Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl10

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
502 Wyświetlenia
POLSKAPL

0,05/0,1 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.106 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with K♥, J♠
3 folds, MP3 calls $0,10, Hero raises to $0,50, BU calls $0,50, 3 folds.

Flop: ($1,25) T♠, 8♦, 2♠ (2 players)
Hero bets $1, BU raises to $2,80, Hero calls $1,80.

Turn: ($6,85) 7♠ (2 players)
Hero checks, BU raises $6,55 (All-In), Hero calls $6,55.

River: ($19,95) 6♦ (2 players)

Final Pot: $19,95

Jestem na poczatku tego limitu i prawie jestem pewien ze moj push na ternie zamiast check spowodowal by fold przeciwnika.Moje pytanie do trenera , czy call na river byl poprawny?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
POLSKAPL Autor wątku
POLSKAPL

Sorry

Czy moj call na turnie byl poprawny?

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Zaraz, zaraz :) Call na TURNIE? A co to w ogole za call na flopie? Masz tutaj 2OC i w sumie ... tyle? Jakies runnery.

W ogole mozna sie zastanowic czy na pewno betowac ten flop z Twoja reka OOP, bo to jest kiepski board na CB, to poza tym, na pewno, jesli juz betowac, to bet/foldowac!

Odpowiedz
Cytat

Rusher, czemu to kiepski board do cbetu? Jaką tu mamy alternatywę dla zagrania bet/fold flop? Czy nie wyrzucimy tu większości jego pocketów? Czy lepiej byłoby tu zagrać check/fold czy check/raise?

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Jesli to nie jest kiepski board do cbetu, to jaki jest kiepski wg Ciebie? :) - nie pytam zlosliwie, tylko serio, chcialbym zebys napisal kiedy board do CB wg Ciebie.

- Nie masz tutaj wysokiej karty, jako scary card - jest tylko T.

- Masz wszystkie mozliwe drawy: FD, OESD, GS

- Nie wiem na kogo gramy - moze to byc gosc FtCB 90 i wtedy mozemy cbetowac, a moze to byc gosc FtCB 20 i spalimy kase

- Z zalozenia, jesli gosc kuma _cokolwiek_ to w jego calling range z BU ten board wpada wysmienicie.

Teoretycznie OOP nie mamy atarnatyw na wygranie tego spota poza bet/fold, ale to tez nie oznacza ze mamy cbetowac z zamknietymi oczami kazdy board.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki za odpowiedź. Ja vs unk w HU chyba za rzadko odpuszczam cbet. Zrobiłbym to może na stole 754s.

Odpowiedz
Cytat
POLSKAPL Autor wątku
POLSKAPL

Ten gosc mial KQ bez pika , jestem pewien ze jak ja bym go postawil Allin
na turnie to by wyrzucil , sprawdzilem go poniewaz uwazalem ze mam sporo outow na riverze.

Odpowiedz
Cytat
d4gger

Napisane przez POLSKAPL
Ten gosc mial KQ bez pika , jestem pewien ze jak ja bym go postawil Allin
na turnie to by wyrzucil , sprawdzilem go poniewaz uwazalem ze mam sporo outow na riverze.

A możesz napisać na co go obstawiałeś po jego akcji na Twój Cbet na flopie ?

Odpowiedz
Cytat
POLSKAPL Autor wątku
POLSKAPL

no i tu masz racje d4gger , chyba na powietrze
powinienem sie po reraise wycofac

Odpowiedz
Cytat