Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KTs

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
252 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $2.84 (28.4 bb)
CO: $0.40 (4 bb)
BTN: $10 (100 bb)
Hero (SB): $11.83 (118.3 bb)
BB: $8.53 (85.3 bb)

Preflop: Hero is SB with K♣ T♣
2 folds, BTN raises to $0.30, Hero calls $0.25, BB calls $0.20

Flop: ($0.90) 3♠ K♠ 2♥ (3 players)
Hero checks, BB checks, BTN bets $0.40, Hero raises to $2, BB calls $2, BTN folds

Turn: ($5.30) 7♣ (2 players)
Hero bets $3, BB calls $3

River: ($11.30) 9♠ (2 players)
Hero bets $3.30, BB calls $3.23 and is all-in

Spoiler

Results: $17.76 pot ($0.80 rake)Final Board: 3♠ K♠ 2♥ 7♣ 9♠ Hero showed K♣ T♣ and won $0.00 (-$8.53 net)BB showed 2♠ 8♠ and won $16.96 ($8.43 net)

CO 22/17/3,7/AtS BTN 57 (14), total 43/CB F 60 (5)/CB T 100 (1) po 147 h
BB 4 ręce i niepełny stack, więc prawdopodobny fish

Na range stealu CO radzę sobie całkiem nieźle, dlatego postanawiam to callować.

Flop spada przyjazny, aczkolwiek leży parę drawów, a ja mam multiway'a, dlatego też postanawiam check-raise'ować CBet CO. Teraz jednak uważam, że donk mógł być nieco lepszą opcją.

As played, raise był chyba nieco za niski, teraz bym uderzał spokojnie do 3$, fish i tak będzie callował ze swoimi gutshotami i FD, czasami słabszym Kx lub może nawet raz z jakąś PP.

Skoro fishka jednak callowała, postanawiam odpalić 2 barrel i ciągnąć value od jego słabszych Kx i FD. Raz jeszcze szkoda tylko, że gram tak nisko. Spokojnie mogłem go przy wyższym ch/r Flop mógłbym go postawić AI na Turnie.

Spada karta uzupełniająca FD na River i nie bardzo wiem, co tutaj robić. Jeśli callnie mnie coś gorszego, to tylko Kx, z kolei lepszych układów jest sporo, więc raczej nie mam tutaj value w betowaniu. Betowałem jednak, bo wolałem zrobić to tak niż gdybym dostał bez za 3$ do puli 11,3$, którego ciężko mi będzie nie sprawdzić, bo potrzebuję ~~20%?

Generalnie to chyba tragicznie zagrana ręka, pytam o słuszność analizy.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

:<

Odpowiedz
Cytat
Sosen91

Siema Mati,

Ja to wole 3 betować albo foldowac pre flop. Ze względu na jego steal robię 3 beta żeby się dowiedzieć jak reaguje na 3 bety.

Na sb calling range na tych stawkach wydaje mi się ,że najlepszy jest w okolicach 5% nawet male pp 22-44 lepiej foldowac na regów bo nie wyciagnie się prawie nigdy od nich stacka.

Call pre flop dla mnie jest zły poniewaz :

-bedziemy grac oop
-reg będzie mógl nas wyrzucić z lepszej ręki
-czesto dołączy fish i w 3 wayu taka reka wg mnie nie gra dobrze szczególnie na sb

Lepiej bronic blindy agresynie niz pasywnie ! _love:

Pozdro !

Odpowiedz
Cytat
muminiusz

Pre flop.

Sosen91 Ja to wole 3 betować albo foldowac pre flop. Ze względu na jego steal robię 3 beta żeby się dowiedzieć jak reaguje na 3 bety.

K9s, KTo 3betowałbym dla blefu zgodnie z konceptem top off folding range
KJ-KQo, KTs-KQs czasem calluje dlatego zeby nie mieć zbyt wysokiego 3bet % z blindów. Także call OOP jest okey. Jego range jest bardzo szeroki i łatwo go bedzie ograc nawet bez pozycji. Na 3bet/fold dla info wolałbym A4o/A6s/Q8o /Q9s/K8o czy cos w tym stylu.

Flop

Jeśli chronimy rękę to trzeba raisować do około pota. W tym spocie jest to
9BB+3x4BB=21BB. Ty podbiłeś do 20 co jest okey.

Turn

Mamy pulę 53BB. Fish ma w stacku około 62BB. Myślę żeby tu możesz postawić go na all in tak jak pisałeś. Przy troszkę wyższym becie na flopie będzie to trochę łatwiejsze. Błędem (o którym napewno juz wiesz =) jest Twój Bet za 30BB do puli 53BB. To jest zaledwie 57%. Dlatego tutaj lepiej jest over betować lub ewentualnie zaczekać licząc na bet z jego strony.

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

PF ja jednak wole grac 3-bet lub fold niz callowac OOP kiedy fish jest na BB. Nie uwazam, ze KTs jest latwo rozegrac na rega, ktory jak narazie betuje dosc czesto F i T.

Na Fraise jest ok. Masz TPGK i mozesz ciagnac value od fisha. Na wrzut rega masz fold. Jesli chodzi o sizing raise'a na F to dobralbym go tak aby moc wrzucic reszte na T w przypadku kiedy fish calluje i nie musiec grac overbeta.

As played: Na T mozna grac tu overbeta. Tak jak zagrales to mimo uzupelnienia FD na R masz zawsze bet za reszte bo x/f bedzie zbyt weak, a na unka nie chcialbym grac x/c bo nie wiadomo czy z gorsza reka zabetuje.

Odpowiedz
Cytat