Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo ZOOM

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
158 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($9.15)
BB ($14.35)
UTG ($15.47)
UTG+1 ($7.57)
Hero ($10.10)
BTN ($11.25)

Dealt to Hero Q♣ K♥

fold, fold, Hero raises to $0.25, fold, fold, BB calls $0.15

FLOP ($0.55) K♣ 6♦ 7♣

BB bets $0.40, Hero calls $0.40

TURN ($1.35) K♣ 6♦ 7♣ 6♥

BB bets $0.50, Hero raises to $1.80, BB calls $1.30

RIVER ($4.95) K♣ 6♦ 7♣ 6♥ 9♥

BB checks, Hero checks

BB http://scr.hu/1u90/i6dna

PF standar open F call donka by nie wyrzucic blefow. T raise drugiej beczki i R gram x/back. Wlasnie boli mnie to z nie zagralem tutaj dokonca for value. Sam uwielbiem robic bety na R za 35-40% pota by sciagnac zetony z gorszych kroli, ale zaczeli mnie raiseowac, a bet za 70% puli robi mnie commited imo, zas bet za 50-60 mi sie nie podoba. Jak zmienic myslenie by zagrac ok i co robic w sytuacji raise/wsuw na R?!

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
muckinfella
PokerStrategist

Hi

Jesli mialbys info, ze on donkuje slabe tp/drawy etc. to mozesz valueraisowac flopa z tpgk+.

As played, podoba mi sie Twoja linia na T/R-> ciagniesz max value od drawow na turnie i przy tej karcie/sizignu, on bardzo rzadko bedzie mial fh/tripsy a nawet jesli, pewnie zagra z nim bet/3bet.

Co do vbeta na R, istotny jest stosunek stacka do puli. Tutaj jest $5 w puli i $7.5 behind wiec swobodnie mozesz jeszcze thin vbet/blockbet za ~$2 i raczej foldowac vs raise. Nie musisz trzymaci sie sizingow typu 50-70%. Grasz beta for value od KJ-KT, ktore najczesdiej graja taka linia/sizingami Turn/river. Gdybyscie mieli np. $5 behind, wtedy lepszy jest chb poniewaz po kazdym betcie jestes commited.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat