Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 AJs

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
148 Wyświetlenia
MuskTfujWruk
Oldschool Grinder

EFEKTYWNE STACKI 12,87$

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP with A♠ J♠
1 fold, Hero raises to $0.40, 1 fold, BTN calls $0.40, 2 folds

Flop: ($0.95) A♦ 8♥ 5♦ (2 players)
Hero bets $0.63, BTN raises to $1.26, Hero raises to $4, BTN calls $2.74

Turn: ($8.95) 9♦ (2 players)
Hero bets $8.47 all in, BTN calls $8.47

River: ($25.89) 3♥

villan VPIP 58/PFR 6/AFq 48 /hands 100
Raice Cbet 32%(19) WTS 39%(54) W$SD 48% (21)
FoToCbet 32% (19)

Zagrałem tutaj dosc spory 3bet na flopie z zamiarem stackowania sie.
Niestety nie wiem z czym on wczesniej stosowal raise cbet na flopie ale nie pooba mi sie callowanie go i oddawanie inicjatywy + darmowej karty na mozliwie nieciekawym turnie. Na turnie niestety spada srednia karta,
uzupelnil sie fd , ciezko mi stwierdzic jaki on moze miec range ale doszedlem do wniosku ze callnie z jakimis pair+ fd , gs + fd , gorszym asem i wrzucilem stacka

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

na pewno nie raisuje tylko dobrych rak bo na tej probce przy tym vpip widac, ze jednak musi to robic luznej (chyba, ze na prawde mial mega good run w kartach) dlatego ten 3bet na flopie nie jest zly bo pewnie odnajdzie sie tam z Ax/masa drawow
turn jednak jest taki, ze uzupelnia 76/kazdy fd, dodatkowo jakies A9 dostaje twopair wiec jedyne od czego ciagniemy kase to Ax ktore moga nawet foldowac (duzy wtsd ale tez troche na nim wygrywal) i nie mam pewnosci czy ten ship nas nie izoluje
warto sprawdzic jego agresje na turnie bo moze sie okazac, ze ona tam spada i on te gorsze rece bedzie czekal behind

close spot, sporo zalezy od tego co on jednak gral wczesniej dlatego warto robic notki i obserwowac graczy jednak na pierwszy rzut oka to jest check turn i raczej c/f bo na prawde musialby byc mega agro aby szipowac gorsze Ax a air on tam nie bedzie mial

pozdro

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk Autor wątku
MuskTfujWruk
Oldschool Grinder

Afq turn takie same jak na flopie czyli wysokie, dlatego nie chcialem grac call
Moze rzeczywiscie fold turn bylby lepszy, troche stiltowalem bo mnie wkurwial juz tymi miniraisami.

Odpowiedz
Cytat