Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

MP AQo

15 Posty
7 Użytkownicy
24 Reakcje
543 Wyświetlenia
ermak9

PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 98 BB (VPIP: 30.00, PFR: 20.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 20)
SB: 132.5 BB (VPIP: 10.00, PFR: 10.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 10)
BB: 57.5 BB (VPIP: 22.22, PFR: 11.11, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 10)
UTG: 111 BB (VPIP: 28.57, PFR: 21.43, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
Hero (MP): 100 BB
CO: 191 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♦ Q♥

UTG raises to 3 BB, Hero raises to 10.5 BB, fold, fold, fold, fold, UTG calls 7.5 BB

Flop: (22.5 BB, 2 players) 8♠ 8♣ 4♥
UTG checks, Hero checks

Turn: (22.5 BB, 2 players) 3♦
UTG bets 7 BB, Hero calls 7 BB

River: (36.5 BB, 2 players) T♥
UTG bets 12 BB, Hero calls 12 BB

Spoiler

UTG shows K♠ K♦ (Two Pair, Kings and Eights)
(Pre 71%, Flop 87%, Turn 93%)
Hero mucks A♦ Q♥ (One Pair, Eights)
(Pre 29%, Flop 13%, Turn 7%)
UTG wins 58.5 BB

Fold na river?

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
mistralx

Rozumiem, że AQo 3-betujesz preflop jako blef? I nie mówię, że to źle, ale często rozważyłbym call - szczególnie mając fishy przy stoliku.
As played - nie ma sensu c-betować tego flopa, także OK.
Jeżeli uważasz, że UTG będzie blefował ręce typu AJo, czy ATs - spoko, możesz zagrać jeden call na Turnie.
Na riverze on po prostu nigdy nie będzie miał blefu (na Turnie nie otworzył się żaden FD, żaden GS) - zawsze ma lepiej.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Ja gram fold już na Turnie. Board bardziej wpada w niego niż Ciebie. Chodzi mi o pp w stylu 77-JJ czasem QQ

Odpowiedz
Cytat
ermak9 Autor wątku
ermak9

Czy gram AQo jako blef? Czy ja wiem? Zależy chyba jak do tego podejść. Wiadomo, że można my przypisać węższy zakres i wtedy ma wyższe equity. Rzeczywiście call nie byłby zły.

Equity  Wygrana  Podział
MP2    48.21%   44.60%    3.60% { 55+, ATs+, KTs+, QTs+, J9s+, T8s+, 97s+, 87s, 76s, AJo+, KQo }
MP3    51.79%   48.19%    3.60% { AdQh }

Sprawdzałem na turnie bo pomyślałem, że widząc moją słabość na flopie chce mnie wyrzucić stawiając na turnie. Z drugiej może już coś ma i nie chciał mnie przestraszyć/liczył, że ja coś wrzucę do puli.
Fold już na turnie rzeczywiście wydaje się lepszym rozwiązaniem. Ale ta pokusa żeby przyłapać go na blefie... już nie raz mnie zgubiła.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Nie wiem jak Ty, ale ja nie widzę u niego w calling range rąk w stylu KTs, QTs, J9s, T8s,97s,87s,76s,Ajo,KQo przynajmniej nie EPvsMP Fakt masz na niego tylko 14 rąk, ale nawet po takiej ilości rąk nie jest to typ 45/0 u którego możesz zakładać, że callnie Cię mega szeroko.

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman

Dodam tylko, ze nie wiadomo czy on wogole takie ręce jak t8s otwiera z utg, a co dopiero calluje do 3b, jeszcze dodatkowo do sporego sizingu.

Odpowiedz
Cytat
mistralx

Equity Wygrana Podział
MP2 48.21% 44.60% 3.60% { 55+, ATs+, KTs+, QTs+, J9s+, T8s+, 97s+, 87s, 76s, AJo+, KQo }
MP3 51.79% 48.19% 3.60% { AdQh }

Niektórzy wężej callują 3-bet będąc na BU, a co dopiero na UTG. Range totalnie odrealniony.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Bardzo zle zagrana reka, logika kuleje, brak lub bledne zalozenia.
Nie wiem czy na tym poziomie warto pisac jak by wygladalo optymalne zagranie / zagrania.
nevermind. Popracuj offtables, szukaj w materialach dla poczatkujacych traktujacych ogolnie o co chodzi w pokerze.

