Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KTs

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
438 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
SB ($17.06)
BB ($22.55)
UTG ($20)
Hero ($24.52)
CO ($20)
BTN ($21.41)

Dealt to Hero T♣ K♣

fold, Hero raises to $0.70, fold, fold, fold, BB calls $0.50

FLOP ($1.50) 2♣ 7♥ 9♣

BB checks, Hero bets $1.12, BB raises to $3.20, Hero calls $2.08

TURN ($7.90) 2♣ 7♥ 9♣ 8♣

BB bets $4.50, Hero calls $4.50

RIVER ($16.90) 2♣ 7♥ 9♣ 8♣ T♦

BB bets $14.15 (AI), Hero calls $14.15

BB 29/27/8.0 (79h)
WTSD 40%
Call blinds in raised pot: 7%

Pre: zbyt luźny raise, nie zobaczyłem na jakiej jestem pozycji.
F: stawiam go na mocny range: sety + lepsze flushdrawy

Equity na river:

Equity Wygrana Podział
MP2 81.81% 81.81% 0.00% KcTc
MP3 18.19% 18.19% 0.00% 99, 77, 22, AcQc, AcJc, AcTc

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Dettifoss
BlackMember

Napisane przez PJohnson

Jeżeli obstawiasz go na taki range to po co callujesz?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Dettifoss

Napisane przez PJohnson

Jeżeli obstawiasz go na taki range to po co callujesz?

True, na flopie jestem mocno z tyłu.
W trakcie gry zobaczyłem że mam notkę na niego "raise A9o z UTG" więc założyłem że może mieć tu trochę szerszy range. Dorzucając QcJc i JcTc mam 30% na flopie a na call potrzebuję 26%.

Odpowiedz
Cytat

PRE: Dla mnie to jest standardowe otwarcie.

F: Dziękujemy przeciwnikowi za oddsy.

To jest easy call, przy tych impleid oddsach jakie dostajesz, stary ja bym sobie odpuścił lepsze flushe bo z sensownych kombo to jest AQ,AJ czyli dwie kombinacje. Nie wiem jaki jest jego 3b range, ale on wygląda na dość agro więc obstawiam ze AK 3b a gorszych Ax nie sprawdza.

T: w sumie podoba mi się call, nie wiem na ile on jest myślącym graczem, ale twój rasie tutaj to 100% nutsów, po prostu nie widzę opcji żebyś nie miał flusha jeśli grałbymś tutaj rasie, natomiast jak grasz call, przeciwnik może się zlevelować postawić sie na OP, seta, dwie pary str8 itd i sam się powiesić.

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab
Oldschool Grinder

A ja raisuje turn, bo on nie folduje tutaj seta na raise, a tak daje mu za darmo equity. Do tego stackuje sie z malymi flushami jezeli je ma a jak spadnie nastepna do flusha to juz sie komfortowo nie czuje.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez hahaUnaab
A ja raisuje turn, bo on nie folduje tutaj seta na raise, a tak daje mu za darmo equity. Do tego stackuje sie z malymi flushami jezeli je ma a jak spadnie nastepna do flusha to juz sie komfortowo nie czuje.

Jakie małe flushe moze tu miec?

Odpowiedz
Cytat
czaronster
Oldschool Grinder

76s,65s,54s

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez czaronster
76s,65s,54s

Dlaczego?

Odpowiedz
Cytat
czaronster
Oldschool Grinder

A dlaczego nie?

Masz próbkę 79hands i tak naprawdę nie wiesz zbyt wiele informacji o swoim przeciwniku, dlatego nie możesz wykluczać SC z jego range. Po takiej próbce możesz jedynie stwierdzić, że jest raczej ogarniającym i agresywnym przeciwnikiem - VPIP,PFR,AF. Na odpowiednio większej próbce, mając notatki i znając jego tendencje na pewno będziesz mógł dokładniej szacować jego range. Natomiast wyższych SC w tym spocie on nie może mieć z powodu CRE oczywiście.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dla mnie to dodawanie rąk do jego range na siłę, żeby uzasadnić call. Próbka jest niewielka, mimo wszystko patrząc na jego 7% call blinds in raised pot to moze byc bardziej:

TT-22, AJs, KJs+, AJo, KQo albo
99-22, AJs, KJs+, QJs, AJo, KQo

Trzeba jeszcze zwrócić uwagę że on ma mały gap między vpip a pfr.

Ale odłóżmy statystyki na bok, bo póki co pokazują tylko że ten gość ma jakieś pojęcie o grze. Nie mam wielu informacji o jego range i właśnie z tego powodu ciężko mi tu dodać niskie sc do jego range. Musiałbym mieć właśnie jakąś notkę na niego że to robi, bo call niskich sc bedac na BB versus MP open raise nie jest standardowym zagraniem.

Odpowiedz
Cytat
czaronster
Oldschool Grinder

No zgoda, pewnie podany range przez Ciebie będzie najczętszy, ale czasem zobaczysz różne akcje. Na pewno spore znaczenie ma też dynamika, ile Ty podbijasz z danej pozycji itp. Ja dziś miałem podobnego rega przy stole i dostałem call od 98o z blindów vs Bu.

Odpowiedz
Cytat