Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL 10 K9o defend SB vs BU

2 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
964 Wyświetlenia
maciejass83
Oldschool Grinder

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $10.30
MP: $9.18
CO: $7.99
BTN: $11.89
SB: $3.90
Hero (BB): $10.10

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has K♣ 9♥

fold, fold, fold, BTN raises to $0.25, fold, Hero calls $0.15

Flop: ($0.55, 2 players) K♠ 2♣ 6♦
Hero checks, BTN bets $0.30, Hero raises to $0.90, BTN raises to $2.11, Hero calls $1.21

Turn: ($4.77, 2 players) 7♣
Hero checks, BTN checks

River: ($4.77, 2 players) 7♦
Hero checks, BTN checks

Unk, 6 rozdan 17/0.

Preflop wydaje mi sie, ze izi obrona z K9o. Na flopie trafiam TP. Patrzac na jego zakres, ktory jak przypuszczam jest dosc szeroki z BU zdecydowalem sie na podbicie. Po 3 becie troche sie zamotalem i zagralem insta call. Na T idzie ch podobnie na R.

Pytania:
1. Preflop, czy gracie tu kiedys fold na unka? I czy wogole pasujecie to na jakiegos gracz.
2. Flop: Tu mam najwiecej problemu. Nie wiem, czy to podbicie jest ok. Grajac raise wiekszosc rak spasuje. Z drugiej strony grajac call na turnie pojdzie ch i gosciu zobaczy SD za 3BB i moze zrealizowac sobie equity. Problemem jest tu moja poycja. Co po jego reraise? Wyrzucac to czy reka za mocna. Na flopie zagralem call i chcialem zdecydowac na T. Po ch rivera juz nie donkowalem, poniewaz uwaalem, ze albo gosciu wyrzuci caly syf z ktorym ewentualnie blefowal albo podbije po raz kolejny z mocna reka grajac jakies dziwne linie.

Co o tym uwazacie?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
zdrojek24
PokerStrategist

Co do preflopa, to nie jestem zbytnim fanem tego calla na unka. K9s jest ok, ale ta off ręka będzie grała bardzo słabo, szczególnie jak nie znamy gracza i nie mamy pozycji. Gram tu 3bet or fold na dobry początek.

Na flopie gram x/c. Raisując tak suchy board izolujesz się na mocny range. Tak czy tak nie widzę tu 3 streetów value, więc gram x/c flopa, a jeśli rywal czeka turna - to z chęcią uderzam river i jest to jak najbardziej ok.

" drugiej strony grajac call na turnie pojdzie ch i gosciu zobaczy SD za 3BB i moze zrealizowac sobie equity. " -> a czego się obawiasz? Jedyna zła karta to as.

Po jego reraisie easy fold raczej. Zwyczajnie tu zamieniłeś rękę w blef...

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat