Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10

4 Posty
3 Użytkownicy
1 Reakcje
313 Wyświetlenia
soodol

Witam,niestety nie zadziałał mi konwerter, mam nadzieję, że komuś będzie się chciało obejrzeć i przedyskutować.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/15363630_A0FA2DF2E3

Nie miałem statystyk, więc po otwarciu zdecydowałem się na najgorszą opcję czyli call bez pozycji. Przy agresywnym przeciwniku, dużo 3-betującym,4betowałbym, żeby nie musieć rozgrywać tej ręki na flopie.

As played zastanawiam się czy nie powinienem check-raisować flopa, który jakby nie patrzeć jest dla mnie niezły.
Turn: Przeciwnik poprawia, obstawiam go na AA-JJ,AJ,wszystkie inne broadwaye z A karo, ewentualnie AQ,KQ z Q w karo i mało prawdopodobne totalne bluffy,które barreluje twice. Wydaje mi się,że nie mam potrzebnego equity do calla na T.
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
paqnek

Heja, taki call oop to raczej slaba opcja, nawet jak trafisz to masz problem z rozegraniem tej reki. Jesli juz callowac, to raczej reke KQs, a jesli on faktycznie tak luzno Cie 3betuje to KQo smialo mozesz wrzucic w 4bet range for bluff. As played to call na turnie jest slaby, podobnie jak call na flopie. Potrzebujesz 27% eq na tego calla na F, ale masz spore reversed implied oddsy i jestes face up. Jak trafisz tego diamonda i on ma Ad to stracisz stacka na R,a jak nie ma to nie wyciagniesz od niego tyle, zeby te calle byly oplacalne.

Ch/r mi sie o tyle nie podoba, ze co Ty tam chcesz repowac?

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

4 bet lub fold pre. Call słaba opcja na tych pozycjach z tą ręką.

Odpowiedz
Cytat
soodol Autor wątku
soodol

dzieki!

Odpowiedz
Cytat