Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KTs isolacja słabego gracza

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
Krzych113
Oldschool Grinder

Ręka rozegrana na pokerstars:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($17.80)
Hero ($38.25)
UTG ($5.30)
UTG+1 ($9.86)
CO ($10.21)
BTN ($31.90)

Dealt to Hero K♥ T♥

fold, UTG+1 calls $0.10, fold, BTN calls $0.10, SB calls $0.05, Hero raises to $0.50, fold, BTN calls $0.40, fold

FLOP ($1.20) 8♥ 2♠ 7♥

Hero bets $0.70, BTN calls $0.70

TURN ($2.60) 8♥ 2♠ 7♥ 7♣

Hero bets $1.40, BTN calls $1.40

RIVER ($5.40) 8♥ 2♠ 7♥ 7♣ Q♥

Hero bets $3, BTN raises to $6, Hero

Villain to raczej słaby gracz o statystykach:
14/ 5.3 AF 1.0 wts 50 po 60 rękach

Przede mną trzech graczy limpuje z czego gracz na sb, to gracz 25/3.4 więc raczej również słaby. Postanowiłem więc wyizolować jednego z graczy przede mną i grać z przyzwoitą ręką ( vs ich range ) bez pozycji. Do tego wszystkiego gracz na buttonie i sb to gracze, z którymi jestem odpowiednio 300bb i 170 bb deep. Myślę więc, że mam w związku z tym nawet jeszcze odpowiednie implied oddsy żeby móc profitowo rozgrywać tą rękę.
Sprawdza mnie gracz na buttonie i trafiam FD K-high i dwie overkarty, patrząc na to, że spodzieałbym się, że gracz z buttona sprawdza dosyć luźno ( wts 50 ), to myślę, że jeśli trafię którąś ze swoich parek to moja ręka może bardzo prawdopodobnie okazać się wtedy najlepsza. Powiedziałbym, że mam więc około 15 outów.
Betuję więc z zamiarem 2 barrelowania patrząc na to z jakim rangem villain sprawdza tego flopa. ( TT, 99, 89, 98 , 67, 56, T9, + jakieś FD )
Turn to 7-ka, raczej w tej sytuacji myśłę, że nie najlepsza karta dla mnie. W każdym bądź razie betuję dalej, myśląc że dalej mogę mieć jakieś fold equity.
Na riverze spada mój kolor i betuję znowu, po czym dostaję raise, w tej chwili patrząc na to, że villain jest dosyć pasywny i, że chyba w 80% takich sytuacji, to ma on tam A-high flush, fh ( od możliwych setów 88-ek, 2-jek, 87?). W tej chwili myślę, że w pozostałych 20% ( tylko ) można tam spotkać słabsze flushe, albo nawet gołe 7-ki, typu T7, 97, ale ze względu na to że dzieje się to dużo rzadziej to chyba można dać przeciwnikowi kredyt na naprawdę lepszą rękę, nawet po min raisie na riverze. Pytam, bo już sam nie wiem czy nie jestem po prostu w tej chwili za bardzo results oriented. Fold jest dla mnie naprawdę tuff, ale chyba konieczny, sam nie nie wiem. W tej chwili myślę, że ten river rozegrałbym zupełnie inaczej, poprzez check/call ze względu na niebezpieczny board ( sparowany board, możliwość lepszych Flushów, sety, itd. ), ale tak jak mówię nie wiem czy nie jestem zbytnio results oriented. Pozdrawiam

Edit: dla kontrastu z poprzednim rozdaniem, podobne ( przeciwnik to, jednak luźniejszy, 58/30 1.5, ale ten klaun też robi raise na river ):

Spoiler

Grabbed by Holdem ManagerNL Holdem $0.10(BB) Replayer SB ($23.34)BB ($10.10)Hero ($13.43)UTG+1 ($5.15)CO ($4.84)BTN ($4.83)Dealt to Hero K♥ J♠ Hero raises to $0.30, UTG+1 calls $0.30, fold, fold, fold, foldFLOP ($0.75) J♥ 5♦ A♣ Hero bets $0.55, UTG+1 calls $0.55TURN ($1.85) J♥ 5♦ A♣ 9♣ Hero bets $1.10, UTG+1 calls $1.10RIVER ($4.05) J♥ 5♦ A♣ 9♣ J♣ Hero bets $2.10, UTG+1 raises to $3.20 (AI), Hero calls $1.10Hero shows K♥ J♠ (Pre 63%, Flop 75.4%, Turn 77.3%)UTG+1 shows Q♣ T♠ (Pre 37%, Flop 24.6%, Turn 22.7%)Hero wins $9.98

do osób życzliwie komentujących

Spoiler

Prośba: jestem wdzięczny za całkowite unikanie komentowania od innych osób niż osoba sędziego. Uważam, że ze względu na pełnioną funkcję jest to osoba wystarczająco doświadczona i nie bez powodu upoważniona tutaj do tej oceny i oceniania, Z poważaniem i na moją odpowiedzialność, Krzychu, dzięki. I dlatego mówię z góry, że cała reszta postów będzie przeze mnie ignorowana lub lekceważona więc jeśli już to robisz to tylko chyba, z mojego punktu widzenia, dla własnej przyjemności zamiast również i mojej. Pozdr

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
muckinfella
PokerStrategist

Hey

Zwieksz troche sizing pre -> masz trzech limperow + jestes OOP, wiec lubie tutaj $0.7.
Pamietaj, ze 60 rąk to zerowa probka i nie powinienes oceniac villaina zwlaszcza, ze nie wyglada na fisha.
Na turnie przy 100bb lubilbym tutaj XC-> ta karta nie jest za dobra (mozesz byc drawing dead) + zmniejsza Twoje FE na turnie (ona nigdy w Ciebie nie trafia, moze trafic w niego + on nie bedzie sie jej bal + mozesz dostac luzniejsze buffraisy od czesci graczy na tych limitach, ktorzy lubia repowac tripsy).
Tutaj sytuacja sie troche zmienia Majac ~320bb eff. stackow gdzie smialo mozesz pozwolic sobie nawet na ewentualny b/c, wiec bet jest w porzadku.
River to matematyka-> $3 do puli ~$15 czyli 5:1-> just call it. Wystarczy ze tylko raz on zagra tak z ręką typu J:hX:h.

XC na R jest opcja, ale przy konkretniejszych readach o przeciwniku. VS wiekszy raise, powinienes naturalnie b/f.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat