Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQs nl16

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
159 Wyświetlenia
eNPe
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.16(BB) Replayer
SB ($16)
BB ($20.57)
UTG ($25.11)
CO ($17.45)
Hero ($16)

Dealt to Hero K♦ Q♦

UTG raises to $0.56, fold, Hero calls $0.56, fold, fold

FLOP ($1.36) K♠ 5♠ Q♣

UTG bets $0.88, Hero calls $0.88

TURN ($3.12) K♠ 5♠ Q♣ A♦

UTG checks, Hero bets $2, UTG calls $2

RIVER ($7.12) K♠ 5♠ Q♣ A♦ J♦

UTG bets $4, Hero folds

UTG: 20/16/3.9/228h

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

yo

ponownie popup oraz tok rozumowania zaczynajac od pre

Odpowiedz
Cytat
eNPe Autor wątku
eNPe
PokerStrategist

popup:

Spoiler

Tok rozumowania:

Pre nie chce tutaj 3betowac, call z pozycja wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem. Moze on otwierac gorsze brodwaye ktore bede tutaj dominowal

Flop łapie top2, na dosyc drawy boardzie, koles ma 79% cbeta, i tak jak teraz patrze to moglbym tutaj go raisowac, a tak postanowilem callowac aby nie wyrzucac go z gorszych rak typu gorsze Qx, Kx czy jakies poketow typu TT-JJ badz drawow ktore moga tutaj cos zlapac.

Turn nie jest dla mnie najlepszy, gdyz ten A moze albo zabic akcje dla mnie, albo spowodowac ze moje dwie pary beda juz slabe, gdyz rece typy AK, AQ, TJ juz mnie bija. Jednak kiedy on do mnie czeka postanawiam betowac aby wyciagnac value od paru gorszych kombinacji, typu QJ, AJ, FD. Nie wiem tylko czy sizing jest ok?

River spada J uzupelniajac straight drawa, a takze wchodzi tutaj AJ, ktore moglo callowac pod gutshota. Dodatkowo koles leaduje za troche ponad pol pota a ja nie widze za duzo rak ktore tutaj bije dlatego tez fold. Ewentualnie, wchodzi tez cos w stylu KJ, JQ, tylko trudno mi powiedziec czy on w ten sposob moze takie rece zagrac, gdyz nie mam zadnych readow na niego.

Odpowiedz
Cytat
eNPe Autor wątku
eNPe
PokerStrategist

up

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

on wyglada na typowego tega, do tej pory nie otwieral nic na UTG - serio widzisz tam gorsze broadway? z reguly tacy gracze maja tam bardzo tight range
ja to albo 3betuje albo folduje pre, imo call vs UTG z ta reka to nie jest super opcja bo na boardach Qxx/Kxx nie zarobimy

asplayed
raise cbet jest zawsze dobra opcja, masz toptwo, na tych stawkach gracze nie odklejaja sie od AK/AA/drawow w takim spocie + on nie wyglada na gracza ktory light barreluje wiec blefow dalej sie nie spodziewam

asplayed 2
turn vbetujemy glownie Ax ktore przeszly w pasywny tryb
na river ciezko o reke ktora bijemy, nawet jesli on donkuje tam twopair to ma lepsze od naszych w rangu na UTG, ma takze sety oraz AT - imo mega rzadko jestesmy tam z przodu wiec fold wyglada rozsadnie

pozostale dwie rece ocenie pozniej bo musze teraz wyjsc wiec jesli moge prosic o jeszcze troche cierpliwosci :)

Odpowiedz
Cytat