Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]BU$2.32:///////;SB$2.04:///////;BB$3.56:///////;UTG1$3.46:///////;UTG2$0.43:///////;MP1$2.51:///////;MP2 (Hero)$2.16:///////;MP3$2.41:///////;CO$2.67:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP2 with K:d, T:d.
UTG1 raises to $0.12, UTG2 calls $0.12, MP1 calls $0.12, Hero calls $0.12, MP3 folds, CO calls $0.12, 3 folds, 2 folds, BB folds.
Flop: ($0.63) Q:d, 6:d, 8:c (5 players)
UTG1 bets $0.26, UTG2 folds, MP1 folds, Hero calls $0.26, CO folds.
Turn: ($1.15) 2:s (2 players)
UTG1 checks, Hero bets $1.11, UTG1 raises to $3.08(All-In), Hero calls $0.67.
River: ($6.01) 9:c (2 players)
Final Pot: $6.01.
Results follow:
Spoiler
UTG1 shows a pair of queens(Q:c A:h).
Hero shows high card king(K:d T:d).
UTG1 wins with a pair of queens(Q:c A:h).
Witam!
Odnosnie UTG1 - informacji o nim nie mialem, zaledwie 20 rak, ale vpip nie przekraczalo 30.
Odnosnie gry:
Preflop: Jezeli bylbym na pozycji UTG2 - czyli bezposrednio po raisie, zrobilbym fold. Jednakze w tym przypadku UTG2 i MP1 sprawdzili w odpowiedzi na Raise od UTG1 wiec sprawdzilem (dodatkowo CO dolaczyl).
Pytanie: Czy taki raise o 6BB z UTG jest "normalny" u lepszych graczy?
Flop: Na flopie widzimy flush drawy, mozliwe OESD u one-gapperow i gutshoty. UTG1 mozliwe ze postanowil walnac cBeta aby bronic puli - chyba ze cos trafil. Jednakze czemu cbet za <50% PSB?.
W wyniku na cbeta dostajemy 3 foldy - zdecydowalem sprawdzic, gdyz wydawalo mi sie to troche podejrzane - dodatkowo mialem 11 outow i monster drawa.
Pytanie: Czy moje sprawdzenie w tym przypadku (brak statystyk) jest poprawne, czy powinienem dac folda?
Turn: Spadla karta nie poprawiajaca zaden uklad, w wyniku czego UTG robi check - czyzby blefowal na flopie? Postanowilem zrobic donk beta za PSB w nadziei ze UTG sfolduje, ale dostaje w odpowiedzi all-in. Pot wtedy wynosil $5.34, a do sprawdzenia $0.67 - pot oddsy mi sprzyjaja wiec zdecydowalem sie sprawdzic (... a moze bylem zbyt przywiazany do puli? ...).
Pytanie: Powinienem czekac, czy poprawnie zagralem?
Pozdrawiam
Astose