Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 22

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
732 Wyświetlenia
Stalmi321

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $11.13 (111.3 bb)
BB: $10.40 (104 bb)
UTG: $2.93 (29.3 bb)
MP: $3.65 (36.5 bb)
CO: $10 (100 bb)
Hero (BTN): $10.38 (103.8 bb)

Preflop: Hero is BTN with 2♦: 2♠:
3 folds, Hero raises to $0.25, SB folds, BB calls $0.15

Flop: ($0.55) A♥: 2♣: 9♦: (2 players)
BB bets $0.29, Hero calls $0.29

Turn: ($1.13) K♥: (2 players)
BB bets $0.76, Hero raises to $2.50, BB calls $1.74

River: ($6.13) 4♥: (2 players)
BB bets $4.10, Hero calls $4.10

BB 22/16 po 80h Af 2,0/1,0/1,0

Tight fold na river?

Jakby miał jakieś 2 parki, to albo by je wrzucił na turnie, a jakby chciał je grać spokojniej, to na pewno by ich nie donkował na takim river. TP to samo, nie ma opcji na taki donkbet.
Lepsze sety, czyli w sumie 99, wsuwa na turnie.
Zostają albo blefy, albo flushe, a blefów raczej się tutaj nie spodziewam, zwłaszcza od solidnie wyglądającego grajka.

Jak myślicie?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321

.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Ciekawy spot.

1- myślisz ze Twój sizing na turn był optymalny? Ja bym ciut obniżył.
2- jak interpretujesz zmianę sizingu villaina z <50psb do ~70psb na turn?
3- IMO obie opcje na river da się obronić. Ja pewnie calluje i w najgorszym wypadku traktuje jako future EV, notkę.

BTW, wydaje mi się ze to przede wszystkim solidny gracz dojrzy tu okazje do blefu. No chyba ze mówiąc solidny mamy na myśli ABC grajka.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

no dziwna linia, wszytko z czym mogl taka dziwna linie zagrac weszlo niestety, sam nie wiem jak bym to zagral chyba wyzszy rejs na turnie bylby ok, teoretycznie albo mial lepiej od poczatku albo dobral na river, zalezy teraz jak sie gralo na stolku , miales dobrego runa albo cisnoles stolik , jakie masz staty itp itd, nie wiem czy bym to zfoldowal. ale nie powiniem miec tam slabo , tyle ze jego mocno moze byc 2p. gto pewnie nigdy tu nie folduje :D co mial ?

odnosnie up
- solidny gracz abc nie ma tak slabej agresji 2/1/1
ad2. mozna dwojako ale call turna sugeruje drawy, gdyby mial mocno to by wsunol.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Zostają albo blefy, albo flushe, a blefów raczej się tutaj nie spodziewam, zwłaszcza od solidnie wyglądającego grajka.

A jakich donkbetów z backdoor flushem się spodziewasz od solidnego grajka na tym flopie gdy A♥: leży na stole? Dlatego też dla mnie to snap na river. Nie powinien tu mieć dużo flushy.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

hmm ciekawi mnie wynik , wrzuc rezultat ;)
odnosnie up 2 :)
nie wie czy nie ma, mysle ze moze miec, i mysle ze taki slaby grajek ktory szczuruje post moze sie wkurzyl ze jego slow play moze byc wydymany przez flasza i wsonol - wiedzialem takie akcje nie raz.

wynik wynik dawaj wynik :)

Odpowiedz
Cytat
Aseort

Snap call river. Jak dla mnie taka linia to czyste dwie pary ew 99. ABC grajek moze ta reke potraktowac jak bluff jak najbardziej ale wedlug mnie ABC zrzuca to do raisa na turnie.

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321

Napisane przez ShakeMeDown
Ciekawy spot.

1- myślisz ze Twój sizing na turn był optymalny? Ja bym ciut obniżył.
2- jak interpretujesz zmianę sizingu villaina z <50psb do ~70psb na turn?
3- IMO obie opcje na river da się obronić. Ja pewnie calluje i w najgorszym wypadku traktuje jako future EV, notkę.

BTW, wydaje mi się ze to przede wszystkim solidny gracz dojrzy tu okazje do blefu. No chyba ze mówiąc solidny mamy na myśli ABC grajka.

Myślę, że sizing optymalny. Daję mu oddsy 2,5:1 czyli to jest bet za 2/3 puli. Wydaje mi się, że to co sprawdzi za 2$, sprawdzi też za 2,50$. Z drugiej strony on tu nie powinien mieć dużo FD, bo tak jak ktoś już wspomniał Ah leży na stole, więc może i by lepiej siadło jakieś 1,80$, żeby gołych Ax nie zrzucić. Ale skoro gość donkbetuje 2 streety na suchym flopie, to raczej nie daję mu dużo Ax, a jakieś 2 parki, więc wolę ciągnąc value.

Sizing interpretuje tak, że skoro sprawdziłem flopa to jakoś się zahaczyłem. K nie jest dobry jakbym miał jakieś QQ-TT, 9x, więc może walnąć więcej, celując tylko w Ax, bo z resztą rąk i tak mógłbym zrzucić do niższego betu i traci value na moich Ax. Poza tym otworzyło się pare draw, to trzeba bronić gotowych układów.

Problem z tą ręką mam taki, że ok, niby fajnie, niby set i mało kombo mocnych rąk u przeciwnika, ale nie oszukujmy się. Rzadko ludzie blefują na river na niskich stawkach, zwłaszcza wysoko donkbetując po wcześniejszym grubym przebiciu na turnie. Jakby to była jakaś nieobliczalna rybka to spoko, ale na w miarę przyzwoicie wyglądających graczy wydaje mi się, że w longrunie hero foldy lepiej się sprawdzą.

Results:

Spoiler

$14.33 pot ($0.64 rake)
Final Board: A♥: 2♣: 9♦: K♥: 4♥:
BB showed 3♥: 5♥: and won $13.69 ($6.55 net)
Hero mucked 2♦: 2♠: and lost (-$7.14 net)

Odpowiedz
Cytat
ripper92

Większy raise na turnie 2,8-2,9, na river close spot, bo niestety on tam po tej linii bet/call turn ma dużo fd, mimo że on nie powinien wcale donkować tego flopa to ręce które mają jakiś sens to 34h/45h/JTh/QJh i 99 nie blokujące Ax, river call ze względu na to że tu wchodzi ta 4 co mu ucina trochę tych flushy, no i jednak gracz który gra tu donka może coś dziwnego czasami wyczarować, próbka nadal jest mała.
Jeśli on tu nigdy nie ma żadnego spazza to bym się nie zdziwił jakby fold miał minimalnie wyższe EV, ale nie ma się co rozczulać bo ten call to będzie bardzo nieznaczny błąd

Odpowiedz
Cytat