Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl10 77

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
155 Wyświetlenia
morbrain
Oldschool Grinder

miałem przerwę w graniu i teraz jestem lekko zagubiony:

vs 16/14 po 80h
na sb powinien mieć szeroki zakres, 3bet nie ma sensu -> easy call
na takim flopie (Ah, suchy) spodziewam się że będzie cbetował z większością swojego zakresu, ma dużo air w range. Fold na pewno będzie weak. Pozostaje wybór pomiędzy check/raise. raisem zamieniam hand w blef, wyrzucam słabsze, tylko lepsze sprawdzają (Ax/sety) więc call.
Nie wiem jaka jest moja intencja na turn. Jak on czeka to utwierdzam się w przekananiu że zazwyczaj nie ma nic i poddaje. Więc jaki cel ma tutaj moj bet? Niewiele rąk daje value (może jakieś fd, 67,55), wyrzucam słabsze. Nie lepiej check behind i indukcja blefu?

CO: $10 (100 bb)
BTN: $11.51 (115.1 bb)
SB: $9.90 (99 bb)
Hero (BB): $10.87 (108.7 bb)

Preflop: Hero is BB with 7 7
2 folds, SB raises to $0.40, Hero calls $0.30

Flop: ($0.80) 4 6 A (2 players)
SB bets $0.60, Hero calls $0.60

Turn: ($2) 9 (2 players)
SB checks, Hero bets $1.30, SB calls $1.30

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

PRE,F - standard z 77 żadna inna linia moim zdaniem nie jest lepsza. (a w sumie na gościa z dużym barrelingiem często tutaj rasie blef bedzie dobry tak myśle)
T: natomiast dla mnie to jest chb, masz jakieś SDvalue, nie wyrzucisz lepszych rąk, bo moim zdaniem on nawet z 88 zagra ci c/c-c/f, a na pewno nie opłaca ci się grac bet-bet bo on często tak gra Ax

jedyny powód dla betu to ochrona ręki, przed drawami, ale jak dla mnie to jest zbyt thin.

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

Call PF jest w porzadku. Masz nad nim pozycje, jego range na SB moze byc dosc szeroki (chociaz niektorzy OOP nie stealuja za duzo) Jesli chodzi o F to jest to masz call chociaz ten jego c-bet jest tu dosc wysoki patrzac na to, ze F jest w miare suchy. Na T ten bet to zagranie glownie w celu ochrony reki. Value w zasadzie nie masz bo nie wiem co gorszego moze tu sprawdzic. FE tez za bardzo nie masz od lepszych rak wiec grajac tu bet grasz w zasadzie w celu ochrony reki. Jesli grasz tylko w takim celu to ten sizing jest nawet za wysoki i mozna grac nawet za pol pota.

Odpowiedz
Cytat