Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
D4rio87

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (BB): $10.00
UTG: $1.12
MP: $7.57
CO: $10.00
BTN: $10.00
SB: $10.57

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has Q♦ K♦

UTG calls $0.10, fold, fold, fold, SB raises to $0.40, Hero raises to $1.20, UTG calls $1.02 and is all-in, SB calls $0.80

Flop: ($3.52, 3 players) J♣ T♦ 2♥
SB checks, Hero bets $2.40, SB raises to $5.70, Hero raises to $8.80 and is all-in, SB calls $3.10

Turn: ($21.12, 3 players) 8♠

River: ($21.12, 3 players) J♥
UTG:unk
SB: unk
Tutaj chyba troche lekki overplay, na SB jak sie okazalo mam sporo rak lecz moj niezawodny PT3 oczywiscie nie pokazal mi okienka z hudem odnosnie tego gracza w trakcie reki lecz po jej rozegraniu, zdaża mi sie to dosć czesto i jesli ktos wie jak to naprawic to bede wdzieczny za wszelką pomoc. Jako ze SB w trakcie rozdania traktowalem jako unka nie podaje jego statow.
Preflop nie chce calowac tej reki bez pozycji na 2 graczy, ale tez nie chce jej foldować, dlatego decyduje sie na 3 bet goscia ze sb, shortem z utg nie przejmuje sie zbytnio gdyz raczej jest on slabym graczem i wiekszosc jego rangu dominuje, dostaje 2x call. FLop spada bardzo fajny do semi bluff, mam tutaj sporo equity OESD z 2xOC plus backdor do second nuts flusha, decyduje sie na spory cbet aby wyrzucic z puli gracza ze SB. DOstaje raise i troche tutaj nie pomyslalem gdyż betujac tak wysoko flop ciezko to wywalic przy takim equity, mam 8 outow ktore raczej napewno dadza mi najlepsza reke wiec uznalem ze juz nie moge tego foldować.
Zastanawia mnie glownie akcja preflop i sizingi, czy grajac na flopie az tyle nie przywiazujemy sie za bardzo do puli? jaki bedzie tutaj optymalny sizing cbeta na flopie? Czy betujac tutaj tak wysoko flop mamy jescze miejsce na fold? Prosze o ocene.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
AltairZiom

W tym przypadku 3bet z pozycja na SB jest ok bo on bardzo luźno raisować fisha. Jako że dostajemy call 3bet oop trzeba być ostrożnym jego range jako unk to dla mnie jakieś pocket parki 88+ (gdzie 88-99 to tak marginalnie wydaje mi się) i KQ+, AJ+.

Flop jako że jest 3betowana pula gram tutaj cbeta na bezpiecznym dla nas boardzie za 1/2 pota bo spełni on swoją rolę spokojnie bo jak ma nas sprawdzić to i tak sprawdzi a jak spasować to spasuje a palimy mniej kasy a wtedy mamy easy muck na x/r chyba że jego raise będzie nam dawał dobre oddsy na call z naszym drawem.

Podsumowując as played to 1/2 PSB na flopie i muck do raise.

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

PF 3-bet jest w porzadku. Gracz z UTg praktycznie nie istnieje w tym rozdaniu ze swoimi 11bb dlatego spokojnie mozesz to 3-betowac. Jesli chodzi o F to tak jak pisal kolega wyzej niepotrzebnie grasz tu tak wysoko. Jesli callowal z pp 99-, niskie sc to i tak zrzuci, a reszte i tak sprawdzi dlatego wystarczy zagrac tu bet w pol pota.

Po jego raisie potrzebujesz equity troche ponad 30%, a nawet na bardzo waski range masz:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 60,062% 59,922% 0,280% 39,798% QQ-TT, 22, AJs, JTs, AJo
Gracz 2: 39,938% 39,798% 0,280% 59,922% KdQd

wiec call jest jak najbardziej ok bo czasem mozna mu dolozyc jakies bluffy z KQ, AQ i twoje equity bedzie tylko wyzsze.

Odpowiedz
Cytat