Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 200, ATo, 2 pairs vs Raise IP

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
274 Wyświetlenia
Dagienka
Elite Grinder

Party, $1/$2 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

CO: $210 (105 bb)
Hero (MP): $200 (100 bb)
UTG: $49 (24.5 bb)
BB: $233.55 (116.8 bb)
SB: $183.91 (92 bb)
BTN: $277.25 (138.6 bb)

Preflop: Hero is MP with T A
UTG folds, Hero raises to $6, CO calls $6, BTN folds, SB calls $5, BB folds

Flop: ($20) 5 A T (3 players)
SB checks, Hero bets $14, CO raises to $28, SB folds, Hero calls $14

Turn: ($76) 4 (2 players)
Hero checks, CO bets $34, Hero calls $34

River: ($144) Q (2 players)
Hero checks, CO bets $56, Hero calls $56

vill: REG 26/20 ( 56k nahds ), fcall z CO vs MP = 12%, 3b z CO vs MP = 8%
FoldtoCb IP: 39 %, 28, 29
Raise Cb IP: 11 %, 18, 11

rais Flop / Bet Turn = 79%
rais Flop / Bet Turn / bet Riv = 57%
WonSD when Raise IP = 55% (53)
W$WSF = 52%, WTSD = 29%, Won$SD = 49%
AFQ Riv = 30%

POPup:
http://screenshooter.net/6097003/uxjueiw

biją mnie: 55 (3), TT (1),

split:
ATs <-- nie jest możliwe,
ATo <-- nie ma tej ręki w flat pre

Range for bluff: KQdd, KJdd, KQcc, KJcc, KQss, KJss ( 6 combo ) ( bdFD + bdstr8 )

Jego niskie bety mogłyby wskazywac na value Range. Jednak z drugiej strony to bez sensu, bo jeżeli ma seta (55, TT) a ja mam AK, AQ, AT to powinien chcieć wyciągnąć ode mnie całego stacka.
Na Riv uzupełnia się KJ. Więc value handy/ bluff handów jest 7/3 (0,43:1). Oddy na call mam 3,57:1

Jaką notkę byś dał temu gościowi ze względu na ten saizing?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Ninjai
BlackMember

Notke, ze jest slaby, bo nie sadze, by blefowal. Najczesciej pewnie zobaczysz A5s, czasami AQ. Po twojej linii napewno i tak callujez, szczegolnie przy tych oddsach. A po za tym, czesto bym 3betowal flopa oop.

Odpowiedz
Cytat
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Na takim sucharze spodziewam się trochę randomowych blefów, możliwe że tez AK, którego nie chciał 3betować pre (może mss, albo happy squeezer za Wami). Tak czy siak, nie widzę sensu raisowania jego betów w którymkolwiek miejscu, a z racji suchego boardu raczej optuje za callem na flopie (on poprawia 80% czasu na turnie, więc najczęściej będziemy mieć jeszcze jeden street value od blefów).

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Ninjai
BlackMember

Yac,

czemu sadzisz, ze jego 80% bet jest odpowiednia statystyka patrzac na ten board? Z mojego doswiadczenia ludzie tutaj raczej raisuja i graja XB z gutshotem, bo po twoim BCu nie maja FE.

Idac twoim tokiem myslenia nigdy bys nie mogl tutaj lightowo floatnac KQ/QJ z racji, ze zawsze dostaniesz bet na turnie. Wtedy 3betujesz jedynie te rece i 55/TT?

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

Napisane przez Ninjai
Notke, ze jest slaby, bo nie sadze, by blefowal. Najczesciej pewnie zobaczysz A5s, czasami AQ. Po twojej linii napewno i tak callujez, szczegolnie przy tych oddsach. A po za tym, czesto bym 3betowal flopa oop.

Na tych pozycjach? I dostać call od? On ma raise cbet 11% a nie 30%. Chyba bym nigdy tu nie cbet/3betował może błędnie?

Napisane przez yac

Cześć

Na takim sucharze spodziewam się trochę randomowych blefów, możliwe że tez AK, którego nie chciał 3betować pre (może mss, albo happy squeezer za Wami). Tak czy siak, nie widzę sensu raisowania jego betów w którymkolwiek miejscu, a z racji suchego boardu raczej optuje za callem na flopie (on poprawia 80% czasu na turnie, więc najczęściej będziemy mieć jeszcze jeden street value od blefów).

