Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 10 QQ

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
132 Wyświetlenia
krystianpp94
PokerStrategist

Villain 56/20 agresja 3.0 nie foldował nigdy do 3 beta . 100 rąk.
TAkie rozdania sprawiają mi duży problem bo jeśli ja tutaj na turn zaczekam zostane łatwo wyblefowany lub wydrawowany. Gośc może mieć dużo 2pair 5x , ale może mieć mase drawów plus gorsze overpairs. Jak grać w takich sytuacjach czy AI turn bo nie ma opcji bet fold czy ch/fold?

Poker Stars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - Poker Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP ($28.60)
Button ($10)
Hero (SB) ($11.22)
BB ($15.08)
UTG ($10)

Preflop: Hero is SB with Q, Q
1 fold, MP bets $0.40, 1 fold, Hero raises $1.35, 1 fold, MP calls $1

Flop: ($2.90) 4, 7, 6 (2 players)
Hero bets $2.21, MP calls $2.21

Turn: ($7.32) 8 (2 players)
Hero ??

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

jesli miales juz z nim wczesniej potyczki to moglby byc tu okazyjnie AI bo ile mozna trafic ale ja bym tu jednak zagral bet/fold bo tak jak mowisz moga byc dwie pary moze byc juz made hand wiec lepiej poczekac na lepsze spoty z kolega donkiem

Odpowiedz
Cytat

Ship da turn, masz overparę w 3bet pocie, calluje Cię masa gorszych rąk.

Na b/f nie masz miejsca po takim sizingu na F.

Odpowiedz
Cytat
toony122
Oldschool Grinder

Jeśli nie pasuje do 3-betów to za mały sizing na flopie. Ja bym zagrał na takiego gracza za 1,6$ i jeśli nie spasuje to kolejny 3-bet za 1.8 lub 2$. I tak będziesz 3-betował tylko value range na niego więc możesz zobaczyć na jak wiele tego value możesz sobie pozwolić.

Na turnie gram ship, co prawda ta karta nie jest dobra dla Ciebie, ale zostaja flush drawy, jakieś parki (pockety i pojedyncze parki z boardu). Ten gracz jest słaby i ma bardzo luźny range, dlatego możesz tutaj obstawić.

Odpowiedz
Cytat