Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
93 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $1/$2 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $292.94 (146.5 bb)
BB: $207 (103.5 bb)
MP: $200 (100 bb)
CO: $240 (120 bb)
BTN: $205.32 (102.7 bb)

Preflop: Hero is SB with Q K
MP folds, CO raises to $6, BTN folds, Hero calls $5, BB calls $4

Flop: ($18) 5 9 9 (3 players)
Hero checks, BB bets $12, CO folds, Hero calls $12

Turn: ($42) 4 (2 players)
Hero checks, BB bets $28, Hero calls $28

River: ($98) Q (2 players)
Hero checks, BB bets $58, Hero calls $58

CO, open raiser, to reg nl100/200, open raise CO 24, bardzo duzy call 3b wiec zastanawialem sie nad 3b for value i wydaje mi sie ze call i 3b sa tutaj close. wybralem call bo ma 5% 4b tam no a szkoda byloby wyrzucac to do 4beta,
tutaj jego staty:

BB to tez reg ktorego kojarze z nl100 ale akurat mialem wylaczone mieszanie limitow dla statow i nie mialem tu na niego nic - jedynie 30 rak, 25/21 no i wiem ze to raczej wygrywajacy reg nl100/nl200.

jego range to jedynie 9x, wszystkie FD a szczegolnie pewnie te z GS czyli 76 i 87 i czasem moze TT i JJ ktorych nie sqz. do R wszystko missnelo, tutaj nie betuje on juz TT i JJ wiec polaryzuje sie do miss FDi 9x (i to pewnie jedynie 98, T9 i moze J9 bo nie wydaje mi sie zeby tam callowal Q9 ktore blokuje i tak, czy K9 albo A9).
jak to widzicie?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

Gość jest IP, więc będzie mógł sporo callować rąk, które mógłby 4betnąć dla blefu, dlatego zdecydowanie bardziej preferują tutaj 3bet for value i niespecjalnie spodziewam sie 4beta z jego strony.

Na flopie ciężko coś repować raisem, dlatego x/c wydaje mi się najlepszą opcją - zwłascza, gdy posiadamy karty nas polepszające, na których on będzie blefował.

Turn grać x/c i fit or fold zaczyna już być trochę słabe, dlatego ja wolę leadować (grałbyś tak czasem z pocket parą, żeby nie zobaczyć xbacków) i dajesz sobie szansę na wygranie tej puli w tym miejscu. On na FD Ciebie nie obstawi, bo przecież jesteś na SB i najczęściej masz A-high (które wciąż możesz grać x/c) i pocketa. Tak więc ten donkbet wygląda dosyć solidnie.

River obvious call, on z każdymi broadwayami zablefuje na tej karcie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat