Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo | sick decyzja na parującym board riverze

34 Posty
13 Użytkownicy
5 Reakcje
2,458 Wyświetlenia
arkhos
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10 (100 bb)
Hero (BB): $15.94 (159.4 bb)
UTG: $11.15 (111.5 bb)
MP: $4.75 (47.5 bb)
CO: $10.20 (102 bb)
BTN: $11.03 (110.3 bb)

Preflop: Hero is BB with Q K
3 folds, BTN raises to $0.30, SB folds, Hero calls $0.20

Flop: ($0.65) J 9 6 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.41, Hero calls $0.41

Turn: ($1.47) T (2 players)
Hero checks, BTN bets $1, Hero raises to $2.70, BTN calls $1.70

River: ($6.87) T (2 players)
Hero ???

Przeciwnik po stu rękach gra 13/11 | WTSD 31 | Cbet F 3/4 T 2/2

Do rivera nie mam większych wątpliwości co do rozegrania ręki. Tam pojawia się problem - co zagrać? Bet/call, bet/fold, x/call?

Ostatnia opcja wydaje mi się najgorsza, bo nie widzę zbyt wiele gorszych rąk, które zabetują (AA?).

Bet/fold i bet/call zależy od zagranego sizingu... przy dużym mamy często oddsy na call, ale z kolei mały może sprowokować blef-raise ze słabym SDv...

Co o tym sądzicie? Jaki według Was powinien być sizing betu na riverze, a co za tym idzie decyzja na ewentualny raise?

Imo po jego pushu (dając tam jedynie value <czasem spazznięte, ale push z QT na tych stawkach od UNKa jest raczej codzienny :P ) wyglądamy mniej więcej tak:

Stół: J♥9♦6♣ T♠ T♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    31.82%   18.18%   13.64% { KsQh }
MP3    68.18%   54.55%   13.64% { 99, 66, KQs, QTs, JTs, T9s, KQo, QTo, JTo, T9o }

Odpowiedz
Cytat
33 odpowiedzi
Prostyczlek
Poker Player

Na turnie pot+, a nie takie gónwo i wychodzi ładny all in river. Aha i preferuję raise na flopie OOP, a nie call.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Tak , powodzenia w szukaniu chętnych do opłacanie twoich ogromnych raisów z nutsow. Pozdro600.

Dla mnie blockbet jest juicy - nit gra swoimi kartami i pewnie nawet nie wie,że może sdv zamienić w blef. Jak dostaniesz raise to nie od strita, nie od tripsa, nie od top pary zamienionej w bleff itd.

Odpowiedz
Cytat
dewast
Oldschool Grinder

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Tak , powodzenia w szukaniu chętnych do opłacanie twoich ogromnych raisów z nutsow. Pozdro600.

Jesli przeciwnicy overfoldują do duzych raisow, to mam nadzieje, że grając samemu to eksploatujesz. Akurat przy promocji Card Hunt zagralem jakos 2,5k rak na NL10 i moje obserwacja jest taka, ze absolutnie nie foldują

Spoiler

Co do rozegrania reki, to podciagnalbym troszke sizeing x/r na turnie, zeby miec wsuwke za 80-90% pota na river.
Co do rivera, to raczej poziom gierek nie poszedl jeszcze tak do gory, zeby na NL10 musiec myslec o tym zeby byc zbalansowanym, wiec rozegranie rivera wraz z uzasadnieniem zaproponowane post wyzej wydaje mnie sie bardzo dobre.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer
Oldschool Grinder

Wyzej turn i na riverze masz fajnego szipa, gosc tam ma takie rece jak QT,QQ+ ktore callna.

Odpowiedz
Cytat
dewast
Oldschool Grinder

Napisane przez repoorTer
Wyzej turn i na riverze masz fajnego szipa, gosc tam ma takie rece jak QT,QQ+ ktore callna.

Trzeba policzyc liczbe kombinacji rak, ktore nas biją i liczbe kombinacji gorszych, które callną. Jasne, ze sa ręce gorsze, ktore sprawdza, ale podstawowe pytanie brzmi ile ich jest w stosunku do tych, które nas biją (bo wiadomo, ze wszystkie lepsze sprawdzają). Też trzeba sobie oszacowac jak czesto sprawdzi z overparką i jak czesto spasuje. Potem wystarczy popatrzec jakie dajemy przeciwnikowy oddsy na call przy wsuwce rivera, porownac jedno z drugim i juz bedzie wiadomo, czy wsuwka na river to jest dobra czy niedobra :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

1) Wiekszy X-R turn zeby miec łatwe shipa RIver
2 ) X-R FLop/bet Turn w okolice pota i ship river
3 ) As played bet30/40%-call River ( Lepszy niz X-C poniewaz takie rece jak QT/QQ/KK/AA czy T8 będa grac raczej xback , a Twoj bet sprawdza )

Odpowiedz
Cytat
dewast
Oldschool Grinder

Napisane przez pokerfish23
2 ) X-R FLop/bet Turn w okolice pota i ship river

Zawsze czy z jakąś frekwencją np. 20% czasu?
Czy przeciwnik 13/11 to dobry wybór na taka linie?
Na wszystkich turnach i riverach bet turn i ship river? - co np. na turnie 8,9,J,Q,K,A?

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Czemu w jego zakresie nie dajesz JJ-AA ?
JA bym mimo wszystko zagrał x/call, nie chce tu odpuszczać i liczylbym na to, że nie zabetuje, albo zabetuje nisko, a przy tak niepewnej sytuacji nie chce budować puli.

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

up .
Wlasnie tak graja fisze jak Ty piszesz ;) . o To chodzi ze swoje SD value slabe/srednie bedzie grał przez Xback , a jesli zabetujesz to moze sprawdzic .

Stół: 9♦J♥6♣ T♠ T♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    74.43%   69.32%    5.11% { KhQs }
MP3    25.57%   20.45%    5.11% { 99+, 66, AJs, KJs+, Q8s+, J9s+, T8s+, 87s, AJo, KJo+, QTo+, JTo }

Policz sobie kombinacje ile Rak tutaj zagra przez czek jesli poczekasz ...

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Jesli przeciwnicy overfoldują do duzych raisow, to mam nadzieje, że grając samemu to eksploatujesz. Akurat przy promocji Card Hunt zagralem jakos 2,5k rak na NL10 i moje obserwacja jest taka, ze absolutnie nie foldują

Mea culpa, spojrzałem na rozdanie i nie zauważyłem bardzo niskiego sizingu tego raise, Bardziej bym szedł tutaj ku sizingowi 3,5$ właśnie by przygotować tak jak piszecie shipełe na river.

@pokerfish23 Ok, po jakimkolwiek becie na river hero ma świetne oddsy, ale jakiego raising range spodziewasz się po zawodniku 13/11 w tym spocie?

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

Mea culpa, spojrzałem na rozdanie i nie zauważyłem bardzo niskiego sizingu tego raise, Bardziej bym szedł tutaj ku sizingowi 3,5$ właśnie by przygotować tak jak piszecie shipełe na river.

@pokerfish23 Ok, po jakimkolwiek becie na river hero ma świetne oddsy, ale jakiego raising range spodziewasz się po zawodniku 13/11 w tym spocie?

Chyba 3 reka w ciagu 2 dni kiedy nie doczytales czegos ? :)

ad2 Czym mam sie przejmowac tutaj na jego raise ? 100rozdan to żadna próbka . NIE BETOWANIE TEGO RIVERA JEST SLABE , Jest stratą mega value .

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Ale ja nie pytam czy betować river, ale jak widzisz swoją rękę vs b/c

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

na szybko po naszym becie 30% mysle ze moze shipnac cos takiego a nawet szerzej ,
Plicz sobie oddsy i odpowiedz masz prosta .

Stół: 9♦J♥6♣ T♠ T♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    39.19%   27.03%   12.16% { KhQs }
MP3    60.81%   48.65%   12.16% { JJ-99, 66, KQs, QTs+, J9s+, T9s, KQo, QTo, JTo }

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Wyżej turn, check/fold river.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

@pokerfish23

Tak, z pewnością gra tu z KT bet flop, na turn trafi drugąparę i betuje(co jest dość thin) i calluje raise, po czym gra raise all-in na river.

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

a dlaczego ma nie betowac flopa z KT ?
Widze ze stawiasz zawsze ludzi na nutsy ( m.in foldujesz AQ do opena :D ) co nie jest zbyt dobrym tokiem myslenia .

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

ogarnij się koleś gra 13/11 więc on się zstanawia czy otwierać z buttona QTo KTo
55+,A9s+,KTs+,QJs,ATo+,KJo+,QJo dałbym mu coś takiego

druga sprawa co do nitów/Tagów bez bardzo dobrego EQ raczej nie barrelują ani nie bet/callują

turn raise grałbym wyższy ok .3.7 $

river tak jak pisze autystyczny x/fold
nit bez nutsa nie wrzuci/shipnie/betnie

również nie wydaje mi się aby bet/callował 2nd parkę z redrawem na Tx więc zostają overy QQ-AA i nutsy JJ 99-66 50/50 więc

overfold albo Ship

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna
PokerStrategist

Dla mnie blockbet jest juicy - nit gra swoimi kartami i pewnie nawet nie wie,że może sdv zamienić w blef. Jak dostaniesz raise to nie od strita, nie od tripsa, nie od top pary zamienionej w bleff itd.

Popieram:f_thumbsup:

A tak poza tym ja bym to donkbetował gdyż spodziewał bym się gry straightforward. Jeśli dostaniesz call zawsze masz 2 over + gutshota. A wyrzucisz pokety 88-22 oraz A-high

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

Napisane przez B3DNAR3K
ogarnij się koleś gra 13/11 więc on się zstanawia czy otwierać z buttona QTo KTo
55+,A9s+,KTs+,QJs,ATo+,KJo+,QJo dałbym mu coś takiego

druga sprawa co do nitów/Tagów bez bardzo dobrego EQ raczej nie barrelują ani nie bet/callują

turn raise grałbym wyższy ok .3.7 $

river tak jak pisze autystyczny x/fold
nit bez nutsa nie wrzuci/shipnie/betnie

również nie wydaje mi się aby bet/callował 2nd parkę z redrawem na Tx więc zostają overy QQ-AA i nutsy JJ 99-66 50/50 więc

overfold albo Ship

Ogarnij sie ? :D
Jakie grasz stawki i z jakim wynikiem skoro taka pewnosc siebie od ciebie bije ?

... ale ostatnia linijka zdecydowanie swiadczy o poziomie twojej wiedzy :D

,,overfold albo Ship,,

Odpowiedz
Cytat