Pozdrawiam

A river? Pewnie wiesz co ja bym zrobił na ten sizing, ale ciekaw jestem co ty planujesz.

Odpowiedz
Cytat
Ninjai
BlackMember

Soek,

wiem, ze cyferki sa waskie, ale 11% + ten board, to w ogole i tak ma zero ze soba do czynienia? Wedlug mnie calluje tutaj, jak typek ma 30%. Wiem, ze ciezko dostac akcje od gorszych rak, ale my jedynie wtedy blefujemy, jak 3betujemy tego flopa, szczegolnie jak villain wie, ze czesto poprawia turna i my to tez wiemy.

Mnie ciekawi, jak wasz zakres jest tutaj skonstruowany. Ja np nie jestem fanem raisowania rainbow boardow, ale to nie znaczy, ze nie moge tego jako exploit zrobic.

Jak teraz np. villain widzi u nas maly BF flop lub jakis wiekszy B3B, to moze i spokojnie raisowac tutaj AK/AQ? vs nasz duzy open? Nie raz takie cos napewno doswiadczylem.

Na dodatek, jak on ma 44, czemu mialby od razu raisnac? Wiadomo, moze to robic i jak dostanie stacka odemnie, to po prostu daje mu notke, ze buduje pule z mocnymi rekoma i next time callujac byle jakiego flopa zamknietego bedzie nam latwo overbety sprzedawac.

Ah, i jeszcze jedna rzecz. Ja obv. Bcuje AA i TT tutaj, wiec 3betuje pewnie AT i 44 czesciej niz nie. Moze bym nie raz rozwazyl 3beta z TT takze, to troche zalezy od opa, bo jak on jest szalony, to pewnie i wjezdzam z Asami nie patrzac na balans.

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

Napisane przez Ninjai
Wiem, ze ciezko dostac akcje od gorszych rak, ale my jedynie wtedy blefujemy, jak 3betujemy tego flopa, szczegolnie jak villain wie, ze czesto poprawia turna i my to tez wiemy.

No tu przyklepuje słuszną uwagę, że my tylko blefujemy jeżeli 3betujemy. Nadal jednak ta sama akcja BTNvsBB by była dużo słabsza niż MPvsCO i rzadko kto będzie na tych pozycjach myślał na takim levelu.

Napisane przez Ninjai
Mnie ciekawi, jak wasz zakres jest tutaj skonstruowany. Ja np nie jestem fanem raisowania rainbow boardow, ale to nie znaczy, ze nie moge tego jako exploit zrobic.

Totalnie unballanced, czysto exploit. Na ludzi co grają floaty OOP z dupy albo cbet/3bet na A73 gram raise for value, bardzo rzadko blefuję.
Z drugiej strony wielu graczy grających 20 stołów pewnie mase poddaje do raise cbet nawet na A72r a tego w sumie nigdy nie wykorzystuję.
Ten board akurat jest mocno blocked i nie mam na nim raising range. Wolę A67r niż ATxr.
Generalnie też przenoszę cały raising range value i bluffs na późniejsze streety i bardzo rzadko znajduje graczy na ktorych raisuje rainbow boardy.

Napisane przez Ninjai
Jak teraz np. villain widzi u nas maly BF flop lub jakis wiekszy B3B, to moze i spokojnie raisowac tutaj AK/AQ? vs nasz duzy open? Nie raz takie cos napewno doswiadczylem.

Powiem Ci, że do nl400 nie widziałem tych zagrań. Na takim boardzie nie widzę tam AK,AQ, ale to może być przełożenie moich zakresów na ich grę, co często jest błędem. ; ))

Napisane przez Ninjai
Na dodatek, jak on ma 44, czemu mialby od razu raisnac? Wiadomo, moze to robic i jak dostanie stacka odemnie, to po prostu daje mu notke, ze buduje pule z mocnymi rekoma i next time callujac byle jakiego flopa zamknietego bedzie nam latwo overbety sprzedawac.

Jeżeli Op otwiera mało z MP i jego range jest broadway heavy + mało poddaje n raise to może raisować 44.
Słuszna uwagą z exploit notatką - zapominam zawsze to robić.

Odpowiedz
Cytat