflop: Hero is BB with A♥: K♠:
UTG raises to $0.30, 3 folds, SB calls $0.25, Hero raises to $1.30, UTG calls $1, SB folds

jakby było tylko otwarcie z UTG to bym callował, a w takiej sytuacji wolałem squeezować, bo mam dobre do tego blokery i nie chcę grać w multiwayu z taką ręką

Flop: ($2.90) T♦: 7♥: 5♥: (2 players)
Hero bets $1.41, UTG calls $1.41

cbet z 2OC + BD chyba standard

Turn: ($5.72) Q♥: (2 players)
Hero ???,

i tu największa zagwozdka. Pojawia się chyba najlepsza dla nas karta, dająca nutsFD i nutsGS. Nie wiedziałem jaki dać sizing 2 barrella. Przy obecnym musiałem sprawdzić tego all ina, bo w najgorszym przypadku miałem przynajmniej 25%. Jego range stawiam na:

JJ, 99-88, AA, KK, QQ, TT, 77, AdKd, AdQd, KdQd, JhTh, AxKh.

i zrzucając same JJ, 99, 88 mam prawie 50% opłacalności.
Nawet ucinając te karty i JT, KQ, które nie mają zbyt wielkiego znaczenia, mam 33% equity, więc callowałbym jego beta do potsize beta (co jest bez sensu?).
Cbet za 20bb, tez commituje, mniejszy nic praktycznie nie wyrzuca, x/r nic nie wyrzuce. Nie mam pomysłu na to rozdanie.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
TthreeO Autor wątku
TthreeO
Oldschool Grinder

up w związku z promocją :f_p:

Odpowiedz
Cytat
Szymanczi
Poker Player

Gram 3,5$ i allin river jesli nie dostaje raisa na turnie

Odpowiedz
Cytat
Lucaso89
PokerStrategist

oprócz tego co napisałeś, preflop warto raisować ze względu na to, że gramy bez pozycji
ale odnośńie tego co dzieje się postflop to na takim turnie moim zdaniem musimy betować ch/c nie ma sensu bo nie generujemy FE, w przypadku beta, tak jak napisałeś wyrzucamy u niego część rangu, ch/r nie ma sensu bo my chcemy aby on JJ TT itp. wyrzucił więc nie możemy pozwolić aby poczuł się zwiazany z pulą

Odpowiedz
Cytat
Szymanczi
Poker Player

No tu są izi 3beczki, i to zagranie musi byc profitowe.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Ale czy skoro chcemy i tak bet/callować, to nie lepiej po prostu samemu pushować? Powinniśmy tym wygenerować większe FE.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Ja tu gram bet 1/2 - 3/4 pota i call oczywiście takiej ręki się już nie odpuszcza :).

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Napisane przez Szymanczi
Gram 3,5$ i allin river jesli nie dostaje raisa na turnie

3,5 jest za dużo, zostaje nam 4$ a w puli będzie już 12$. Więc albo 2 strzały albo 3.

po pierwsze, cbet flop jest dyskusyjny. Ma tutaj QQ-88, których na pewno nie wyrzuca na 1 bet. WIęc jeśli planowałeś betować flopa, to musisz już wiedzieć że musisz barrelować dalej, zeby go zrzucić z 99. Powinien nawet JJ foldnąć na river na blankach. Flushów praktycznie nie ma, a to najwazniejsza informacja -> rywal nie blokuje naszych outów. Q trafia jedynie w QTs -> 2 kombo (których może nie mieć) i QQ.

Imo b/b/b, tylko niżej turn i ship river.

Odpowiedz
Cytat