Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 Aa

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
209 Wyświetlenia
StraightGinn

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10)
Hero ($12.49)
UTG ($11.81)
UTG+1 ($7.13)
CO ($23.49)
BTN ($10)

Dealt to Hero A♣ A♥

UTG calls $0.10, UTG+1 calls $0.10, fold, BTN raises to $0.30, SB raises to $1.40, Hero calls $1.30, fold, fold, BTN calls $1.10

FLOP ($4.40) T♣ K♠ 4♥

SB bets $2.30, Hero calls $2.30, BTN calls $2.30

TURN ($11.30) T♣ K♠ 4♥ T♦

SB bets $4, Hero raises to $8.79 (AI), BTN folds, SB calls $2.30 (AI)

RIVER ($23.90) T♣ K♠ 4♥ T♦ 7♠

SB 15/11/3.0/46 - 93hands

3 odpowiedzi

JA tutaj gram 100% rerasie/shove na prf, poniewaz SB praktycznie zawsze ma tutaj premium hand i pojdzie na stacki + grasz bez pozycji na BU jesli callnie.

Okej flop i tutaj ciekawa sytulacja pytanie jakie ja sobie tutaj stawiam jest czy SB z TT-QQ gralby bet? - jesli masz jakies ready za tak no to masz easy call.

Natomiast jesli nie no to on tutaj możne miec KK, albo AK i mam ciężką decyzje.

Turn: W zależności od tego jakim graczem jest BU, czy jest zdolny do calla prf z AT, KT, lub nawet QT to nie jest dobra karta, aczkolwiek jego zasięg obstawiam na duzo szerszy i uważam ta kartę za blank.

Według mnie slowyplay PRF wprowadził cie w marginalny spot, przez co miałeś trudne decyzje.

toony122

Wolałbym tutaj reraise na pre flopie. Super nit gra tutaj bardzo duży raise więc często to będzie mocna ręka z którą może oddać stacka na pre flopie.

Tak jak zagrane to na turnie tylko call. Ta reszta pieniędzy i tak idzie do puli nie ważne co się stanie, a jeżeli BTN ma np KQ to jest większa szansa, że zagra overcall jeżeli ty tylko sprawdzisz (wygląda to mniej groźnie).

StraightGinn Autor wątku
StraightGinn

SB miał TT. 4bet z mojej strony tutaj jednoznacze mówi, że mam KK-AA i wyrzuca jego 99-TT-JJ-AQ-AJ i może QQ. Niestety raz na czas się nadzieje, na tego seta (czy nawet quadsy jak tutaj) ale przez większość czasu wydre jeszcze conajmniej CBeta albo stack-offa na blotkowym / sparowanym / dry boardzie.

Na turnie rzeczywiście call może skusić BU z Kx, nie potrzebnie się pośpieszyłem, bo opcji folda tutaj nie widziałem ale wolałem się upewnić.