Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl10 77

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
246 Wyświetlenia

UTG+1: $7.91 (79.1 bb)
UTG+2: $9.27 (92.7 bb)
MP1: $9.70 (97 bb)
MP2: $2.50 (25 bb)
MP3: $10 (100 bb)
CO: $3 (30 bb) 25/8 1.7AF, steal 3, 213h
BTN: $15.80 (158 bb) 58/8 1.6AF 26h
Hero (SB): $10 (100 bb)
BB: $7.38 (73.8 bb) 77/8 2.7AF 13h

Preflop: Hero is SB with 7♠ 7♥
CO posts BB OOP, UTG+1 raises to $0.30, 4 folds, CO calls $0.20, BTN calls $0.30, Hero calls $0.25, BB calls $0.20

Flop: ($1.50) T♠ 7♦ Q♦ (5 players)
Hero bets $1, BB calls $1, UTG+1 folds, CO calls $1, BTN calls $1

Flop jest dość mokry i myślę, że często może się okazać, że nikt nie postawi zakładu. Dlatego decyduje się na donkbet. Sizing zdecydowanie do poprawy. Myślę, że $1.20-$1.30 byłoby spoko.

Turn: ($5.50) 2♦ (4 players)
Hero bets $4.40, BB folds, CO calls $1.70 and is all-in, BTN raises to $14.50 and is all-in, Hero calls $4.30 and is all-in

Na turnie obowiązkowy value bet. Raise przeciwnika śmierdzi kolorem, ale myślę, że on tam wcale nie musi mieć tego koloru. Jest tam kilka 2par, moze czasem 22. Oczywiście tutaj jest łatwy call z samych outów, ale tak hipotetycznie sprawdźmy jak dużo mógłbym sprawdzić.
Może niech on pushuje z takimi rękami:

Spoiler

Z tego wychodzi 40% equity więc nawet będąc 150bb deep dalej miałbym call.

River: ($24.60) 2♥ (3 players, 3 are all-in)

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
chemikLO

Tak, call turn jest fajny, bo sam zabetowałeś i powiększyłeś pulę. Czyli z gorszą ręką wpakowałeś się w sytuację, w której musisz grać za wszystko.

Trzech ludzi sprawdziło flopa...
Zgoda, dostałbyś na takim stole value od słabszej ręki, ale tu po prostu nie ma ch**a - ktoś ma kolor.

Zwijasz żagle jak najszybciej, albo czołgasz się jak najtaniej na rvr z nadzieją na fulla. Wtedy przejmujesz wszystko, bo nikt nie spasuje kolora.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

O widzisz. Nie pomyślałem o tym.
Jakbym dał wszystkim 3 przeciwnikom taki calling range:

Spoiler

To wychodzi mi te 40% nadal vs 3. Rozumiem, że w tej sytuacji odpuszczam betowanie na turnie?

Odpowiedz
Cytat
chemikLO

Wg mnie to trochę naciągasz te zakresy...

wiem że może masz fiszaków w grze, ale może nie wszyscy callują pre Q6? Nie ma też Q7, T7.
To działa trochę na twoją korzyść, bo unikasz gówien typu K2, K3 karo, może A8, A6

Nawet fisz czasem zrzuci drugą parę... Naprawdę rzadko widzę że sprawdzi Cię na turnie AT/KT bez flusza, zwłaszcza przy dość mocnym twoim becie.

Przyjrzałem się temu bliżej i... nie jest całkiem głupie to co mówisz :) Ale nie mówiłeś że grałeś vs mega ryby, więc myślę, że QJ i Q9 też zrzucą się. Twoje equity opiera się głównie na AQ, i KQ, które masz nadzieje że sprawdzą. Czasem sprawdzą, a czasem nie. Nie podbiją. Wg mnie podbija TYLKO kolor i sety.
Wobec podbicia masz ok 20% equity - 10 outów na fulla. Nie chce mi się liczyć czy się opłaca sprawdzić...

Odpowiedz
Cytat
maniur

Cała rodzinka fishy w pocie, najs :D Ciężki spot, wiadomo że ktoś tam bedzie miał kolor w większości przypadków, ale jak to najlepiej rozegrać, oto jest pytanie. Check/call albo check/fold turn(kiedy za dużo się bedzię działo, czyli btn wrzuci stack) wydaję się słaby, ale chyba to jedno z rozsądniejszych wyjść. Co do zakresów to wątpie że przy takiej karcie na turnie ktoś Ci shipnie albo sprawdzi Qxa, niby to fishe ale oni też często(bo przecież nie zawsze) przestraszą się Twojego beta przy skompletowanym drawie do koloru. Jeżeli już zdecydowałeś się betować turn to call na ten raise wg mnie(przy 10 czystych outach) EV+. Więc prawdopodobnie najs hend :)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Tak, po tym jak zabetowalismy turn, to callowac ship trzeba. Jednak dostajemy 3c call flop + spada FATALNY turn. Jest ogromne prawdopodobienstwo, ze ktos trafil tutaj lepszy uklad niz nasz i wrzucanei tutaj kolejnych bb do pota nie jest tym co chcemy robic. Opcja z check/call i check/fold jesli "za duzo sie dzieje" nie jest glupia.

Poza tym ja tu betuje pot flop, jak nie nawet overbet... ;)

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506

Im dłużej oceniasz micro, tym większe bety radzisz stawiać, rusher :). Niedługo to będzie openpush flop :D.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Zobacz ich staty.... :P Betowanie tutaj czegokolwiek <PSB jest imo bledem :P

Odpowiedz
Cytat