w spoilerze pierwsza wersja tego posta , 18+ , sam jad wiec nie zalecam

Spoiler

lol dawno nie widzialem takiego majstersztyku :truestory: :milord: :appl:

mysle ze zeby odpowoiedziec na zzzagwozdki tego rozdania trzeba pocalkowac z sapheal'em

no dobra zeby nie bylo ze nie pomagam inie daje rad tylko łacha dre,
rada nr 1 odinstaluj pokerromy
jak sie nie da to plan be i rada nr 2 , pojedz do afryki i poucz sie gry od jakiegos mudźina bo jest 100 przed toba.

Odpowiedz
Cytat
ermak9 Autor wątku
ermak9

ehh...
Po jego raise daję mu zasięg 55+, ATs+, KTs+, QTs+, J9s+, T8s+, 97s+, 87s, 76s, AJo+, KQo i dlatego nie waham się grać 3bet. Po jego call na mój 3 bet to już inna sprawa. Wtedy oczywiście jest on węższy. Dlatego też przypuszczam, że może nic nie mieć i blefuje. Jednak jak powiedział baadnewz01 lepszy by był fold na turnie.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Napisane przez DzikiHenry
Nie wiem czy na tym poziomie warto pisac jak by wygladalo optymalne zagranie / zagrania.
nevermind. Popracuj offtables, szukaj w materialach dla poczatkujacych traktujacych ogolnie o co chodzi w pokerze.

Spoiler

mysle ze zeby odpowoiedziec na zzzagwozdki tego rozdania trzeba pocalkowac z sapheal'em

jak sie nie da to plan be i rada nr 2 , pojedz do afryki i poucz sie gry od jakiegos mudźina bo jest 100 przed toba.

Piszesz w takim stylu jakbyś sam niszczył wszystkich przy pokerowych stolikach, a wiadomo że nie prezentujesz sam jakiś wysokich lotów. Więc może zjedz snickersa i daruj sobie takie komentarze, bo tylko zrażasz ludzi którzy być może chcą się czegoś nauczyć do wstawiania rąk na forum.
W spojlerze pierwsza wersja tego posta 18+

Spoiler

idź Ty kurwa na jakieś korepetycje z języka polskiego, bo ni chuja nie da się czytać tego co piszesz

Wesołych Świąt _love:

Odpowiedz
Cytat
mistralx

Jasna sprawa - rozumiem. Twój wpis z danymi z equilaba zrozumiałem - jak chyba zresztą wszyscy - jako sprawdzenie / udowodnienie czy masz tam 3-bet for value. A Ty sprawdzasz jak Twoja ręka gra na jego opening range. Żeby sprawdzić czy masz tam v 3-bet, musiałbyś wklepać do equilaba ręcę, które zagrają call.

Odpowiedz
Cytat
boskibogdan

@DzikiHenry nie zrażaj się krytyką hejterów:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez boskibogdan
@DzikiHenry nie zrażaj się krytyką hejterów:f_drink:

made my day :D :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez baadnewz01

Napisane przez DzikiHenry

Spoiler

Piszesz w takim stylu jakbyś sam niszczył wszystkich przy pokerowych stolikach, a wiadomo że nie prezentujesz sam jakiś wysokich lotów. Więc może zjedz snickersa i daruj sobie takie komentarze, bo tylko zrażasz ludzi którzy być może chcą się czegoś nauczyć do wstawiania rąk na forum.
W spojlerze pierwsza wersja tego posta 18+

Spoiler

idź Ty kurwa na jakieś korepetycje z języka polskiego, bo ni chuja nie da się czytać tego co piszesz

Wesołych Świąt _love:

Na szczęście mamy szeryfa !
Bonusik na czasie , jak ja widze te hh review na PS czyli prowadzil slepy kulawego, byle w milej atmosferze.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

Nie podoba mi się ten raise na preflopie, w końcu robisz go jako blef czy for value ?
Na postflopie robisz czek na flopie żeby indukować blefy na dalszych streetach ? Sory, ale to nie jest dobra ręka aby tak grać. Graj straight forward na tych stawkach (!), a nie leveluj jak byś grał na nl1000 :)

Odpowiedz
Cytat