Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
123 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $107.50 (107.5 bb)
BB: $123.56 (123.6 bb)
MP: $145.27 (145.3 bb)
Hero (CO): $182.09 (182.1 bb)
BTN: $88.48 (88.5 bb)

Preflop: Hero is CO with Q K
MP folds, Hero raises to $2.52, 2 folds, BB calls $1.52

Flop: ($5.54) T J 7 (2 players)
BB checks, Hero bets $4, BB raises to $11.97, Hero calls $7.97

Turn: ($29.48) 5 (2 players)
BB checks, Hero bets $18, BB calls $18

River: ($65.48) 8 (2 players)
BB checks, Hero bets $38, BB calls $38

reg, 6k rak, wygrywajacy poki co
call open BB 22%, agg 45/40/30

jego ch/r na F jest raczej maly i mimo ze gosc jest raczej agresywny (WWSF 50) to stackowac sie za bardzo tu nie chce (co innego z nut flashem), tymbardziej ze daje mi bardzo dobre oddsy na flopie.
na turnie wydaje mi sie, ze musze betowac bo inaczej jasno daje znac ze nie mam tu value i kazdy moj bet na R bedzie scallowany, chociaz z drugiej strony szkoda by tu bylo betowac i dostac ch/r bo ciezko by bylo zrzucic z taka reka ale pewnie bym nie mial oddsow na calla jezeli np. by shipnal (jestesmy 122bb deep).

sam nie wiem czy bet czy check lepszy na turnie?

co na river i w jednej i drugiej sytuacji (gdy betujemy T i gdy nie betujemy T) na takim runoucie?
ja zagralem pseudo value bet repujac juz od flopa overparke lub ew. AJ i tego sie trzymalem. wydaje mi sie ze nie trzeba grac wiecej bo glownie to ja u niego chce wyrzucic missniete drawy i ew. AJ bo on nic innego po takiej linii nie powinien miec.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

Stackoff będzie tutaj bardzo wariancyjny i raczej call ma wyższe EV, bo dostajemy value od blefów, które foldują na nasz re-raise. Jeśli rywal gra x/c turn to zawsze jest to jakiś bluffcatcher, najczęściej agresywnie rozegrane AJ. Nie sądzę, aby TOP2 tak grąło na blanku, straight też sam betuje. Niestety jeśli nie stackowałeś flopa, to będziesz zawsze obstawiony na drawy, więc ja bym turna nie betował (seta/straighta i top2 byś po prostu chciał stackować). Dlatego ja gram xback, realizuje equity. Tak naprawdę masz monstruralne equity na AJ/KJ i nie ma potrzeby betować, od czasu do czasu jak sam zauważyłeś zobaczyć double x/r i szkoda foldować takie equity.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat