Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl 2 - AA

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
156 Wyświetlenia
Krystiian
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.02(BB) Replayer
SB ($4.90)
BB ($4.26)
UTG ($3.07)
UTG+1 ($1.43)
CO ($2.18)
Hero ($2)

Dealt to Hero A♦ A♥

fold, UTG+1 raises to $0.08, fold, Hero calls $0.08, fold, fold

FLOP ($0.19) 2♥ K♦ J♦

UTG+1 bets $0.14, Hero calls $0.14

TURN ($0.47) 2♥ K♦ J♦ 3♦

UTG+1 bets $0.32, Hero raises to $1.07, UTG+1 raises to $1.21 (AI), Hero calls $0.14

RIVER ($2.89) 2♥ K♦ J♦ 3♦ 4♠

UTG - 895 hands, 20/16 , AF 6.6 / AFq 35 , Fold to 3bet 80, Cbet 67, WTSD 18 / W$SD 67
Raise 1st z EP ma 15%

Ze względu na jego wysoki fold to 3bet i pozycje zagrałem call preflop.
Na takim flopie on gra cbet zawsze (przynajmniej tak mi się wydaje), no i teraz nie wiem czy dobrze tutaj zagrałem. Na początku chiałem grać raise, ale widziałem jak kilka razy robił cbet turn / fold, dlatego robię call. Na turnie spadła fajna karta, otworzył mi śie nuts draw i po jego pushu na mój raise i tak byłem pot committed.

Czy na takiego gościa grać 3bet z premium hands ?
Czy raisować tutaj flop ? Jeśli tak, to co robić na ewentualny 3bet z jego strony, easy fold ?

1 odpowiedź
kNoq001
PokerStrategist

pf
patrzymy na to, ze on otwiera z MP czyli ma dosyc mocny range, oraz ma niepelnego stacka wiec albo nie dokupil sie po przegranym rozdaniu albo jest donkiem? chociaz staty nie wskazuja

ogolnie na micro powinno sie 3betowac zawsze premium hands, jednak widzac jego wysoki fold to 3bet mozna to tylko callowac na BU

flop
zdecydowanie raisuje, zauwaz, ze jesli on ma AK/KQ to zawsze odda stacka na flopie, wiec ja chce tutaj jak najszybciej wrzucic kase do puli bo w sumie nie mamy na co czekac, poniewaz jesli on ma air to jego reka nie polepszy sie na tyle aby nam dac value, dlatego raise/shove flop >>>> call flop

asplayed
turn easy spot, lapiesz dodatkowo nutFD wiec na sety/KJ masz dodatkowe outy

pzdr