Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 200, A2o, 4b bluff IP ( CO vs SB) [YAC]

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
357 Wyświetlenia
Dagienka
Elite Grinder

Poker Stars, $1/$2 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $200 (100 bb)
BB: $200 (100 bb)
UTG: $258 (129 bb)
MP: $110.42 (55.2 bb)
Hero (CO): $222.93 (111.5 bb)
BTN: $234.20 (117.1 bb)

Preflop: Hero is CO with 2 A
2 folds, Hero raises to $5, BTN folds, SB raises to $17, BB folds, Hero raises to $32, SB calls $15

Flop: ($66) 5 J 7 (2 players)
SB checks, Hero bets $28, SB calls $28

Turn: ($122) K (2 players)
SB checks, Hero bets $56, SB calls $56

River: ($234) 7 (2 players)
SB checks, Hero bets $106.93 and is all-in, SB calls $84 and is all-in

SB: 25/18 ( 73 k hands )

3b ze SB vs CO = 12%, fold to 4b 58%, call 4b = 17 %, Ogólny 5b = 29%, Ogólny 5b (AA-QQ, AK) = 52% (62), Ogólny 5b (AA) = 10% (62)

POPup: http://screenshooter.net/6097003/mitepvo

Z w/w stat wynika, że jego call 4b to raptem 17% z 12 % 3b Rangu, czyli ok. 2% Rangu
1 na 5 rąk z 3betinng Rangu calluje do 4b, 3 na 5 rąk folduje, 2 na 5 rąk 5betuje ( nutsów w postaci AA, KK, QQ, AK jest 50% z całego 5betting Rangu )

Jaki Calling Range do 4beta byś mu przypisał ?
Ja myślę, że: AK, QQ, JJ = ok. 2% Rangu

PostFlop:
http://screenshooter.net/6097003/cysqlve

Jego foldtoCb OOP w 4b = 28%, Call = 50%, Raise = 24%

1. Ilość combo, które on może mieć widzę tak: AK ( 9+3 ), QQ (6), JJ (3)
2. Czy jeżeli na takim Flopie ( bordzie ) zagram x back to będzie oznaczało, że mam dobre SDv w postaci np. ręki AK ?
3. Co grasz z made pair ( AJ, KJ ) ? - 4b bluffuje z tymi rękoma (CRE)
4. Czy jest szansa, że vill wyrzuci AK na takim bordzie do mojego Cb na Flopie ? ( dry bord, bez FD oraz str8draw (GSs, OESD)) ?
5. Co grasz na Turn ( jeżeli grasz Cb na Flopie), jeżeli nie wybije A lub K ( z ręką z przykładu )
6. Jeżeli na Turn wybił K to jego combo AK zmniejsza się 3 combo ( z 9+3 na 7+2 )

Wg mnie widzę u niego często QQ, które imo jestem w stanie wyrzucić na Riv, bo repuje tutaj AA, KK, AK.
JJ to set z Flopa, z którym prawdopodobnie vill wjeżdża na Turn.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Hej, ja A2o folduje PRE na CO jeśli BTN nie jest jakimś murem. To bottom mojego ewentualnego otwarcia, więc na pewno nie będzie to ręka, z którą 4betuje.
Jeśli rywal dotychczas lubił callować AA to moim zdaniem nie powinniśmy atakowąć i po prostu zagrać xback flop i się poddawać (K jest dobrą kartą, żeby wtedy blefować turna). Zauważ, że jeśli betujesz, to K na turnie rzadziej trafia w Twój zakres niż gdy grasz check (bo z AK nie betujesz) i wtedy bardziej wiarygodnie reprezentujesz mocną rękę. Imo to jest trochę oevrplay, bo nie powinno Cie tam być z tą ręką od samego początku

2. Tak, najczęściej zostaniesz obstawiona na AK
3. AJ pure value 3 streety, z KJ raczej tylko dwa (on ma tam AJ w 3bet/calling range'u).
4. nie sądzę, musisz wypalic 3x
5. Przede wszystkim nie betuję flopa. Jeśli blefowałem to do końca, bo chcę wyrzucić AQ/AK. Zauważ, że lepiej tutaj blefować z KT niż A2, bo nasz Kx jest czysty (as nie) + brakiem asa u siebie on może mieć więcej u siebie, czyli więcej wyrzuci po drodze do rivera
6. tbh nie sądzę, by ktoś często oop tutaj pokazał AK, na razie ludzie bardzo rzadko to robią jeszcze, tylko po prostu shipują. Zwłaszcza na jeśli kogoś nie znasz, to nie robiłbym takiego założenia.

Jeśli chodzi o traping, to imo częsciej to robi z KK/AA, niż QQ, które jest wrażliwsze na wyoutowanie + oop on będzie pozawlał na realizację całego equity dosyć często.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Dagienka Autor wątku
Dagienka
Elite Grinder

Napisane przez yac
Cześć

Hej, ja A2o folduje PRE na CO jeśli BTN nie jest jakimś murem. To bottom mojego ewentualnego otwarcia, więc na pewno nie będzie to ręka, z którą 4betuje.
Jeśli rywal dotychczas lubił callować AA to moim zdaniem nie powinniśmy atakowąć i po prostu zagrać xback flop i się poddawać (K jest dobrą kartą, żeby wtedy blefować turna). Zauważ, że jeśli betujesz, to K na turnie rzadziej trafia w Twój zakres niż gdy grasz check (bo z AK nie betujesz) i wtedy bardziej wiarygodnie reprezentujesz mocną rękę. Imo to jest trochę oevrplay, bo nie powinno Cie tam być z tą ręką od samego początku

1. Jakie ręce byś 4betował for bluff na tego villa ? AJs, AJs, KJo, KJs, KTs ? Jakie jeszcze ?
2. Czy jednak według tego co napisałeś, rąk typu Ax nie chcesz mieć w 4b bluffing Rangu ?

3. AJ pure value 3 streety, z KJ raczej tylko dwa (on ma tam AJ w 3bet/calling range'u).

1. Jak widzisz jego 3b / Calling Range ? Imo on tam ma AK ( 9+3 ), QQ (6), JJ (3) . AJ nie widzę. Jeżeli już AJ to tylko AJs (4)
2. Jeżeli wybije K na Turn to dalej betujesz z AJ Czy grasz x back ? Co na Riv (wybija A/K lub wybija niska karta) ?

Napisane przez yac

2. Co robisz z A :diamond: K :club: z bdfd oraz GSs ( lub bdstr8 ) ? Czyli załóżmy, że bord wypada: 5 :diamond: J :diamond: T :spade:

2. Co robisz a A :diamond: K :diamond: z FD oraz GSs ( lub bdstr8 ) ? Czyli załóżmy, że bord wypada: 5 :diamond: J :diamond: T :spade:

Dzięki za odp.
Daga

Odpowiedz
Cytat
yac
Coach
yac
BlackMember

1. ATo, KJo, może A9s
2. Tak, ale na pewno nie A2o

Jego 3b/calling range to najczęściej będą ręce typu AQ, KQs i może AJs. Moim zdaniem on AK stackuje, JJ raczej też (problematycznie będzie się grało oop).

Na niskich boardach można nasze nasłabsze ręce zamieniać w blef (A9, KQ). On z A-high nie sprawdzi zbyt chęnie za stacka i dopóki nie przyłapie Cie na takim blefie, dopóty warto go próbować wyrzucić w tym spocie.

Betuje na K na turnie jeśli zagrałem xback na flopie, bo większośc rywali pomyśli, że my gramy xback na flopie z AK.

AKo bardziej check niż bet, AKs po prostu mały bet/broke.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat