Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL 25 AQo

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
131 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($26.12) VPIP 30/PFR 17/AF 1/WTSD 30/ 142h
Hero ($63.50)
UTG ($41.14)
CO ($22.88)
BTN ($24.60)

Dealt to Hero Q♥ A♦

fold, CO calls $0.25, BTN raises to $1, SB calls $0.85, Hero raises to $4.25, fold, fold, SB calls $3.25

FLOP ($9.75) A♠ 5♥ 7♠

SB checks, Hero bets $6.50, SB calls $6.50

TURN ($22.75) A♠ 5♥ 7♠ 9♥

SB bets $15.37 (AI), Hero ???

SB nie jest zbytnio agresywny a tu nagle AI za 3/4 puli- jak dla mnie przynajmniej dwie pary. Poza tym może dało się to rozegrać bardziej optymalnie. Z góry dzięki za opinie.

3 odpowiedzi

Ale jakie 2 pary konkretnie?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wydaj mi się, że jednak trafił te A9 (ewentualnie flopnięte dwie pary A5 lub A7) i chroni rękę przed draw'ami do koloru. Sety też są oczywiście w jego zasięgu... Stawiając go na zasięg na T JJ,QQ,99,55,77,A5s+,A5o (w tym JJ, QQ lekko naciągane w tym przypadku) wychodzę leciutko z przodu ale gdyby miał tylko parę A nawet z draw'em do koloru to raczej by czekał i sprawdzał mnie do showdownu . Jest dość pasywny więc nagła agresja nie bierze się z niczego...

SB nie jest zbytnio agresywny a tu nagle AI za 3/4 puli- jak dla mnie przynajmniej dwie pary. Poza tym może dało się to rozegrać bardziej optymalnie. Z góry dzięki za opinie.

Preflop OK, flop cbet to std.

Zagrales tego handa optymalnie jezeli snapnales jego turn shova z usmiechem na twarzy. Gosc moze tak grac praktycznie kazdego asa, moze spazowac z jakims draw ( , pair + fd, pair + sd). Jestescie tylko 100bb deep.

Wlasnie najsmieszniejsze w donkach jest to, ze czasami graja pasywnie przez cala sesje, a potem w duzym pocie spazuja bez zadnego powodu (np. panikujac z flushdraw, lub valueshovujac A2). Potrzebujesz dobrego reada, zeby spasowac AQ w tym spocie. A jezeli jedyne co masz to jego statsy to fold nie wchodzi w gre.